Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


”Træning i Australien er under helt andre forhold”


15-05-2013 09:33:41:
Af: Anna Birkbak

Katrine Zinck Leth-Espensen har trænet konkurrencelivredning Down Under indtil for en lille måned siden. Hun deltager i Arena Rescue i Frankrig, der starter i morgen.


Katrine kom hjem til kolde Danmark 1. april efter et ophold på ni måneder i Australien. Her har hun trænet hhv. fem måneder inden VM i konkurrencelivredning i Australien i november sidste år og derefter fire måneder mere. Det har foregået i en Surf Club, hvor hun desuden har arbejdet som livredder. Træningen har foregået før eller efter arbejdstid, og ifølge Katrine er Australien en nation, der vægter konkurrencelivredning højt:

 

”Det er under helt andre forhold end herhjemme. Både pga. vejret og fordi der er en stor kultur omkring det dernede.”

 

Systemet med skiftevis at arbejde og træne fortsætter Katrine herhjemme. Hun arbejder for Trygfondens Kystlivredning i Hvide Sande, hvor hun uddanner nye livreddere og dermed er i gang 2-4 timer om dagen. Træningen er enten før eller efter undervisningen (eller begge dele), så det bliver til en del træning. De sidste tre uger har hun været i Hvide Sande hver torsdag:

 

”Fordi de er ved et ombygge på stranden ved Bellevue har det egentlig passet mig okay, at jeg kunne træne ved Hvide Sande. Jeg er mest til de udendørs discipliner, og ved Hvide Sander er der bølger, og jeg kan bruge mit board. Jeg har desuden en god våddragt, så det kolde vand herhjemme har været til at leve med! Hver tirsdag træner jeg så ved Bellevue herhjemme.”

 

Føler du dig klar til Arena Rescue?

”Jeg er lidt spændt :) Sidste år til VM var jeg virkelig i topform, og det tror jeg ikke helt, at jeg er nu. Men jeg glæder mig meget til at deltage i de udendørs discipliner.”

Vi ønsker Katrine held og lykke i Frankrig!Se de seneste nyheder

20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
20-08-2019 14:43:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).