Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Oplev Europamesterskaberne i IRB (”speedway til vands”) på Amager Strand


18-09-2013 17:00:00:
Af: Nora Thomsen

Der bliver masser af action at opleve, når det går løs på lørdag. Kig' forbi. Du vil ikke kede dig.


Der bliver afholdt Europamesterskaber i Inflatable Rescue Boat (IRB) lørdag, den 21. september på Amager Strand, hvor danske kystlivreddere vil kæmpe imod andre europæiske kystlivredderhold i denne disciplin af konkurrencelivredning. 

IRB er en disciplin inden for konkurrencelivredning, hvor de deltagende hold konkurrerer om hurtigst at redde et menneske op af vandet fra en gummibåd. Til EM bliver der dystet i fire discipliner, og kernen i alle disciplinerne er sikkert og hurtigt at kunne sejle ud og hente en levende person i vandet.


Arkivfoto.

Europamesterskaberne bliver afholdt lørdag i tidsrummet 10.00 – 17.00. Og det er på Amager Strand ved strandstation nummer 5, konkurrencerne finder sted.
I alt 13 forskellige klubhold repræsenterende seks nationer inklusive Danmark vil kæmpe det bedste, de har lært, når det går løs på lørdag. Og der bliver fart over feltet, for i IRB gælder det om at kunne agere hurtigt og sikkert, når en person skal reddes op af vandet.  

Læs meget mere om mesterskaberne på eventsiden, hvor der også optræder et detaljeret program for dagen - www.copenhagen-irbmeet.dk

Om konkurrencelivredning
Konkurrencelivredning startede i Australien, menhar efterhånden spredt sig til det meste af verden, og også danske kystlivreddere har taget sporten til sig. Konkurrencelivredning er en sport på linje med svømning, og bliver dyrket af kystlivreddere, for at styrke og forbedre færdighederne indenfor livredning.

Muligheden for at konkurrere på disse færdigheder er vigtig for de danske kystlivreddere, således de altid er parate, skulle en nødstedt have brug for hjælp. Heldigvis hører det dog til sjældenhederne, at redningsaktioner i båd finder sted, når kystlivredderne patruljerer på de danske badestrande.

IRB-konkurrencer, som udgør en del af konkurrencelivredningen som sport, dyrkes i klubber i mange europæiske lande. I Danmark er der imidlertid endnu ikke tradition for denne særlige del af konkurrencelivredningen. Således er det her hjemme kun hos TrygFonden Kystlivredning, at kystlivredderne træner sig op til Europamesterskaberne via deres virke som kystlivreddere og i deres fritid. Holdene fra TrygFonden Kystlivredning har derfor trænet hele sommeren, og er nu klar til at tage kampen op, når det for alvor går løs på lørdag.

Kontaktperson:
For yderligere information kan Michael Iwersen, stævneleder for EM i IRB, kontaktes på mobil: 3035 8188.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.