Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Finaleplads til Katrine Zinck Leth-Espensen ved VM i Livredning


10-09-2016 19:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Både Ronnie Dalsgaard og Katrine Zinck var i dag i vandet ved VM i livredning, der både bød på en semifinale- og finaleplads.


I disse dage løber VM i Konkurrencelivredning af stablen i Holland, og i dag startede så de udendørs konkurrencer på stranden i Noordwijk, hvor de to danske repræsentanter fra Klampenborg SLSC, Ronnie Dalsgaard og Katrine Zink Leth-Espensen begge var med.

 

Første mand i aktion var Ronnie Dalsgaard, der skulle ud og konkurrere i Surf Ski Race. Her gik det rigtig fint i både de indledende heats og semifinalen, indtil han desværre kom til at slappe lidt for meget af og dermed blev hentet af en hollænder. Han endte derfor på en ærgerlig 9. plads i semifinalen.

 

Ronnie udtalte selv følgende til SvømmeSport om dagens konkurrence:

 

- Jeg kom i semifinalen, hvor jeg kunne se, at jeg lå nummer 8, og så kom jeg til at slappe lidt for meget af, hvor der så kom nogen bagfra, der fangede en bølge, og de slog mig så desværre.

 

- Jeg kunne ikke have vundet den alligevel, men det havde da været meget fedt at have været med i en finale. Det havde været lidt sjovere at ende i en top 10, men sådan er det. Så kan jeg spare lidt kræfter til i morgen, fortalte Ronnie.

 

Efterfølgende blev det Katrine Zinck Leth-Espensens tur til at komme i vandet, da det for hende gjaldt Board Race. Her startede hun stille og roligt ud i de indledende heats, hvorefter konkurrencen begyndte at spidse til.

 

Katrine fortalte følgende til SvømmeSport umiddelbart efter dagens konkurrencer:

 

- Ved indledende i formiddags var der ret mange, der gik videre, så der prøvede jeg at spare kræfter. I semifinalen gik det også rigtig fint, hvor jeg brugte lidt mere energi og kom videre til finalen. Så i finalen prøvede jeg alt, hvad jeg kunne, hvor jeg så ville se, hvor godt jeg kunne klare det, udtalte hun og fortsatte om konkurrencen i finalen:

 

- Det er jo sådan i livredning, at Europa ikke er så gode. Det er meget Australien og New Zealand, og i finalen her var der to fra hvert land med, der dominerede meget. Dem prøvede jeg så bare at se, om jeg kunne følge med, og det gik faktisk fint på vej ud omkring nogle bøjer, hvor jeg lå ved siden af en fra Frankrig. På vej ind mod stranden igen var der så lidt bølger, hvor jeg tydeligt kunne mærke, at de var rigtig gode i forhold til mig, så der kom der et stort mellemrum imellem os. Her kom der så også en fra USA og overhalede mig, så jeg blev samlet nummer 7.

 

- I forhold til at Danmark er et lille land i det her game, så er jeg meget tilfreds med at blive 7’er, sluttede Katrine af.

 

Dermed slut ved lørdagens konkurrencer ved VM i Konkurrencelivredning. I morgen skal begge de to danske livreddere igen i havet, når det gælder Surf Ski Race og Oceanwoman for Katrine og Oceanman for Ronnie.

 

Du kan se alle dagens resultater her.

 

Ronnie Dalsgaard og Katrine Zinck Leth-Espensen.

 

Katrine i aktion i Board Race.

 

Ronnie i aktion i Surf Ski Race.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.