Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Assisterende NTC-træner: Vi lærte meget i Sverige


23-10-2014 18:25:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Svømmerne fra NTC har rettet til efter weekendens stævne i det svenske og fortsætter jagten på VKM-billetter.


Det blev muligvis ikke til kvalifikationer til VM på kortbane for nogen af de fire NTC-svømmere - Daniel Skaaning, Emilie Beckmann, Sarah Bro eller Julie Aglund Lauridsen - da de dystede med i Swedish Swim Games i weekenden.

 

Til gengæld var der masser af lærdom at hente, som kan gøre det endnu mere realistisk for dem at tage kravtider, når det går løs i den kommende weekend med de regionale kortbanemesterskaber, vurderer Stefan Hansen, der er assisterende træner i NTC.

 

- Vi har fået et realistisk billede af, hvor vi står henne, og hvad der skal til for, at vi forhåbentlig får taget det næste skridt. Det bliver ikke nemt, men vi skal forsøge, og vi tror også stadig på, at det kan lade sig gøre, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Vi havde selvfølgelig med glæde set, at der faldt en VM-kravtid af allerede i Sverige, eller blot at vi lå endnu tættere på kravtiderne. Det ville have givet en masse ro på. Men vi har lært mere om, hvad vi skal gøre, og hvad vi ikke skal gøre – og det må vi så tage med videre til den her weekend, hvor vi så må se, om det trækker.

 

Der var i alt 10 danske svømmere, der dystede med i det svenske i weekenden – fire fra NTC og seks fra Farum Svømmeklub – hvor især billetter til VM på kortbane var i fokus for de fleste af dem.

 

Stefan Hansen påpeger dog samtidig, at de fire NTC-svømmere også mødte op til Swedish Swim Games med den opfattelse, at det blot var første trin i en totrinsraket, hvor de regionale kortbanemesterskaber vil være sidste chance:

 

- Det har været godt at komme ud og få svømmet et stævne på kortbane. Det var også det, der var meningen med vores deltagelse, og det var også det, vi håbede på – at vi ville lære noget af at deltage deroppe, så vi er klar til at præstere noget af det bedste, vi kan på nuværende tidspunkt, når det går løs næste weekend, siger han.

 

Stefan Hansen påpeger samtidig, at man skal huske på, at det stadig er tidligt på sæsonen for svømmerne, der kun har haft mulighed for at træne i seks til syv uger.

 

- Så det er ikke fordi, at vi har den store træningsbaggrund med os for denne sæson endnu, siger han.

 

Det skal dog så heller ikke være en undskyldning taget i betragtning, at de danske svømmere – blandt andet fra NTC – rent faktisk svømmede medaljer og podiepladser - inklusiv topplaceringer - hjem i Sverige.

 

- Overordnet set i forhold til selve konkurrencen deroppe, så kan vi være godt tilfredse med resultaterne. Det er aldrig dårligt at vinde. Det kan kun give én mere selvtillid, og forhåbentlig kan det også være med til inspirere én til at ville vinde mere på den længere bane, siger Stefan Hansen og tilføjer:

 

- Man kan dog håbe på, at der er lidt mere konkurrence i weekenden, så der er nogle, der kan hjælpe dem med at svømme hurtigere. Det ville være dejligt (hvis der var nogle, der kunne være med til at presse på, red.), for jeg tror uden tvivl, at man så præsterer bedre.

 

Læs mere om dette års Swedish Swim Games her, hvor du også finder et link til resultaterne fra stævnet.

 

Du kan også læse mere om VM på kortbane, som finder sted den 3.-7. december i Doha, her, hvor du ligeledes finder et link til kravtiderne.

 

Læs også ”10 danskere svømmer Swedish Swim Games 2014” og "11 medaljer til Farum og NTC i Sverige" samt "Dobbelt op på metal til Danmark i Sverige" 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.