Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DM i konkurrencelivredning i weekenden


18-04-2013 14:29:46:
Af: Anna Birkbak

I weekenden skal Line Præst Lauridsen, der i år stiller op for Esbjerg, deltage i sit andet indendørs DM i konkurrencelivredning. Hun håber både på et hyggeligt og seriøst mesterskab.


Bellahøj Svømmestadion lægger i weekenden rammen for de indendørs Danske Mesterskaber i konkurrencelivredning – en disciplin der så småt er ved at blive etableret i Danmark. Sidste år deltog syv konkurrencelivreddere fra Danmark i VM i Australien, og det blev til både finale og semifinalepladser.

 

Én af deltagerne var Line Præst Lauridsen, der også er at finde i Bellahøj i weekenden. Vi har talt med hende om målsætninger og den noget anderledes sport, konkurrencelivredning er. Læs med her:

 

Hej Line. Hvilke discipliner stiller du op i til DM, og hvorfor er du med for Esbjerg i år?

”Det er mit andet DM indendørs, så jeg kan jo kun sammenligne med sidste år. Men dér var det det største mesterskab nogensinde, så jeg håber da, at det bliver lige så stort i år – eller større! Jeg stiller op i 50m redning, 100m redning med finner og torpedo og 200m superlivredder. Og så stiller jeg op i alle holdkapper – det tror jeg bliver super sjovt. For i år repræsenterer jeg ikke Klampenborg Surf Life Saving Club, men Esbjerg Svømmeklub. Og det skyldes, at jeg har overtalt syv af mine kammerater fra klubben, der til dagligt ”bare” er elitesvømmere, til at stille op i holdkapperne med mig. De er rigtig skarpe, så jeg håber da, at vi kan få nogle medaljer eller måske et mesterskab. Det skal være en fed introduktion til sporten for dem :)”

 

Da vi spørger, hvem Line har ”lokket” med til DM, kan vi godt forstå, hvorfor der kunne være mulige medaljer i farvandet. De 3 piger og 4 drenge er:

  • Katrine Holm Sørensen
  • Pernille Juel
  • Mathilde Pugholm Hviid
  • Nikolaj Kirketerp-Møller
  • Frans Johannesen
  • Anders Hansen Møller
  • Rasmus Schmidt Sørensen

 

Alle 7 svømmere er umiddelbart navne, man har hørt før. Såå... Kan de også dyrke konkurrencelivredning, spørger vi Line?

 

”Nu må vi se! Jeg tror godt, at de kan finde ud af det. Det bliver i hvert fald sjovt at se drengene, og så skal jeg selv deltage i holdkapperne med de tre piger. Jeg håber, at det kommer til at fungere, der er i hvert fald fokus på, at vi skal hygge og have et seriøst stævne samtidigt.”

 

Hvad håber du, at du kan præstere til DM selv?

”I øjeblikket er jeg ved at skrive min bachelor-opgave, så træningen har lidt været derefter. Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan ”tage den lidt på rutinen” og svømme ned til mine personlige rekorder. Og så forhåbentlig tage EM-kravet. Min form er nogenlunde, og jeg trænede også op til DHM i forrige weekend, men ellers må jeg trække på min grundform.”

 

Hvordan tror du niveauet er?

”Det sjove ved konkurrencelivredning er, at der ikke rigtig er nogen startliste. Det er lidt en spøjs ting, så alle må bare vente og se. Men jeg har hørt rygter om, at der kommer nogle udlændinge og konkurrerer, så jeg håber da, at niveauet er højt, og at man kommer til at kæmpe om pladserne. Jeg glæder mig i hvert fald til at se, hvem der kommer.”

 

Mange tak til Line Præst for svarene. Vi ønsker hende og holdet fra Esbjerg held og lykke!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.