Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


EM i Konkurrencelivredning denne weekend!


13-08-2013 10:53:51:
Af: Anna Birkbak

Fem erfarne konkurrencelivreddere skal til Noordwijk i Holland for at kæmpe om medaljer til Danmark.


Fra den 16. til den 18. august finder EM i Konkurrencelivredning sted i Noordwijk, Holland. De tre dage er opdelt i tre forskellige ”kategorier”: SERC (Simulated Emergency Rescue Competition) om fredagen, indendørs discipliner om lørdagen og udendørs discipliner søndag.

 

Og som ved de netop overståede Verdensmesterskaber i svømning stiller Danmark med en lille men stærk trup. Deltagerne er:

  • Ronni Dalsgaard, Klampenborg SLSC
  • Olivia Burmester, Nordkystens Livredningsklub
  • Katrine Zinck Leth-Espensen, Klampenborg SLSC
  • Line Præst Lauridsen, Klampenborg SLSC
  • Julie Fischer Vinther Christensen, Hovedstadens Svømmeklub

 

For knap en måned siden deltog de danske konkurrencelivreddere ved DLRG Cup, der fungerede som udtagelsesstævne til EM på de udendørs discipliner. Her klarede danskerne sig godt, og specielt Katrine Zinck Leth-Espensen viste god form, idet hun tog hjem fra stævnet med hele tre individuelle guldmedaljer samt to guldmedaljer og en bronze fra holdkapperne.

 

Vi har talt med Kresten Falster, leder af Livredningssektionen i Dansk Svømmeunion samt juniorlandstræner for konkurrencelivredderne i Danmark. Han fortæller lidt om konkurrencerne og de danske muligheder herunder.

 

Hej Kresten. Hvordan ser du de danske muligheder ved dette års EM?

”Nu har vi jo fire piger af sted, som skal deltage i holdkapperne både inde og ude. Indendørs kommer det måske til at knibe med medaljer, jeg tror vi kan ramme en top 6. Det er i de udendørs holdkapper, pigerne har de bedste muligheder. Her er der konkurrence fra både England, Spanien, Italien og Tyskland, så en top 5 er nok muligt, men jeg tror godt, de kan være med i kampen.”

 

”Individuelt bliver det spændende at følge Ronni Dalsgaard, der har været forhindret i at konkurrere i længere tid pga. sit arbejde. Han har dog trænet kontinuerligt i lang tid, og jeg tror han er sulten. Han har en del konkurrenceerfaring fra tidligere år, for han blev blandt andet nr. 4 ved VM sidste år i 100m redning med finner (manikin carry). Han ligger tæt på Italiens verdensrekord, så det bliver spændende at se.”

 

”Så har Katrine Zinck også udvist et rigtig højt niveau i løbet af sæsonen. Specielt på board er hun rigtig skarp, så der har hun de bedste muligheder. Hendes parløb med Line Præst Lauridsen i Board Rescue Race kan godt nå langt, hvis de får skiftet til at fungere – det er afgørende. Men det kommer også an på bølger, at balancere boardet osv.”

 

Nogle af de udendørs discipliner er taget af programmet. Påvirker det jer?

”Det er rigtig ærgerligt, at Ronni ikke kan deltage i Oceanman-konkurrencen. Den kunne han godt gøre sig gældende i, men de har taget den ud sammen med Surf Ski. De to er også gode discipliner for Katrine Zinck, så det er ærgerligt. Jeg har faktisk hørt rygter om, at Frankrig vil boykotte EM pga. det. Nu må vi se!”

 

Hvordan er status her inden afrejse?

”Jamen jeg synes, at vi er ved at have meget erfaring med de her stævner. Det betyder forhåbentlig, at vi undgår diskvalifikationer, og at vi får lov at se pigerne og Ronni performe deres allerbedste. Jeg håber de lever op til det høje niveau!”

 

Mange tak til Kresten Falster.

 

Er du interesseret i at læse mere om de mange forskellige discipliner i Konkurrencelivredning, kan du klikke her.

For mere information om selve stævnet findes hjemmesiden her.

 

Vi vil i løbet af weekenden bringe nyheder og resultater fra Holland. Go Danmark!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.