Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Katrine Zinck er klar til EM i K-livredning


14-08-2013 11:33:05:
Af: Anna Birkbak

Efter en rigtig god sæson for konkurrencelivredderen gælder det Europamesterskaberne i Noordwijk, Holland.


Ved DLRG Cup i Tyskland sidste måned var Katrine Zinck Leth-Espensen fra Klampenborg SLSC suveræn. Hun vandt ikke færre end tre individuelle guldmedaljer, to guldmedaljer samt en bronzemedalje som en del af holdkapperne.

 

På fredag gælder det så EM i konkurrencelivredning, hvor Danmark stiller med fire piger og en enkelt herre (læs mere i interviewet med Kresten Falster fra i går). Katrine Zinck er med ved EM for første gang, men med så flotte sæsonresultater i bagagen er der lagt op til nogle spændende løb. Vi har snakket lidt med Katrine om forberedelse og forventninger:

 

Hej Katrine. Hvad stiller du op i ved EM?

”Indendørs er jeg med i to holdkapper: 4x25m bjærgning og 4x50 redningsmedley. Udendørs er mine stærkeste løb, og jeg stiller op i Board Race, Board Rescue Race med Line Præst Lauridsen plus Tube Rescue Race, der også er en holdkap. I år er EM-programmet desværre blevet forkortet, så den udendørs del kun strækker sig over én dag. De har blandt andet taget Oceanwoman og Surf Ski af programmet, og det er jeg ret ked af, for jeg er ret stærk i bl.a. Oceanwoman.”

 

Hvordan håber du på at klare dig i de discipliner, der så er tilbage i programmet?

”Specielt i Board Rescue med Line tror jeg vi kan klare os godt. Den har vi trænet en del til! Den går ud på, at vi begge står inde på stranden, og så svømmer Line ud til en bøje i vandet, hvor hun rækker en arm i vejret. Når hun gør det, skal jeg tage boardet og padle ud til hende. Når jeg er kommet rundt om bøjen skal hun kravle op på boardet bag mig, og så padler vi sammen ind til land. Line er jo gammel elitesvømmer, så hun svømmer stærkt ud til bøjen, og så er vi begge gode boardpadlere. Så den satser vi ret meget på :)”

 

Hvordan har du holdt din form ved lige siden DLRG?

”Jeg arbejder både som kystlivredder og almindelig livredder i svømmehaller, så jeg har trænet en del i forbindelse med mine vagter. Jeg har trænet primært ovre på Jyllands vestkyst, for jeg kan godt lide at træne i bølger. Jeg har været i kontakt med en hollænder, der også skal deltage ved EM, og der skulle angiveligt være bølger i Noordwijk også, så det var jeg glad for at høre!”

 

”Jeg føler mig ret klar til EM nu, og i øjeblikket arbejder jeg mest på teknik og finjusteringer. I går var jeg ude og øve starter og afslutninger, og nogle af badegæsterne sagde, at det så hurtigt ud. Så jeg tror på det! Jeg skal også have øvet Board Race med Line Præst lidt mere, så vi bliver helt klar. Men det tegner godt, og jeg håber at kunne gøre det så godt, så jeg forhåbentlig kan blive udtaget til VM næste sommer i Frankrig.”

 

EM i Holland er sæsonens tredjesidste stævne for Katrine Zinck Leth-Espensen, der også deltager ved de Svenske Mesterskaber og Danske Mesterskaber 7. september. Vi ønsker hende og resten af EM-holdet held og lykke i weekenden, som vi løbende vil bringe resultater fra her på SvømmeSport.

 

Følg stævnet via den officielle hjemmeside her.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.