Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Mit store mål er at kvalificere mig til sommerens europæiske juniormesterskaber i Frankrig”


15-04-2017 20:00:00:
Af: Johanne Tolstrup

Jackie Gade er åbent vand-konkurrencesvømmer og fortæller i interviewet her om forventningerne til sæson 2017. Læs med!


Jackie Gade fra Aalborg Svømmeklub er en af de langdistancesvømmere, der repræsenterer de danske farver ved diverse stævner indenfor åbent vand-svømning rundt omkring i verden. Gennem flere sæsoner har Jackie konkurreret på højt nationalt og internationalt niveau og har således på fornemmeste vis taget åbent vand-svømning som konkurrencesport til sig.

 

I den forbindelse har SvømmeSport fanget Jackie til en snak om målene for år 2017 og om forventningerne til den åbent vand-sæson, der venter lige rundt om hjørnet. En sæson, som Jackie ser meget frem til at komme i gang med:

 

- Lige nu ser jeg klart mest frem til den kommende træningslejr den 24. april til den 29. april. Vi er nogle stykker, som er blevet udtaget til at komme med til Holland og træne med en gruppe som bliver samlet, for at fokusere på deres åbent vand-træning. Træningslejren skal give mig en god base, inspiration og idéer til at arbejde med, frem mod EM Junior til sommer, fortæller Jackie og fortsætter:

 

- I begyndelsen af sæsonen skal jeg ud og have en masse erfaring ved nogle nationale stævner, så de kommende måneder kommer til at stå på ture rundt omkring i Danmark. Derudover skal jeg deltage til Vikinge Svøm i Roskilde og Aros Swim, som er DM 5km. Disse to stævner skal jeg deltage i, for at kvalificere mig til Nordiske mesterskaber.

 

- Derudover satser jeg stærk på, at jeg får kvalificeret mig til Europæiske junior mesterskaber og LEN-cup'en, da det ville være en kæmpe oplevelse at komme afsted igen i år, og derved få en masse international erfaring, uddyber Jackie.


For Jackies vedkommende bliver sæson 2017 en utrolig spændende sæson, som der er store forhåbninger til. Aalborg-svømmeren lægger ikke skjul på, at der skal svømmes stærkt henover foråret og sommeren og at hele sæsonen meget gerne skal kulminere i en deltagelse ved EM Junior i Frankrig:

 

- Jeg forventer, at det bliver en mega fed sæson, hvor der skal en masse meter i armene. Jeg forventer også. at feltet bliver rigtig stærkt i år, og at vi får mindst lige så fede turer, som vi havde sidste år. Derudover forventer jeg fra mig selv, at jeg markerer mig i toppen. Egentlig glæder jeg mig mest bare til at have knoppen i suppen ogs å få tonset en helt masse derudad, fortæller Jackie og fortsætter.

 

- Mit store mål er at kvalificere mig til sommerens europæiske junior mesterskaber i Frankrig på 10km. Hvad fremtiden byder mig er svært og sige, så lige nu er det én ting af gangen. Dog er det ikke nogen hemmelighed at jeg sigter lidt højt med åbent vand-svømning. Jeg kan ikke vente med at komme i gang og jagte mine mål, med en masse træning og højt humør skal det nok blive godt, uddyber Jackie.


Mange tak til Jackie for interviewet!

 

Hvis du vil vide meget mere om åbent vand-svømning som konkurrencesport, så smut forbi denne nyhed fra SvømmeSport, hvor Dansk Svømmeunion og talentansvarlig Thomas Stub inviterer til infomøder om åbent vand-talentudviklingsprojekt 2017. 

 

Jackie Gade med landsholdskollega Peter Mandrup ved EM Junior i Italien 2016.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.