Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Stort internationalt stævne i k-livredning i weekenden


13-05-2013 10:30:00:
Af: Anna Birkbak

Jan Simonsen fortæller om stævnet Arena Rescue i Frankrig, truppen og forventninger.


Sæsonens første udendørs stævne for de danske konkurrencelivreddere foregår ved et stort, internationalt stævne i Frankrig ved navn Arena Rescue. Stævnet er delt op i to dele, hvor den første del (17.-18. maj) vil være i en pool, mens anden del (19.-20. maj) foregår udendørs ved stranden.

 

I år deltager fem konkurrencelivreddere, hvor fire er seniorer og én er junior. De fem er:

  • Jan Simonsen, Aalborg Svømmeklub
  • Olivia Burmester, Nordkystens Livredningsklub
  • Morten Møller Jensen, Vest Brøndby
  • Katrine Zinck Leth-Espensen, Klampenborg SLSC (har dog trænet i Australien indtil for en måned siden)
  • Julie Vinter Christensen, GI40 Hermes (junior)

 

Jan Simonsen er med både som deltager og som holdleder/træner, hvilket han selv begrunder med, at han også deltog i stævnet sidste år, og dermed kender området og faciliteterne. Jan fortæller yderligere om stævnet:

 

”Stævnet afholdes blandt andet fordi der skal være VM samme sted næste år. Arrangørerne vil derfor gerne øve sig i at afholde et større internationalt stævne. Og det er også meget stort – da jeg deltog sidste år var der livreddere fra både Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Rumænien, Frankrig og Danmark. Niveauet er højt, så kampen om medaljerne er tæt. Og så er en af fordelene ved Arena Rescue, at der både er udendørs og indendørs konkurrencer.”

”Vi deltager med det formål at øve os på og kvalificere os til de stævner, der kommer senere på sæsonen. For mit eget vedkommende er jeg kun med for den udendørs del, hvor der ikke er kravtider til andre stævner, men hvor det er placeringen, der afgør om du kvalificerer dig til andre mesterskaber. Derudover er der mulighed for at kvalificere sig til EM og EJM, og så er det et godt optakts-stævne til DLRG Cup i Tyskland senere på sæsonen, der også er et stærkt besat internationalt (udendørs) stævne.”

 

Hvordan ser truppen som helhed ud?

”Det er nogle ret rutinerede livreddere vi har med! Jeg glæder mig til at se Katrines niveau efter hendes ophold i Australien, hvor hun har trænet under gode forhold (bedre end herhjemme!) hos en stærk klub. Jeg tror hun er skarp. Olivia kommer fra konkurrencesvømningen, men var med ved DLRG Cup sidste år, hvor hun fik medalje, og hvor hun klarede sig rigtig godt generelt. Hun er også ved at være godt inde i sporten. Morten Møller startede som junior for 2-3 år siden, og var allerede da med til EJM i Belgien. Han er ved at nå et højt niveau også, og han opnår flere kravtider til stævner i de indendørs discipliner. Derudover har vi Julie Vinther med, der ligesom Morten startede for 2-3 år siden, og hun har været med til cirka lige så mange EJM’er. Samt et senior EM. Desuden har hun opnået EJM kravtiden i år. Så det er nogle skarpe deltagere, der ikke længere er nybegyndere. De kender deres forcer, og jeg er spændt på at se om de kan forbedre sig.”

 

Hvordan har din egen forberedelse været?

”Det har været hårde betingelser herhjemme, det har været meget koldt længe, og det gør faktisk ondt at træne udendørs, når det er så koldt. Så jeg synes, at det er svært at vurdere min egen form, da jeg jo kun deltager i de udendørs konkurrencer. Jeg er specielt med for at kæmpe i Beach Flags-disciplinen, hvor jeg blev nr. 12 sidste år. Jeg håber på en kraftig forbedring af den placering i år :)”

 

Vi ønsker Jan og resten af holdet held og lykke ved Arena Rescue i Frankrig! Følg med på SvømmeSport, hvor vi de to næste dage har snakket lidt med de to deltagere, Katrine og Olivia, og også bringer resultater fra stævnet.Se de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.