Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Holdleder: Vi går efter finale trods hård udendørs-konkurrence


19-09-2014 20:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Danmark har måske ikke så stor erfaring med disciplinerne i det fri, men det betyder ikke, at de ikke vil kæmpe for at være med, siger Martin Jørgensen.


De danske konkurrencelivreddere går fortsat efter at komme i finalerne, når Verdensmesterskaberne, der finder sted i Montpellier i Frankrig i denne uge, rykker udenfor lørdag og søndag.

 

Og det er på trods af, at konkurrencen bliver relativt hårdere herfra, vurderer holdleder Martin Jørgensen.

 

- I kan tro, at vi vil gøre vores for, at der er nogle at juble over de sidste konkurrencedage, selvom at vi rykker udenfor. Metal skal vi ikke sætte næsen op efter, men der er finalechancer i en del løb – både individuelle og holdkap.

 

- Jeg er ikke sikker på, at det kan lade sig gøre, men blot det, at der er flere pladser i finalerne udendørs, gør en forskel. Indendørs er der nemlig kun otte pladser i finalerne, mens det er dobbelt så meget udendørs. Dermed er chancerne lidt større, siger holdlederen.

 

Martin Jørgensen påpeger dog, at dobbelt så mange finalepladser ikke nødvendigvis gør op for, at konkurrencen også på en måde – set med danske briller – bliver hårdere, når man bevæger sig ud på stranden og i det åbne vand.

 

- Det giver lidt sig selv, at vi ikke har den samme mulighed for at træne op til disciplinerne udendørs, fordi vores sæson er kortere, end den er for mange andre lande, der så også har større tradition for at træne mere organiseret og i længere tid.

 

- Generelt set er der bare lande som Australien, Sydafrika og New Zealand, som ligger bedre til disciplinerne udendørs, fordi de har mulighed for at træne udendørs mere, siger Martin Jørgensen, der samtidig har en forklaring på, hvorfor det til gengæld er nemmere for de rød-hvide at følge med i poolen indendørs:

 

- Det er klart, at mange af dem, vi har med på det danske landshold, er nogle, der tidligere har været konkurrencesvømmere og i det hele taget har mere erfaring med indendørs-disciplinerne. Derfor er top-10-placeringerne også mere realistiske i forhold til dem.

 

Danmark har i alt syv konkurrencelivreddere med til VM, og på første konkurrencedag blev det til hele to finalepladser til de rød-hvide. Derudover er der også slået adskillige nordiske rekorder såvel som en enkelt dansk rekord og en verdensmesterrekord i Masters.

 

- Grunden til, at vi har scoret nogle finaler den første dag, er fordi, at vi har nogle rigtig gode svømmere, der lettere kan adoptere til indendørs-disciplinerne i pool med den baggrund, de har, påpeger Martin Jørgensen.

 

Læs mere om VM i Konkurrencelivredning 2014, som løber indtil den 21. september, her, hvor du også finder programmet for de enkelte dag og kan se resultaterne for disciplinerne allerede gennemført.

 

Læs også ”Danske konkurrencelivreddere slår atter rekorder under VM” og ”Tre nye nordiske rekorder til Danmark under VM”Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.