Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Træning i Australien er under helt andre forhold”


15-05-2013 09:33:41:
Af: Anna Birkbak

Katrine Zinck Leth-Espensen har trænet konkurrencelivredning Down Under indtil for en lille måned siden. Hun deltager i Arena Rescue i Frankrig, der starter i morgen.


Katrine kom hjem til kolde Danmark 1. april efter et ophold på ni måneder i Australien. Her har hun trænet hhv. fem måneder inden VM i konkurrencelivredning i Australien i november sidste år og derefter fire måneder mere. Det har foregået i en Surf Club, hvor hun desuden har arbejdet som livredder. Træningen har foregået før eller efter arbejdstid, og ifølge Katrine er Australien en nation, der vægter konkurrencelivredning højt:

 

”Det er under helt andre forhold end herhjemme. Både pga. vejret og fordi der er en stor kultur omkring det dernede.”

 

Systemet med skiftevis at arbejde og træne fortsætter Katrine herhjemme. Hun arbejder for Trygfondens Kystlivredning i Hvide Sande, hvor hun uddanner nye livreddere og dermed er i gang 2-4 timer om dagen. Træningen er enten før eller efter undervisningen (eller begge dele), så det bliver til en del træning. De sidste tre uger har hun været i Hvide Sande hver torsdag:

 

”Fordi de er ved et ombygge på stranden ved Bellevue har det egentlig passet mig okay, at jeg kunne træne ved Hvide Sande. Jeg er mest til de udendørs discipliner, og ved Hvide Sander er der bølger, og jeg kan bruge mit board. Jeg har desuden en god våddragt, så det kolde vand herhjemme har været til at leve med! Hver tirsdag træner jeg så ved Bellevue herhjemme.”

 

Føler du dig klar til Arena Rescue?

”Jeg er lidt spændt :) Sidste år til VM var jeg virkelig i topform, og det tror jeg ikke helt, at jeg er nu. Men jeg glæder mig meget til at deltage i de udendørs discipliner.”

Vi ønsker Katrine held og lykke i Frankrig!Se de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.