Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Brita Memorial 2013 starter i morgen


10-05-2013 12:56:22:
Af: Mads Hjorth

De danske konkurrencelivreddere skal i aktion i Jönköping i morgen.


Vi har derfor fanget Jan Simonsen til en snak om hvor stor betydning mesterskaberne har, og hvad vores chancer for metal er.

 

Hvor vigtigt et stævne er Brita Memorial?

Det er et meget vigtigt stævne, fordi det er ved at være det sidste indendørsstævne i kalenderen, hvis svømmerne skal gøre sig forhåbninger om at komme til enten EM i Holland eller EJM i Italien. Det er også et godt stævne, da der kommer lidt større konkurrence end der mødte op ved DM, så vi kan blive presset lidt mere og kravtiderne kommer i hus.

Hvilket hold tager af sted til Sverige, og hvad er vores medaljechancer?

Vi skal desværre kun 13 af sted. Der var ellers syv fra Aalborg der skulle med, men de kunne ikke få transporten til at gå op i en større enhed. Jeg har kigget startlisten igennem og kan lide hvad jeg ser ;-) Vi har store medaljechancer. Dem der har de største chancer er Line Præst Lauridsen, Mai Hjelmgaard, Lia Jørgensen, Ronnie Dalsgaard og Morten Møller Jensen. Men der burde falde mange medaljer og en del guld af til Danmark

Til dem der ikke ved så meget om konkurrencelivredning - Hvad er det for en sport?

Konkurrencelivredning er inde i en forrygende udvikling i Danmark for tiden. Vi oplever en stor interesse fra diverse svømmeklubber, der ønsker at høre hvad det er for en sport, og om hvordan de kommer igang med den. Klubberne kan have stor fordel af at have et k-livredningshold, da det typisk er tidligere eller nuværende konkurrencesvømmere, der ikke gider at træne 12-14 gange ugentligt, men stadig gider at konkurrere. Det er sådanne svømmere vi gerne vil have, da de har det svømmemæssige baggrund og lysten til at konkurrere. Og så er det et anderledes afbræk fra banetræning.

 

Vi siger tak til Jan og ønsker held og lykke i morgen.

Vi vil på Svømesport forsøge at opdatere med resultater, så snart vi har dem.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.