Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Olivia Burmester deltager også ved Arena Rescue


14-05-2013 13:30:56:
Af: Anna Birkbak

Hvad der startede som ”lidt for sjov” har ført til en stor interesse for konkurrencelivredning.


Sidste sommer deltog Olivia Burmester, Nordkystens Livredningsklub, ved DLRG Cup i Tyskland, fordi hun synes, at det kunne være en sjov oplevelse at prøve konkurrencelivredningen. DLRG Cup er et åbent stævne med højt, internationalt niveau. Her gik hun overraskende ud og vand en bronzemedalje i én af de udendørs discipliner, og det sporede hende ind på at fortsætte konkurrencelivredningen.

 

I år deltager hun derfor sammen med fire andre dygtige livredder ved Arena Rescue i Frankrig, der er et todelt stævne med både indendørs og udendørs discipliner. Vi har taget fat i Olivia for at høre lidt om hendes forventninger:

 

”Jeg glæder mig ret meget, for Arena Rescue er et større stævne med flere discipliner. Jeg tror det bliver et sjovt stævne, også fordi sporten er større i de lande, der er repræsenterede dér. I Danmark er konkurrencelivredning jo en lille sport, og træningen er meget selvstændig. Så jeg glæder mig til at konkurrere, hvilket mest bliver i de udendørs discipliner. Jeg skal deltage i min favorit Beach Flags, og så 90m sprint, run-swim-run, og måske board og oceanwoman. Desuden har jeg to discipliner indendørs.”

 

”Det er måske lidt ærgerligt, at vi kun er tre piger af sted, for så kan vi ikke stille en holdkap, og vi plejer jo også at være flere. Line (Præst Lauridsen, red.) og Ronnie (Dalsgaard, red.) er jo ikke med. Men det skal nok blive super hyggeligt!”

 

Hvordan har du forberedt dig?

”Jeg har trænet meget i bassin, for det har været svært at træne ude af flere grunde. Det har både været rigtig koldt – omkring 7 grader i vandet – så jeg skulle have udstyr og våddragt klar. Og så er de ved at ombygge på stranden ved Bellevue, så det har givet nogle problemer også. Så jeg har svømmet ”almindeligt” og holdt formen ved lige. Desværre er det svært at træne til de udendørs discipliner i et bassin, for det kræver teknik at fange eller lægge sig under bølgerne eller at kæmpe mod strøm. Det er jo ikke nødvendigvis de hurtigste, der vinder i de udendørs discipliner, for det er tit uforudsigelige forhold, man svømmer under, og der kan ske mange forskellige ting i løbet af racet. Men på det sidste har jeg kunnet komme ud, nu hvor det er blevet godt vejr. :)”

 

Vi ønsker Olivia held og lykke i Frankrig i weekenden!Se de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.