Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Debut blandt Europas bedste konkurrencelivreddere


17-09-2017 18:13:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Andreas Hansen vandt tre medaljer til sit første EM for juniorer i konkurrencelivredning. Han klarede tilmed kravtiden til næste års VM.


Vejle-svømmeren, Andreas Hansen, deltog tidligere på måneden for første gang i et internationalt stævne for konkurrencelivreddere. I de to belgiske byer, Bruges og Ostend, blev EM Junior i konkurrencelivredning afholdt, hvor Danmark var repræsenteret med i alt fem svømmere heriblandt Andreas Hansen, som normalt gør sig som konkurrencesvømmer i Elite Svøm Vejle.

 

- Jeg deltog sidste år til DM i konkurrencelivredning for sjov og uden nogle egentlige forventninger. Det hele var ret nyt, og året før havde nogle af mine holdkammerater stillet op og vundet et par medaljer. Min daværende træner syntes, at det kunne være sjovt at se, om jeg kunne tage nogle kravtider til EM for juniorer, hvilket jeg gjorde i tre løb, som jeg svømmede til det netop afholdte EM, siger Andreas Hansen.

 

Andreas Hansen vandt sølv i 200 meter forhindring og svømmede tilmed ny dansk juniorrekord.

Foto: Tom Heilmann Reches.

 

Selvom mange ting flaskede sig for Andreas Hansen under mesterskabet og resulterede i forbedringer af juniorrekorder og hele tre medaljer, var det hovedsageligt international mesterskabserfaring, som Vejle-svømmeren var på jagt efter.

 

- Op til stævnet trænede jeg mest svømning. Det blev da også til udendørstræning, men det skal også siges, at jeg først og fremmest var med på grund af min nysgerrighed. Jeg var ret nysgerrig efter at se, hvad EM Junior i konkurrencelivredning var for en størrelse, og hvordan sådan et stort stævne forløber. Derudover skulle jeg ud at have mig noget international erfaring, hvilket er en stor faktor for mig, da jeg i øjeblikket jagter så meget international erfaring som muligt, forklarer Andreas Hansen.

 

Idet Andreas Hansen hovedsageligt gør sig som konkurrencesvømmer, bed den unge svømmer mærke i flere ting, som var en anelse anderledes i forhold til, hvad han er vant til fra de svømmestævner, som han normalt deltager i.

 

- Konkurrencelivredning er meget anderledes i forhold til svømning, som jeg kender det. Efter min mening er konkurrencelivredning lidt mere mere løst, eftersom der ikke er så mange, der kender til det. Eksempelvis skulle stævnets officials briefes om reglerne inden hvert løb, hvilket man ikke ser til svømmestævner for konkurrencesvømmere.

 

- Når det er sagt, synes jeg dog, at det var rigtig sjovt at være med, og jeg fik en masse international erfaring, som jeg kan bruge videre i min svømning, siger Andreas Hansen.

 

SvømmeSport takker Andreas Hansen for interviewet.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.