Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
05-12-2019 20:35:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

6
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


14-årigt talent glæder sig til at dyste med The Vikings


06-11-2014 12:10:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Jeg glæder mig til at se, hvad jeg kan, udtaler Julie Kepp Jensen til SvømmeSport inden afrejse til North Sea Swim Meet denne weekend.


Fredag skydes det årlige North Sea Swim Meet i gang i norske Stavanger, hvor blandt andet det danske hold The Vikings og svømmere fra KVIK Kastrup vil dyste med.

 

Heriblandt er 14-årige Julie Kepp Jensen fra JGI/A6, der som en del af The Vikings og en kvalifikationstid, skal på sin første stævnetur sammen med seniorlandsholdssvømmere.

 

- Jeg glæder mig helt vildt meget til at se, hvordan det foregår. Jeg er lidt nervøs, men det er man vel altid i starten, og jeg tror også, at det hele nok skal gå, siger hun til SvømmeSport.

 

- Jeg glæder mig meget til at se, hvad det er, jeg kan, og hvor hurtigt min svømning er blevet. Men så også hele oplevelsen glæder jeg mig til, for jeg har jo aldrig prøvet det her før. Så jeg glæder mig sådan set bare til det hele, tilføjer den nyklækkede juniorsvømmer.

 

Julie Kepp Jensen skal svømme sine primære løb til North Sea Swim Meet, hvilket inkluderer 50 og 100 m fri samt 50 og 100 m ryg. 

 

Jon Langberg, der er træner for det 14-årige talent, vurderer, at North Sea Swim Meet er et stævne, der ligger på så lavt et niveau, at det ikke bliver en alt for overvældende oplevelse for hende.

 

- Det er dejligt, at hun skal med, og det er altid fint at blive målt med nogle fra udlandet. Hun ligger nummer ét i et par af løbene allerede, så det er jo ikke fordi, at det i sig selv er noget fuldstændig overvældende, siger Langberg og tilføjer:

 

- Vi sørger jo for at sige ja og nej til de ting, vi nu en gang finder relevante for hende lige nu. Hun er jo en pige, som vi forventer, bliver så god, at det at komme med til North Sea Swim Meet er et fint niveau for hende at have som 14-årig.

 

2014 har allerede vist sig at være et rigtig godt år for Julie Kepp Jensen, der startede ud med at få dispensation af Dansk Svømmeunion til at deltage i Danish Open og sidenhen har vundet flere medaljer til både DM på langbane og de Nordiske Årgangsmesterskaber i sommers. Derudover er hun udtaget som den ene af to unge danske talentsvømmere til at deltage i FINA’s ungdomsprogram, som finder sted i Doha sideløbende med VM på kortbane.

 

Ifølge Jon Langberg er det så også senest blevet til lidt træning i det Nationale Træningscenter i Bellahøj (NTC), hvor hun så også har fået mulighed for at hilse på flere af de andre svømmere, som er en del af The Vikings og skal med til North Sea Swim Meet.

 

- Det har været rigtig spændende og meget sjovt, fordi man får hele tiden en ny vinkel på det hele, når det er nogle andre trænere, der ser på éns svømning, siger Julie Kepp Jensen og tilføjer:

 

- Svømmerne derinde har taget rigtig godt imod mig og sagt hej, hvilket jeg er meget glad for. Men vi har ikke snakket vildt meget sammen, fordi vi har jo skullet træne. Men det betyder, at vi har fået set hinanden og kender lidt mere til hinanden, end hvis jeg ikke havde været forbi derinde.

 

Læs mere om North Sea Swim Meet 2014, som finder sted i Stavanger fra den 7.-9. november, her og læs også ”De danske vikinger går i land i Stavanger”

 

Læs mere om FINA’s ungdomsprogram, 1st FINA/Doha 2014 Youth Program, som finder sted i Doha fra den 2.-8. december, her, og læs også ”Lyngby-træner modtager FINA-invitation: Det bliver super spændende” samt "MEDIE: 14-årig supersvømmer på seniorlandsholdet" 

Se de seneste nyheder

05-12-2019 20:35:00

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften i Glasgow.

 
05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.

 
04-12-2019 21:00:00

Danske svømmere gjorde sig flot bemærket ved NM og NM Junior i weekenden.

 
04-12-2019 19:08:00

Nordisk rekord, tre semifinaler og en juniorrekord er overskrifterne efter førstedagen ved EM.