Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Der kommer fuld fart på min åbent vand-sæson”


06-06-2017 13:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I forbindelse med afviklingen af Herning Open Water i fredags har SvømmeSport fået sig en snak med åbent vand-svømmeren Jackie Gade, der fortæller om stævnet og den kommende sæson.


Åbent vand-sæsonen blev for mange skudt i gang i fredags, da Herning Open Water løb af stablen i Fuglsang Sø. Her deltog over 100 friske åbent vand-svømmere i det 18 grader varme vand, hvor der både blev svømmet 1000 meter og 1900 meter. Blandt de deltagende var den erfarne åbent vand-svømmer Jackie Gade (Aalborg Svømmeklub), der fik skudt sin åbent vand-sæson i gang med årets første stævne. Hun fortæller først og fremmest om fredagens stævne:

 

- Generelt synes jeg, at det er et rigtig lækkert stævne, hvor stemningen og faciliteterne er i top. Det er en sygt skøn sø, og jeg er helt tosset med omgivelserne. Det ligger så godt placeret, at man virkelig nyder at være der. Derudover gjorde det bestemt ikke noget, at vandet havde en fornuftig temperatur. Vandet var meget stille, hvilket også var forventet, siden det er en sø, hvor der ikke sker de vilde ting, men det kan også godt blive lidt kedeligt, så jeg glæder mig til at komme ud i nogle bølger engang senere på sæsonen, fortæller hun og fortsætter om sit eget 1900-meter løb, der bød på en 1. plads med tiden 00:22:59:

 

- Jeg har meget blandet følelser omkring mit løb, da der var nogle ting, som virkede bedre end andre. Jeg kommer ok fra start, men ikke nok til at komme med den forreste gruppe af de hurtige drenge, hvilket resulterer i, at jeg i den første halvdel af løbet vælger at fokusere på de ting, jeg selv kan styre, som er uafhængige af de andre. Jeg fokuserer derfor på at få mest mulig ud af den gruppe, jeg er kommet i, hvilket inkluderer to andre. Mit fokus indebar navigation, komme godt om bøjerne og trække fra på den sidste halvdel af løbet, hvilket jeg synes, fungerede fornuftigt. Så overordnet set et ok godkendt løb, dog med lidt blandet følelser, hvor der er plads til forbedringer.

 

Med afviklingen af Herning Open Water er sæsonen dermed skudt i gang for Jackie, og hun ser frem til at fortsætte med de mange stævner i det åbne vand.

 

- Hvis alt går efter planen, så kommer der fuld fart på min åbent vand-sæson, hvor jeg håber på at kvalificere mig til internationale stævner så som NM/NJM, og med fingrene krydset og den rette træning, så også EJM i Frankrig i starten af august. Herning Open Water passede fint ind i mine planer, da det er et godt stævne at komme i gang på for ligesom at se, hvor jeg er henne aerob-mæssigt. Men også et stævne der ikke ødelægger min daglige træning, da jeg også har mål inden for bassin-svømningen, så lokation af stævnet passede fint til mig, uddyber hun og fortæller afsluttende om sæsonens store mål:  

 

- I forhold til særlige mål, så vil jeg godt ud og prøve kræfter med de stævner, jeg deltog i sidste år, da det er dem, som kan være med til at forme mig bedst som åbent vand-svømmer. Jeg ser først og fremmest frem til DM 5km, da det er her, vi får at vide, om vi bliver udtaget til henholdsvis NM/NJM men nok også EJM, som uden tvivl er det helt store mål i denne sæson.

 

Mange tak til Jackie for interviewet.

 

Du kan se alle resultaterne fra Herning Open Water via linket her.

 

Jackie Gade. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.