Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Træning i Australien er under helt andre forhold”


15-05-2013 09:33:41:
Af: Anna Birkbak

Katrine Zinck Leth-Espensen har trænet konkurrencelivredning Down Under indtil for en lille måned siden. Hun deltager i Arena Rescue i Frankrig, der starter i morgen.


Katrine kom hjem til kolde Danmark 1. april efter et ophold på ni måneder i Australien. Her har hun trænet hhv. fem måneder inden VM i konkurrencelivredning i Australien i november sidste år og derefter fire måneder mere. Det har foregået i en Surf Club, hvor hun desuden har arbejdet som livredder. Træningen har foregået før eller efter arbejdstid, og ifølge Katrine er Australien en nation, der vægter konkurrencelivredning højt:

 

”Det er under helt andre forhold end herhjemme. Både pga. vejret og fordi der er en stor kultur omkring det dernede.”

 

Systemet med skiftevis at arbejde og træne fortsætter Katrine herhjemme. Hun arbejder for Trygfondens Kystlivredning i Hvide Sande, hvor hun uddanner nye livreddere og dermed er i gang 2-4 timer om dagen. Træningen er enten før eller efter undervisningen (eller begge dele), så det bliver til en del træning. De sidste tre uger har hun været i Hvide Sande hver torsdag:

 

”Fordi de er ved et ombygge på stranden ved Bellevue har det egentlig passet mig okay, at jeg kunne træne ved Hvide Sande. Jeg er mest til de udendørs discipliner, og ved Hvide Sander er der bølger, og jeg kan bruge mit board. Jeg har desuden en god våddragt, så det kolde vand herhjemme har været til at leve med! Hver tirsdag træner jeg så ved Bellevue herhjemme.”

 

Føler du dig klar til Arena Rescue?

”Jeg er lidt spændt :) Sidste år til VM var jeg virkelig i topform, og det tror jeg ikke helt, at jeg er nu. Men jeg glæder mig meget til at deltage i de udendørs discipliner.”

Vi ønsker Katrine held og lykke i Frankrig!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.