Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2018
Svømning
Open Masters Swimming Championship of Latvia
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Madwave Cup of Riga
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Aarhus Open 2018
AGF

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Debut blandt Europas bedste konkurrencelivreddere


17-09-2017 18:13:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Andreas Hansen vandt tre medaljer til sit første EM for juniorer i konkurrencelivredning. Han klarede tilmed kravtiden til næste års VM.


Vejle-svømmeren, Andreas Hansen, deltog tidligere på måneden for første gang i et internationalt stævne for konkurrencelivreddere. I de to belgiske byer, Bruges og Ostend, blev EM Junior i konkurrencelivredning afholdt, hvor Danmark var repræsenteret med i alt fem svømmere heriblandt Andreas Hansen, som normalt gør sig som konkurrencesvømmer i Elite Svøm Vejle.

 

- Jeg deltog sidste år til DM i konkurrencelivredning for sjov og uden nogle egentlige forventninger. Det hele var ret nyt, og året før havde nogle af mine holdkammerater stillet op og vundet et par medaljer. Min daværende træner syntes, at det kunne være sjovt at se, om jeg kunne tage nogle kravtider til EM for juniorer, hvilket jeg gjorde i tre løb, som jeg svømmede til det netop afholdte EM, siger Andreas Hansen.

 

Andreas Hansen vandt sølv i 200 meter forhindring og svømmede tilmed ny dansk juniorrekord.

Foto: Tom Heilmann Reches.

 

Selvom mange ting flaskede sig for Andreas Hansen under mesterskabet og resulterede i forbedringer af juniorrekorder og hele tre medaljer, var det hovedsageligt international mesterskabserfaring, som Vejle-svømmeren var på jagt efter.

 

- Op til stævnet trænede jeg mest svømning. Det blev da også til udendørstræning, men det skal også siges, at jeg først og fremmest var med på grund af min nysgerrighed. Jeg var ret nysgerrig efter at se, hvad EM Junior i konkurrencelivredning var for en størrelse, og hvordan sådan et stort stævne forløber. Derudover skulle jeg ud at have mig noget international erfaring, hvilket er en stor faktor for mig, da jeg i øjeblikket jagter så meget international erfaring som muligt, forklarer Andreas Hansen.

 

Idet Andreas Hansen hovedsageligt gør sig som konkurrencesvømmer, bed den unge svømmer mærke i flere ting, som var en anelse anderledes i forhold til, hvad han er vant til fra de svømmestævner, som han normalt deltager i.

 

- Konkurrencelivredning er meget anderledes i forhold til svømning, som jeg kender det. Efter min mening er konkurrencelivredning lidt mere mere løst, eftersom der ikke er så mange, der kender til det. Eksempelvis skulle stævnets officials briefes om reglerne inden hvert løb, hvilket man ikke ser til svømmestævner for konkurrencesvømmere.

 

- Når det er sagt, synes jeg dog, at det var rigtig sjovt at være med, og jeg fik en masse international erfaring, som jeg kan bruge videre i min svømning, siger Andreas Hansen.

 

SvømmeSport takker Andreas Hansen for interviewet.Se de seneste nyheder

21-05-2018 08:36:42

Om mindre end en uge deltager EJM-truppen ved Glasgow International Swim Meet som en del af forberedelserne frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab i Helsinki. 

 
20-05-2018 10:41:00

Er du til Open Water eller bare en rigtig vandhund? Så kan du glæde dig over, at 240 danske steder kan byde badegæster velkommen med det velkendte Blå Flag.

 
20-05-2018 07:44:19

EJM-holdet skal deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af deres forberedelse frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab

 
19-05-2018 09:34:43

EJM nærmer sig med begyndende skridt, og i maj måneds sidste weekend drager EJM-holdet til Glasgow. 

 
18-05-2018 22:06:00

Jeanette Ottesen er igen at finde i svømmehallen, hvor hun med familiens opbakning håber at nå sit nye svømmemål.