Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Olivia Burmester deltager også ved Arena Rescue


14-05-2013 13:30:56:
Af: Anna Birkbak

Hvad der startede som ”lidt for sjov” har ført til en stor interesse for konkurrencelivredning.


Sidste sommer deltog Olivia Burmester, Nordkystens Livredningsklub, ved DLRG Cup i Tyskland, fordi hun synes, at det kunne være en sjov oplevelse at prøve konkurrencelivredningen. DLRG Cup er et åbent stævne med højt, internationalt niveau. Her gik hun overraskende ud og vand en bronzemedalje i én af de udendørs discipliner, og det sporede hende ind på at fortsætte konkurrencelivredningen.

 

I år deltager hun derfor sammen med fire andre dygtige livredder ved Arena Rescue i Frankrig, der er et todelt stævne med både indendørs og udendørs discipliner. Vi har taget fat i Olivia for at høre lidt om hendes forventninger:

 

”Jeg glæder mig ret meget, for Arena Rescue er et større stævne med flere discipliner. Jeg tror det bliver et sjovt stævne, også fordi sporten er større i de lande, der er repræsenterede dér. I Danmark er konkurrencelivredning jo en lille sport, og træningen er meget selvstændig. Så jeg glæder mig til at konkurrere, hvilket mest bliver i de udendørs discipliner. Jeg skal deltage i min favorit Beach Flags, og så 90m sprint, run-swim-run, og måske board og oceanwoman. Desuden har jeg to discipliner indendørs.”

 

”Det er måske lidt ærgerligt, at vi kun er tre piger af sted, for så kan vi ikke stille en holdkap, og vi plejer jo også at være flere. Line (Præst Lauridsen, red.) og Ronnie (Dalsgaard, red.) er jo ikke med. Men det skal nok blive super hyggeligt!”

 

Hvordan har du forberedt dig?

”Jeg har trænet meget i bassin, for det har været svært at træne ude af flere grunde. Det har både været rigtig koldt – omkring 7 grader i vandet – så jeg skulle have udstyr og våddragt klar. Og så er de ved at ombygge på stranden ved Bellevue, så det har givet nogle problemer også. Så jeg har svømmet ”almindeligt” og holdt formen ved lige. Desværre er det svært at træne til de udendørs discipliner i et bassin, for det kræver teknik at fange eller lægge sig under bølgerne eller at kæmpe mod strøm. Det er jo ikke nødvendigvis de hurtigste, der vinder i de udendørs discipliner, for det er tit uforudsigelige forhold, man svømmer under, og der kan ske mange forskellige ting i løbet af racet. Men på det sidste har jeg kunnet komme ud, nu hvor det er blevet godt vejr. :)”

 

Vi ønsker Olivia held og lykke i Frankrig i weekenden!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.