Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

1
Marts
2024
2
Marts
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Danmark kæmper for finalepladser til VM i Konkurrencelivredning


12-09-2014 21:45:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Tirsdag skydes dette års VM i Konkurrencelivredning i gang i Montpellier i Frankrig, hvor syv danske livreddere vil dyste mod verdens bedste.


Det er atter tid til at finde verdens bedste konkurrencelivreddere, og Danmark er som sædvanlig repræsenteret med nogle af landets bedste udøvere inden for sporten, når det går løs til VM i den franske by Montpellier tirsdag.

 

Og der vil ikke blive slækket på forventningerne til de rød-hvide, der typisk når finalerne til VM, blot fordi de har manglet en landstræner, påpeger holdleder Martin Jørgensen:

 

- Vi har ikke haft træningssamling op til, fordi der har manglet en træner. Så folk har selv måttet tage hånd om deres træning. Men det betyder ikke, at vi sænker forventningerne. For folk træner stadig seriøst, og det eneste, landstræneren ville have bidraget med, havde været en samling.

 

- Det bliver dog svært ligefrem at få medalje. Vores chancer for at avancere fra de indledende runder er til gengæld gode i visse løb. Og det gælder både indendørs og udendørs, siger holdlederen, der dog samtidig påpeger, at konkurrencen vil være hård i og med, at der er tale om et VM.

 

- Det betyder, at de store nationer inden for sporten som Australien, New Zealand og Sydafrika vil være til stede, og de vil især udfordre os i løbene, der finder sted udendørs. Til gengæld er konkurrencen mere europæisk, når det kommer til løbene, der finder sted indendørs. Her vil det nemlig være lande som Italien og Tyskland, vi skal kæmpe imod, siger Martin Jørgensen.

 

Det betyder dog ikke, at muligheden for at nå finalerne og dyste med om medaljer bliver større for danskerne, når det kommer til de indendørs løb. Her er der nemlig kun tale om otte finalepladser, hvorimod der er hele 16 finalepladser i udendørsdisciplinerne.

 

Danmark stiller derimod med syv livreddere - heraf fire kvinder og tre mænd - som alle var med til DLRG Cup i Tyskland tilbage i juli. Det er et af de helt store stævner i løbet af året for de europæiske konkurrencelivreddere, og her formåede især de danske kvinder at imponere og score podiepladser. 

 

Martin Jørgensen fremover dog også herrerne som mulige finalister.

 

Vi ser derfor frem til at se, hvordan det går de danske konkurrencelivreddere i det franske i næste uge. Du kan holde dig opdateret her på SvømmeSport.

 

Du kan også læse mere om Verdensmesterskabet, der finder sted fra den 16.-21. september, her.

 

Følgende livreddere er udtaget til at repræsentere Danmark til VM i Konkurrencelivredning 2014:

Katrine Zinck Leth-Espensen, Klampenborg Surf Life Saving Club

Line Præst Lauridsen, Klampenborg Surf Life Saving Club

Julie Zinck Leth-Espensen, Klampenborg Surf Life Saving Club

Olivia Burmester, Nordkysten Kystlivrednings Klub

Ronnie Dalsgaard, Klampenborg Surf Life Saving Club

Nikolaj Kirketerp-Møller, Københavns Livredderklub

Frans Johannessen, Hvide Sande LivredderklubSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.