Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Det er dejligt at se den voksende interesse for konkurrencelivredning”


21-08-2015 10:26:31:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I morgen bliver DM i havlivredning afholdt på Bellevue Strand, og det vækker stor glæde i Dansk Svømmeunions livredningssektion, at se den voksende interesse for sporten.


Når DM i havlivredning i morgen bliver afviklet på Bellevue Strand med omkring 110-120 deltagere, er det stor fremgang i deltagerantallet. Og det er noget, der glæder Dansk Svømmeunions livredningssektions medlem Katrine Leth-Espensen, der udover at sidde i livredningssektionen også kan prale af at være en del af landsholdet.

Katrine siger følgende om det kommende DM, som i år bliver arrangeret af Københavns Livredderklub, KLK:

 

- De (Københavns Livredderklub red.) har fået stablet et rigtig godt arrangement på benene med 700 starter fordelt på ca. 120 deltagere, hvilket er ny rekord for antal starter til et DM i havlivredning.

 

Det stigende deltagertal kommer også af, at flere klubber end tidligere deltager. En klub som Triton Vejle er en af de helt nye klubber, der stiller op til DM.

Udover de mange danske klubber, vil også en del udlændige deltage, herunder en del svenskere.

 

- Konkurrencelivredning er en voksende sport i Danmark, og specielt indenfor de seneste år har livredderklubber rundt om i Danmark fået flere medlemmer, og flere og flere nye livredderklubber er blevet til, fortæller Katrine.

 

Den stigende interesse for sporten kommer også til at blive mærket på konkurrencen, eksempelvis vil der i boardrace for herre stille hele 47 op til start, og der vil derfor blive kamp om placeringerne. Men dette er uden tvivl en god nyhed for livredningssektionen.

 

- Det er dejligt at se den voksende interesse, udtaler Katrine.

 

- Vi ser frem til en rigtig god og spændende dag med høj sol og godt humør. Livredningsevents er som altid hyggelige med god atmosfære, og specielt når vejret er med os, forventer vi en skøn dag på Bellevue Strand med god stemning mellem de hårde konkurrencer, slutter Katrine af.

 

Og det er uden tvivl en god dag rent vejrmæssigt, som vi går i møde lørdag, for med en temperatur på 23-24 grader ifølge DMI er der ingen undskyldning for ikke at tage et smut forbi Bellevue og følge festlighederne! Se de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.