Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Et lille kig på weekendens EJM i konkurrencelivredning


20-08-2012:


 Sidste år var vi selv værter, men i weekenden løb EJM i konkurrencelivredning af stablen i Jönköping, Sverige. 6 danske deltagere var udtaget til juniorlandsholdet, og deltog derfor i de svenske udfordringer. Det blev til fine resultater for både de 3 rutinerede kræfter, men også for de tre helt nye medlemmer af landsholdets trup.

 

Hele holdet til EJM. Foto: Kresten Falster. 

 

I 50 m bjærgning af dukke blev Julie Fischer Christensen, Hovedstadens Svømmeklub, nummer 9 i b-finalen i tiden 42.17.

 

I 100 m bjærgning af dukke med finner vandt Mai Hjelmgaard, VAT CPH, b-finalen i tiden 1.04,82. Denne tid er både en ny dansk junior og senior rekord. Super flot kæmpet af Mai!

 

I holdkappen 4x 50 rescue medley blev de fire danske piger Mai Hjelmgaard, Klara Strand Olesen, Vest Brøndby, Julie Fischer Christensen og Mathilde Leth Espensen, Hovedstadens Svømmeklub, nummer 7 i tiden 1.52,43. Indtil skiftet mellem 3. og 4. Svømmer lå Danmark nummer 2, men grundet et dårligt skift måtte pigerne altså nøjes med en 7. plads. Guldet gik her til de italienske piger i tiden 1.30,23.

 

Klar til start! Foto: Kresten Falster.

 

I Beach Flag kom holdets eneste dreng, Mikkel Møller Jensen, Vest Brøndby, på banen, men gik, ligesom Klara Strand Olesen, desværre ikke videre til finalen. Julie Fischer Christensen gik videre til b-finalen og blev her nr. 5.

 

I Board Race blev Mai Hjelmgaard nummer 10, Julie Fischer Christensen nummer 15 og Mikkel Møller Jensen en samlet nummer 23.

 

I disciplinen Løb-svøm-løb lavede starter en fejl, hvilket resulterede i omstart 2 gange. Dette var medvirkende til en dårlig start for Mai Hjelmgaard, som alligevel fik kæmpet sig op på en andenplads. Mai bliver altså Danmarks eneste medaljetager, og får en flot flot sølvmedalje med hjem. De tre debutanter deltog også i løbet. Mathilde Leth Espensen ender her som nummer 23, Nicoline Marker, Vest Brøndby, som nummer 33 og Mikkel Møller Jensen som nummer 24 i drengenes race.

 

Mai med sin bronzemedalje. Foto: Kresten Falster.

 

I Board Rescue Relay blev Danmarks piger nr. 6. Her sker et par småfejl for pigerne, og de lever derfor ikke helt op til deres tidligere niveau. Rigtig ærgerligt, men alligevel en flot sjetteplads til Danmark. Det samme gør sig gældende i Rescue Tube Rescue Relay, hvor Danmarks piger igen blev nummer 6.

 

I den føromtalte nationskonkurrence blev Danmark en samlet nr. 10 i ud af de i alt 13 lande. Da Danmark ikke stillede med fuldt hold, er det dog ganske udmærket. Hvis vi kun kigger på pigesiden, hvor vi havde fuldt hold, blev vi nummer 7 i nationskonkurrencen. Samlet set rigtig flot kæmpet af hele holdet!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.