Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Danske konkurrencelivreddere slår atter rekorder under VM


18-09-2014 20:20:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Igen svømmede de rød-hvide hurtigere, end nogen konkurrencelivredder fra Norden har gjort tidligere.


Anden konkurrencedag under dette års Verdensmesterskaber i Konkurrencelivredning, som finder sted i Montpellier i Frankrig i denne uge, bød ikke på finalepladser til Danmark, som det var tilfældet onsdag. Til gengæld kunne de rød-hvide atter prale med at slå nye nordiske rekorder.

 

Således svømmede Ronnie Dalsgaard fra Klampenborg Surf Life Saving Club 100 m indendørs redning på tiden 0.48,87, hvilket er hele 73/100-dele hurtigere end den nu gamle nordiske rekord, som han selv satte tilbage i 2012.

 

Derudover viste Nikolaj Kirketerp-Møller fra Københavns Livredderklub også storform ved at gennemføre 50 m indendørs redning på tiden 0.31,58. Han slog dermed svenske Johan Levanders nordiske rekord på 0.32,33 fra 2010.

 

Sidst men ikke mindst slog Line Præst Lauridsen – også fra Klampenborg Surf Life Saving Club – nordisk rekord på 200 m indendørs superlivredder, oplyser holdleder Martin Jørgensen.

 

- Det er klart tilfredsstillende, at der slås yderligere nordiske rekorder – og så sågar rimelig markant. At det så ikke blev til nogle finalepladser i dag, er hvad det er. Det er stadig gode præstationer, som lover godt for fremtiden, siger han.

 

På første konkurrencedag under VM i Montpellier onsdag formåede de danske konkurrencelivreddere at slå hele tre nye nordiske rekorder, en dansk og nå to finaler. Derudover blev det også til en ny verdensrekord til Ronnie Dalsgaard inden for Masters.

 

Martin Jørgensen, der rejser med det danske landshold, der har trænet op til VM uden en decideret landstræner, vurderer, at det tegner godt for dansk konkurrencelivredning, at de kan følge med og avancere i dysten med verdens bedste.

 

- Og det faktum, at der er udviklingspotentiale hos flere af livredderne, vi har med hernede i år, tyder på, at vi er ved at få et godt hold, udtaler holdlederen.

 

Fredag venter en halv hviledag, hvor der om formiddagen er en simuleret redningsøvelse, som alle lande deltager i ét land ad gangen. Hvert land får to minutter til at gennemføre øvelsen, som de så får tildelt et vis antal point for alt efter, hvor godt de klarer den.

 

Det er en klassisk disciplin under både EM og VM i Konkurrencelivredning, fortæller Martin Jørgensen, der dog erkender, at det ikke er noget, som de rød-hvide ikke har de store forventninger til:

 

- Det er virkelig svært at sige, hvordan det kommer til at gå. Dommerne har nogle pointsystemer, som de sidder og kører efter, og det er meget afgørende, hvad de lige præcis går op i. Derudover er det ikke en discipliner, vi specifikt går og træner til, inden stævnestart, siger Jørgensen.

 

VM i Konkurrencelivredning 2014 løber fra den 16.-21. september. Og lørdag-søndag rykker stævnet fra de indendørs-discipliner ud på stranden for at dyste på åbent vand.

 

Læs mere om mesterskabet her.

 

Læs også ”Tre nye nordiske rekorder til Danmark under VM” og ”Danmark kæmper for finalepladser til VM i Konkurrencelivredning”Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.