Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Stort internationalt stævne i k-livredning i weekenden


13-05-2013 10:30:00:
Af: Anna Birkbak

Jan Simonsen fortæller om stævnet Arena Rescue i Frankrig, truppen og forventninger.


Sæsonens første udendørs stævne for de danske konkurrencelivreddere foregår ved et stort, internationalt stævne i Frankrig ved navn Arena Rescue. Stævnet er delt op i to dele, hvor den første del (17.-18. maj) vil være i en pool, mens anden del (19.-20. maj) foregår udendørs ved stranden.

 

I år deltager fem konkurrencelivreddere, hvor fire er seniorer og én er junior. De fem er:

  • Jan Simonsen, Aalborg Svømmeklub
  • Olivia Burmester, Nordkystens Livredningsklub
  • Morten Møller Jensen, Vest Brøndby
  • Katrine Zinck Leth-Espensen, Klampenborg SLSC (har dog trænet i Australien indtil for en måned siden)
  • Julie Vinter Christensen, GI40 Hermes (junior)

 

Jan Simonsen er med både som deltager og som holdleder/træner, hvilket han selv begrunder med, at han også deltog i stævnet sidste år, og dermed kender området og faciliteterne. Jan fortæller yderligere om stævnet:

 

”Stævnet afholdes blandt andet fordi der skal være VM samme sted næste år. Arrangørerne vil derfor gerne øve sig i at afholde et større internationalt stævne. Og det er også meget stort – da jeg deltog sidste år var der livreddere fra både Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Rumænien, Frankrig og Danmark. Niveauet er højt, så kampen om medaljerne er tæt. Og så er en af fordelene ved Arena Rescue, at der både er udendørs og indendørs konkurrencer.”

”Vi deltager med det formål at øve os på og kvalificere os til de stævner, der kommer senere på sæsonen. For mit eget vedkommende er jeg kun med for den udendørs del, hvor der ikke er kravtider til andre stævner, men hvor det er placeringen, der afgør om du kvalificerer dig til andre mesterskaber. Derudover er der mulighed for at kvalificere sig til EM og EJM, og så er det et godt optakts-stævne til DLRG Cup i Tyskland senere på sæsonen, der også er et stærkt besat internationalt (udendørs) stævne.”

 

Hvordan ser truppen som helhed ud?

”Det er nogle ret rutinerede livreddere vi har med! Jeg glæder mig til at se Katrines niveau efter hendes ophold i Australien, hvor hun har trænet under gode forhold (bedre end herhjemme!) hos en stærk klub. Jeg tror hun er skarp. Olivia kommer fra konkurrencesvømningen, men var med ved DLRG Cup sidste år, hvor hun fik medalje, og hvor hun klarede sig rigtig godt generelt. Hun er også ved at være godt inde i sporten. Morten Møller startede som junior for 2-3 år siden, og var allerede da med til EJM i Belgien. Han er ved at nå et højt niveau også, og han opnår flere kravtider til stævner i de indendørs discipliner. Derudover har vi Julie Vinther med, der ligesom Morten startede for 2-3 år siden, og hun har været med til cirka lige så mange EJM’er. Samt et senior EM. Desuden har hun opnået EJM kravtiden i år. Så det er nogle skarpe deltagere, der ikke længere er nybegyndere. De kender deres forcer, og jeg er spændt på at se om de kan forbedre sig.”

 

Hvordan har din egen forberedelse været?

”Det har været hårde betingelser herhjemme, det har været meget koldt længe, og det gør faktisk ondt at træne udendørs, når det er så koldt. Så jeg synes, at det er svært at vurdere min egen form, da jeg jo kun deltager i de udendørs konkurrencer. Jeg er specielt med for at kæmpe i Beach Flags-disciplinen, hvor jeg blev nr. 12 sidste år. Jeg håber på en kraftig forbedring af den placering i år :)”

 

Vi ønsker Jan og resten af holdet held og lykke ved Arena Rescue i Frankrig! Følg med på SvømmeSport, hvor vi de to næste dage har snakket lidt med de to deltagere, Katrine og Olivia, og også bringer resultater fra stævnet.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.