Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Oktober
2019
Svømning - Svømmetider
Ikast Max-pas, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)
20
Oktober
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


En godkendt torsdagsfinale


26-07-2019 12:30:00:
Af: Rebecca Hegelund

Det blev til en række solide danske præstationer under torsdagens finaleafsnit, selvom der ikke var helt så mange danske finalepladser ved Irish Summer National Championship, som håbet på.


Flere af de danske landsholdssvømmere, Great Danes-svømmere og svømmere på det nye holdkap-projekt var i finaler under torsdagens aftenafsnit ved Irish Summer National Championship, om end det ikke blev til lige så mange finaler, som håbet på. 

 

Første danske svømmer i finalen var Kevin Witt Christensen fra Farum Svømmeklub, der gik videre fra de indledende heat med den tredjehurtigste tid. I finalen svømmede han desværre lidt langsommere end sin indledende tid på 0:23.25 og sluttede med tiden 0:23.48 på en samlet 4. plads.

 

Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømme Club var også i finalen på 1500m fri, hvor hun leverede en super præstation med tiden 16:40.30. Det er en forbedring af sin personlige rekord med lige omkring de to sekunder, og Helena Rosendahl Bach vinder da også løbet i sikker stil.

 

 

Formiddagens hårde kamp mellem de danske damesvømmere på 100m butterfly blev til en enkelt finaleplads til Amalie Mikkelsen med tiden 01:00.44. I finalen var hun oppe imod en stærk tysk svømmer, der med en tid på 0:59.32 snuppede guldet foran Amalie Mikkelsen, der slog ind i sølvtiden 01:01.01.

 

Aftenen sluttede i endnu en tæt kamp med de tyske deltagere på 4x100 holdmedley mix, hvor Danmark stillede med Kevin Witt Christensen, Frederik Rindshøj, Sigma Swim Birkerød, Caroline Erichsen, Sigma Swim Birkerød og Amalie Søby Mortensen, Holbæk Svømmeklub.

 

Det blev en utrolig tæt holdkap, hvor der helt til de sidste meter var intens kamp om guldet. Det blev desværre det tyske hold, som trak det længste strå, hvormed Danmark blev henvist til andenpladsen med en tid kun to tiendedele af et sekund senere i mål.

 

Fredagens indledende afsnit med flere gode præstationer

Fredag formiddag begyndte med 100m fri som det første løb, og her var alle de danske herresvømmere i aktion. Både Kevin Witt Christensen, Mathias Rysgaard fra NTC/Holbæk Svømmeklub, Marcus Krøyer Svendsen fra NTC/Kvik Kastrup og Sebastian Tullberg fra Hørsholm Svømmeforening var nemlig i kamp om de to udenlandske finalepladser.

 

Der var en del godkendte præstationer, hvoraf de fleste lå lige omkring svømmernes personlige rekorder, og det blev derfor en tæt kamp om finalepladserne. Kevin Witt Christensen og Mathias Rysgaard var de to svømmere, som gik videre til finalen på 100m fri med de to hurtigste tider i indledende lydende på henholdsvis 0:50.56 og 0:50.76.

 

Mia Steen Duus fra Sigma Swim Birkerød var også i vandet i Dublin under formiddagens afsnit, hvor hun svømmede en fin 200m individuel medley i tiden 02:20.59, der var den hurtigste formiddagstid og dermed en sikker kvalificering til finalen.

 

Det var ikke kun Mia Steen Duus, der kæmpede for at komme i finalen, også Line Jørgensen Bruun fra Aalborg Svømmeklub svømmede en flot 200m individuel medley i tiden 02:21.49. Tidsmæssigt var det nok til en finaleplads, men grundet reglen om, at kun to udenlandsk svømmere må stille til start i finalen, måtte Line Jørgensen Bruun se sig slået af en tysk svømmer.

 

Irish Summer National Championship

Afholdes i Dublin fra den 24. til den 28. juli 2019.

 

Følgende svømmere deltager:

Amalie Mikkelsen, NTC/Gladsaxe Svømmeklub

Amalie Søby Mortensen, Holbæk Svømmeklub         

Andreas Hansen, Vejle Svømmeklub

Caroline Erichsen, Sigma Swim Birkerød

Cecilie Wiuff, Startfællesskabet A6

Frederik Rindshøj, Sigma Swim Birkerød

Helena Rosendal Bach, Holstebro Svømme Club      

Kevin Witt Christensen, Farum Svømmeklub             

Line Jørgensen Bruun, Aalborg Svømmeklub            

Marcus Krøyer Svendsen, NTC/ Svømmeklubben Kvik Kastrup

Mathias Zander Rysgaard, NTC /Holbæk Svømmeklub

Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub

Regitze Gaard, Svømmeklubben Kvik Kastrup

Sebastian Tullberg, Hørsholm Svømmeforening 

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.