Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Udendørs DM i konkurrencelivredning lørdag


06-09-2013 12:56:44:
Af: Anna Birkbak

Tag til Bellevue og se de bedste danske konkurrencelivreddere plus en enkelt kajak-verdensmester fra New Zealand i aktion i morgen.


På lørdag vil der i tidsrummet 10 til 19 blive afholdt de danske mesterskaber i konkurrencelivredning for de udendørs discipliner.

 

I løbet af sommeren har der både været afholdt det store DLRG Cup samt de Europæiske Mesterskaber, og deltagere såsom Ronnie Dalsgaard, Line Præst Lauridsen og Katrine Zinck Leth-Espensen, der alle tre har deltaget ved disse stævner, og for pigernes vedkommende hjembragt en guldmedalje i Board Rescue Race fra EM, er også at finde blandt deltagerne i morgen, lørdag.

 

Vi har talt med lederen af Livredningssektionen og dansk seniorlandstræner Kresten Falster for at få et par kommentarer til mesterskabet. Læs med her:

”Så vidt jeg kan se, er der over 40 deltagere med ved udendørs DM. Det er ny rekord. Og under alle omstændigheder skal det nok blive et spændende stævne, da Hvide Sande stiller med et ret stærkt hold af kystlivreddere, som sagtens kan give Klampenborg Swim and Life Saving Club skarp konkurrence.”

 

Ronnie Dalsgaard, der som sagt stiller til start ved DM, kan desuden igennem www.swimnews.dk fortælle, at en New Zealandsk verdensmester i kajak stiller op i morgen. Det er normalt i Australien og New Zealand, at atleterne udenfor sæsonen eller ved siden af deres primære sportsgren dyrker konkurrencelivredning. Således kan man opleve new zealænderen Teneale Hatton give de danske piger kamp til stregen i morgen. Hatton vandt i sidste weekend guldmedalje ved verdensmesterskaberne på 5000m kajak, og i løbet af de sidste 3-4 år har hun gjort sig gældende i toppen ved de australske mesterskaber. Det bliver spændende at se Hatton i aktion.

 

Desuden introduceres en ny holdkap på programmet, nemlig 4 x board relay. Det er ikke en holdkap, der er på almindelige mesterskabsprogrammer, som ved EM og VM, men den bliver brugt ved holdmesterskaber rundt om i verden.

 

Startlisten finder du her.

Vi vil bringe resultater her på siden i løbet af weekenden.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.