Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Tre nye nordiske rekorder til Danmark under VM


17-09-2014 20:50:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Første konkurrencedag under dette års VM i Konkurrencelivredning resulterede i både rekorder og finalepladser til de rød-hvide.


Det lykkedes de danske konkurrencelivreddere, som dyster med i Verdensmesterskaberne i franske Montpellier i denne uge, at markere sig under indendørs-disciplinerne på stævnets første konkurrencedag.

 

Således slog de rød-hvide hele tre nordiske rekorder, en dansk rekord og nåede to finalepladser samt slog en Masters verdensrekord.

 

- Overordnet set har det været en rigtig fin første dag, må vi sige i og med, at der er slået fire nordiske rekorder. Det var super godt. Og det var fedt, at vi havde både Frans (Johannessen, red.) og Ronnie (Dalsgaard, red.) med i finalerne, siger holdleder Martin Jørgensen onsdag og tilføjer:

 

- Så jeg synes helt klart, at det er en godkendt start, vi har fået på førstedagen hernede.

 

Det danske landshold består af i alt syv konkurrencelivreddere, og det var samtlige tre herrer, der formåede at sætte nye rekorder.

 

Således præsterede Frans Johannessen fra Hvide Sande Livredderklub at svømme 200 m indendørs forhindring hurtigere, end nogen mand af Norden havde gjort det før med tiden 1.57,57 i indledende runde. Det sikrede ham en plads i finalen, hvor han endte på en samlet syvendeplads.

 

Rutinerede Ronnie Dalsgaard fra Klampenborg Surf Life Saving Club formåede også at avancerede fra indledende runde på 100 m indendørs bjergning med finner for til sidst at ende på en samlet syvendeplads. Han slog samtidig ny verdensrekord blandt Masters i indledende runde med tiden 0.54,11, hvilket kun var 2/100-dele af et sekund fra, at han slog sin egen nordiske rekord på disciplinen. 

 

Og sidst men ikke mindst satte Nikolaj Kirketerp-Møller fra Københavns Livredderklub ny nordisk rekord på 100 m indendørs redningsmedley med tiden 1.04,83. Det blev dog ikke til mere end en samlet 13. plads for Kirketerp-Møller.

 

Men det betyder ikke, at det kun var de danske herrer, der præsterede. Således blev den tredje og sidste nye nordiske rekord til Danmark sikret af Line Præst Lauridsen fra Klampenborg Surf Life Saving Club. Det skete på 100 m indendørs bjergning med finner med tiden 1.02,80, hvor hun samtidig endte på en samlet 11. plads.

 

Og derudover slog Julie Zinck Leth-Espensen – ligeledes fra Klampenborg Surf Life Saving Club - dansk rekord på 100 m redningsmedley med tiden 1.23,08.

 

Hvad anden konkurrencedag så bringer af resultater for de rød-hvide, må tiden vise. Martin Jørgensen vurderer dog, at der er chancer for yderligere finalepladser:

 

- I morgen er det især Ronnie (Dalsgaard, red.), der har chancen for at nå finalerne på 100 m indendørs bjergning uden finner, mens det er lidt mere usikkert i forhold til Frans, da han ikke har så stor erfaring med indendørs livredning.

 

- Men det bliver i hvert fald spændende at se, hvordan det kommer til at gå ham på 200 m superlivredning, vurderer holdlederen.

 

Se flere resultater fra første konkurrencedag, hvor især New Zealand tog føringen sammen med Italien og Tyskland på indendørs-disciplinerne, her.

 

Læs mere om VM i Konkurrencelivredning 2014, som løber fra den 16.-21. september i Montpellier i Frankrig, her.

 

Læs også ”Danmark kæmper for finalepladser til VM i Konkurrencelivredning” og ”Frans Johannessen til VM i Konkurrencelivredning”Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.