Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
05-12-2019 20:35:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

6
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


De danske vikinger går i land i Stavanger


01-11-2014 15:15:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

I næste weekend dyster flere af svømmerne fra The Danish Vikings til North Sea Swim Meet, der finder sted i Norge.


Når dette års North Sea Swim Meet løber af stablen på fredag, vil svømmere fra det danske rige ligesom flere gange tidligere være at finde på startlisterne.

 

Det gælder også The Danish Vikings, fortæller landstræner Nick Juba til SvømmeSport.

 

- All of the swimmers from the new Danish Vikings-squad are racing except for the four Aalborg-swimmers who have chosen not to swim.

 

- It is the first activity of the season for the new National squad, siger landstræneren.

 

Rogaland Svømmekrets (RSK) har siden 1973 i et samarbejde med det norske svømmeforbund, NSF, arrangeret det årlige North Sea Swim Meet i Stavanger, hvor store svømmestjerner – inklusiv Danmarks egen Mette Jacobsen – har dystet.

 

VM på kortbane kaster dog ligesom ved mange andre stævner dette efterår og vinter sin lange skygge og tager fokusset, når startskuddet lyder i det norske i næste weekend.

 

- Most of our best swimmers from the European Championships in Berlin will be swimming. They will be racing as part of their preparation for the World short-course Championships in December in Doha, siger Juba og påpeger samtidig, at der er flere af Vikings-svømmerne, der er at finde på det nyudtagede VKM-landshold.

 

Der er dog også svømmere, som ikke er en del af de danske vikinger, men alligevel følger med til Stavanger. Det gælder blandt andet talentudvikler og elitesvømmer i Herning Svømmeklub, Chris Christensen, som er kvalificeret og udtaget til Verdensmesterskabet på kortbane.

 

- I invited Chris to join the team in Stavanger to get more races under his belt prior to Doha.

I will be interested to see how he has progressed since Moscow (hvor han deltog i World Cup, red.), siger Nick Juba.

 

En anden svømmer, der dog ikke er kvalificeret til VM på kortbane til december, men omvendt er en del af The Danish Vikings og udtaget til at deltage i 1st FINA/Doha 2014 Youth Program, der finder sted sideløbende med VKM i ørkenstaten, er 14-årige Julie Kepp Jensen fra JGI/A6.

 

Hun vil også være at finde på startlisterne til North Sea Swim Meet, og det bliver første gang, at det spirende svømmetalent skal dyste sammen med de danske seniorlandsholdssvømmere.

 

Nick Juba tvivler dog ikke på, at hun kan klare mosten.

 

- No worries whatsoever for Julie. This should be a friendly meet with a decent standard but well within the capabilities of Julie who is a terrific prospect for Denmark, siger landstræneren.

 

Foruden Chris Christensen og The Danish Vikings vil KVIK Kastrup også være repræsenteret ved North Sea Swim Meet, der finder sted fra den 7.-9. november.

Du kan læse mere om stævnet i Stavanger her, hvor du også finder startlister og et link til resultatlisterne, som opdateres under stævnet.

 

Læs mere om VM på kortbane, som finder sted den 3.-7. december i Doha, her, og bliv klogere på 1st FINA/Doha Youth Program her.

Læs mere om The Danish Vikings her. 

Se de seneste nyheder

05-12-2019 20:35:00

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften i Glasgow.

 
05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.

 
04-12-2019 21:00:00

Danske svømmere gjorde sig flot bemærket ved NM og NM Junior i weekenden.

 
04-12-2019 19:08:00

Nordisk rekord, tre semifinaler og en juniorrekord er overskrifterne efter førstedagen ved EM.