Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


På lørdag går det løs til DM i havlivredning


19-08-2015 20:47:35:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Tag et smut forbi Bellevue på lørdag den 22. august, hvor de bedste danske konkurrencelivreddere skal i aktion.


På lørdag i tidsrummet 08:30 – 18:30 vil der på Bellevue strand blive afholdt de danske mesterskaber i konkurrencelivredning i de udendørs discipliner.

 

Her vil der blive kæmpet om mesterskabstitlen i 11 forskellige discipliner for både damer og herrer. I nogle af disciplinerne vil der blive konkurreret i alle tre klasser; U14, junior (U19) og senior.

Formand for Københavns Livredderklub Jacob Nielsen anslår, at der kommer 110-120 atleter. Et tal, der gør begivenheden til det største livredderstævne på dansk grund og et tal, der klart overstiger de forrige år, hvor DM i havlivredning er blevet afholdt på Bellevue. I 2012 deltog 28 atleter, 2013 bød på 54 deltagere, og i år kan man så byde velkommen til over 100 deltagere. Københavns Livredderklub stiller selv med 30 deltagere, som er et tal, Jacob Nielsen er ganske imponeret over.

 

Der vil til stævnet blive dystet i flere individuelle discipliner som board race, surfski race, beach flags, samt mange flere, men også holdkapperne bliver en del af konkurrencen. Her gælder det om for to eller flere deltagere at vise styrke indenfor livredningen og være i stand til at kunne samarbejde om at redde hinanden eller andre.

 

Udover de allerede kendte discipliner vil det i år være første gang, at man kan se 4x90 m sprint. En disciplin, hvor fire deltagere på skift skal løbe 90 meter i sand for så at give stafetten videre til næste deltager. En ting Jacob Nielsen ser frem til.

 

- Jeg tror, det bliver rigtig spændende at følge den nye disciplin ved dette DM, udtaler han.

 

Som en anden ny ting dette år, er der blevet indført en såkaldt klubvinderpokal. Den klub, der klarer sig overordnet bedst dette år får pokalen, og næste år vil den så gå videre til de nye vindere.

 

Flere nationaliteter end ellers vil tilmed blive repræsenteret ved dette års DM. Udover de danske atleter, vil der være svenskere, tyskere og en enkelt australier at finde i havet.

 

For at toppe hyggen ved arrangementet vil det hele, ligesom sidste år, blive afsluttet med en ceremoni og et grillarrangement, så kom glad og deltag i festlighederne!

 

Se flere detaljer om stævnet på dette link, hvor du blandt andet kan finde en foreløbig tidsplan, samt de discipliner, der skal dystes i.  Se de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.