Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Det er dejligt at se den voksende interesse for konkurrencelivredning”


21-08-2015 10:26:31:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I morgen bliver DM i havlivredning afholdt på Bellevue Strand, og det vækker stor glæde i Dansk Svømmeunions livredningssektion, at se den voksende interesse for sporten.


Når DM i havlivredning i morgen bliver afviklet på Bellevue Strand med omkring 110-120 deltagere, er det stor fremgang i deltagerantallet. Og det er noget, der glæder Dansk Svømmeunions livredningssektions medlem Katrine Leth-Espensen, der udover at sidde i livredningssektionen også kan prale af at være en del af landsholdet.

Katrine siger følgende om det kommende DM, som i år bliver arrangeret af Københavns Livredderklub, KLK:

 

- De (Københavns Livredderklub red.) har fået stablet et rigtig godt arrangement på benene med 700 starter fordelt på ca. 120 deltagere, hvilket er ny rekord for antal starter til et DM i havlivredning.

 

Det stigende deltagertal kommer også af, at flere klubber end tidligere deltager. En klub som Triton Vejle er en af de helt nye klubber, der stiller op til DM.

Udover de mange danske klubber, vil også en del udlændige deltage, herunder en del svenskere.

 

- Konkurrencelivredning er en voksende sport i Danmark, og specielt indenfor de seneste år har livredderklubber rundt om i Danmark fået flere medlemmer, og flere og flere nye livredderklubber er blevet til, fortæller Katrine.

 

Den stigende interesse for sporten kommer også til at blive mærket på konkurrencen, eksempelvis vil der i boardrace for herre stille hele 47 op til start, og der vil derfor blive kamp om placeringerne. Men dette er uden tvivl en god nyhed for livredningssektionen.

 

- Det er dejligt at se den voksende interesse, udtaler Katrine.

 

- Vi ser frem til en rigtig god og spændende dag med høj sol og godt humør. Livredningsevents er som altid hyggelige med god atmosfære, og specielt når vejret er med os, forventer vi en skøn dag på Bellevue Strand med god stemning mellem de hårde konkurrencer, slutter Katrine af.

 

Og det er uden tvivl en god dag rent vejrmæssigt, som vi går i møde lørdag, for med en temperatur på 23-24 grader ifølge DMI er der ingen undskyldning for ikke at tage et smut forbi Bellevue og følge festlighederne! Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.