Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DM på langbane 2019 veloverstået


15-07-2019 18:00:00:
Af: Dansk Svømmeunion

Danmarksmesterskaberne på langbane 2019 bød på flere dage med spændende svømning og tætte opgør i et flot set-up i Helsingør Svømmehal.


Fire dage med spænding og intense kampe om mesterskabstitlerne blev det til i denne omgang, da Dansk Svømmeunion i samarbejde med Helsingør Svømmeklub afviklede DM på langbane 2019. Fire dage med mere end 400 svømmere fra en bred vifte af landets svømmeklubber i hård kamp om både de individuelle og om de fælles podieplaceringer i holdkap- og holdkonkurrencerne:

 

 – Svømmerne i Gentofte Svømmeklub har over en bred kam gjort en god figur ved DM på langbane, hvor vi har haft en forbedringsprocent på omkring de 40 procent. Dét samt en flot 5. plads i holdkonkurrencen vidner om et godt DM for os. Derudover har vi set nogle fantastiske præstationer fra de bedste af vores svømmere, som samlet har svømmet fem danske mesterskabstitler hjem til klubben, og det er jeg imponeret over. Det er min vurdering, at det er vores klart bedste danske mesterskab til dato og et flot punktum for en fantastisk juli måned, der også har budt på store resultater ved EJM og NJM. Jeg er generelt rigtig stolt over svømmerne og glad for at se, at vi bliver ved med at udvikle projektet i Gentofte Svømmeklub, lyder vurderingen fra cheftræner i Gentofte Svømmeklub, Kasper Linddal.

 

Også i Dansk Svømmeunion har sportschef Lars Green Bach med interesse fulgt de danske seniorsvømmeres bedrifter ved det netop overstået mesterskab:

 

– Holstebro Svømme Clubs Helena Rosendahl Bach viste sig som mesterskabets stærkeste profil med hele syv DM-titler og med mesterskabets bedste præstation i 200 butterfly med tiden 2.10.45, hvilket samtidig forbedre hendes placering på årets verdensrangliste i disciplinen til en øjeblikkelig 128-plads På herresiden var det Esbjerg Svømmeklubs Mikkel Gadgaard, der leverede den bedste præstation med tiden 3:56.25 i 400m fri. Begge svømmere er en del af den trup, som jeg glæder mig til at følge, når de skal repræsentere Danmark ved Irish Summer National Championship senere på måneden, udtaler sportschef Lars Green Bach.

Til trods for de mange flotte og meget tætte opgør særligt i finaleafsnittene, så er den samlede forbedringsprocenten procent dog under niveauet sammenlignet med de seneste års mesterskaber. Således lyder forbedringsprocenten i år på 29,9 procent, mens den ved mesterskaberne i 2016, 2017 og 2018 lå på 35-36 procent.

– Det kan der naturligvis være mange forskellige og individuelle forklaringer på, ligesom tallet også dækker over en stor spredning klubberne imellem. Forhåbentligt er denne samlede nedgang en enlig svale, da det er vigtigt for udviklingen af dansk svømmesport, på både kort og langt sigt, at vi under ét lykkes med at skabe flere forbedring over hele sæsonen.  Men med det engagement jeg kender fra de danske svømmere, trænere og ledere, er jeg imidlertid fortrøstningsfuld i forhold til, at det er nogle af de refleksioner, de sammen vil gøre sig til den nye sæson, lyder det fra Lars Green Bach.  

 

Flot set-up af Helsingør Svømmeklub

Årets medarrangør af Danmarksmesterskaberne var Helsingør Svømmeklub, der fik stor ros for deres set-up. Klubben har siden maj måned, hvor beslutningen om at afholde DM i Helsingør blev truffet, knoklet for at stable et enestående mesterskab på benene:

 

– Vi er meget tilfredse stævneafviklingen, og herfra skal der også lyde en stor tak til alle svømmere, trænere, holdledere, frivillige og officials, Dansk Svømmeunion, Helsingør kommune, livredderne samt de mange tilskuere for at bidrage positivt til at få afviklet 4 gode dage med svømning på højeste niveau i Danmark. Jeg ønsker alle en god sommer og ser frem til at møde jer igen i den nye sæson, udtaler formanden for Helsingør Svømmeklub, Lars Heeno Rasmussen.

 

Danmarksmesterskaberne 2019 blev afviklet under et nyt format med A og B flights, hvor de hurtigste heats blev svømmet i det indledende afsnit, mens de næst hurtigste heats og DM i Juniorholdkapper blev afviklet i mellemafsnittet inden aftens A og B finaler.

 

– Vi har i år haft debut på det justerede eventformat efter forudgående dialog med klubtrænerne, og vi har på forbilledlig vis set Helsingør Svømmeklub løfte eventen som lokalarrangør. De har i godt samarbejde med arrangørteamet fra unionen på bedst mulig vis udnyttet de rammer, som er i Helsingør Svømmehal. I øjeblikket er der en positiv proces i gang i Helsingør om at styrke og udvide svømmehalsfaciliteterne, og når byen er i mål hermed, har jeg gode forventninger om, at kvaliteten for fremtidige events i Helsingør vil øges yderligere til glæde for vores svømmere, udtaler Lars Green Bach.

Sammen det nye eventformat forsøgte Helsingør Svømmeklub sig også med et nyt format på klubbens egne sociale medier. Op til og under mesterskabet havde klubben giver ordet til svømmerne, sådan at følgerne på klubbens Instagram-profil fik en masse oplevelser bag scenen og helt nær ved svømmerne i deres optakt til DM.

 

– Vi ville gerne gøre DM til det bedste stævne for alle dem som følger Helsingør Svømmeklub og er en del af klubben. Derfor valgte vi, at satse på at møde svømmerne i øjenhøjde, så historierne kom direkte fra svømmerne og handlede om deres hverdag. Svømning er ikke bare en sport, det er en livsstil, og vi ville gerne vise, hvor meget tid det faktisk kræver, og hvor meget man skal give af sig selv for at lykkes. Siden vi begyndte i midten af juni, har vi oplevet, at der er kommet flere følgere til, så det har virkelig været en succes med en kæmpe opbakning fra både svømmere og deltagere ved DM, fortæller Rebekka Gustafson, SoMe-ansvarlig under DM for Helsingør Svømmeklub.

 

Efter et veloverstået DM kan SvømmeDanmark nu begynde at se frem til den anden store kulmination på denne sæson – VM i Gwangju, hvor Danmark stiller med 12 svømmere. Der er godt seks dage til, at verdensmesterskaberne indledes, og VM-holdet er i gang med de allersidste forberedelser i Nagano City i Japan. Husk at følge de danske svømmeres kamp for de røde og hvide farver fra den 21. til den 28. juli.

 

Vinderne af DM på Langbane 2019:

50m fri svømning, damer:

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub, 0:26.25                                                                

 

50m fri svømning, herrer:

Simon Vingolf Larsen, Esbjerg Svømmeklub, 0:23.39                                                                          

 

100m fri svømning, damer:

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub, 0.56.51                                                                

                     

100m fri svømning, herrer:

Kevin Witt Christensen, Farum Svømmeklub, 0.50.79        

 

200m fri svømning, damer:

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, 02:01.39                                                               

 

200m fri svømning, herrer:

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub, 01:51.37

 

400m fri svømning, damer:

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, 04:13.49                                                               

 

400m fri svømning, herrer:

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub, 03:56.25                                                                              

 

800m fri svømning, damer:

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, 08:49.91

 

800m fri svømning, herrer:

Oskar Lindholm, Lyseng IF, 08:17.83          

 

1500m fri svømning, damer:

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, 16:50.71                                                               

 

1500m fri svømning, herrer:

Oskar Lindholm, Lyseng IF, 15:44.25

 

50m rygsvømning, damer:

Victoria Bierre, NTC/Gladsaxe Svømmeklub, 0:29.94                                                                          

 

50m rygsvømning, herrer:

Nicklas Östman Pedersen, Herlev Svømning, 0:26.95                                                                         

 

100m rygsvømning, damer:

Victoria Bierre, NTC/Gladsaxe Svømmeklub, 01:04.07

 

100m rygsvømning, herrer:

Nicklas Östman Pedersen, Herlev Svømning, 0:57.89        

 

200m rygsvømning, damer:

Victoria Bierre, NTC/Gladsaxe Svømmeklub, 02:16.97                                                                        

 

200m rygsvømning, herrer:

Magnus Andersen, Sigma Swim Allerød, 02:03.97                                                                              

 

50m brystsvømning, damer:

Josefine B. Pedersen, VAT Copenhagen/MK31, 0:32.36                                                                     

 

50m brystsvømning, herrer:

Philip Greve, Farum Svømmeklub, 0:28.55                                                                   

                     

100m brystsvømning, damer:

Josefine B. Pedersen, VAT Copenhagen/MK31, 01:10.32                                              

 

100m brystsvømning, herrer:

Philip Greve, Farum Svømmeklub, 01:03.85

 

200m brystsvømning, damer:

Anna Wermuth, Hovedstadens Svømmeklub, 02:29.50                                                                       

 

200m brystsvømning, herrer:

Jacob M. Jørgensen, Kvik Kastrup, 02:17.45                     

 

50m butterfly, damer:

Amalie Mikkelsen, NTC/Gladsaxe Svømmeklub, 0:27.06                                                                     

 

50m butterfly, herrer:

Jonas Nervil Kistorp, Lyngby Svømmeklub, 0:24.74           

 

100m butterfly damer: 

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, 01:00.40                                                               

                     

100m butterfly, herrer: 

Rasmus Nickelsen, Kvik Kastrup, 0:54.78                                                                     

 

200m butterfly, damer:

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, 02:10.45                                                               

 

200m butterfly, herrer:

Arthur Dalén Ellegaard, Lyngby Svømmeklub, 02:04.71                                                                      

 

200m medley, damer:

Clara Rybak-Andersen, Gentofte Svømmeklub, 02:18.43                                               

 

200m medley, herrer:

Lucas Bruun Strøbek, Gentofte Svømmeklub, 02:05.91     

 

400m individuel medley, damer:

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, 04:49.02

 

400m individuel medley, herrer:

Lucas Bruun Strøbek, Gentofte Svømmeklub, 04:26.83     

 

4x100m Frisvømning, junior damer:

KVIK Junior 1, Kvik Kastrup, 03:57.24                                                                                                

Tine Petersen

Sarah Sirek Hansen                                   

Emilie Meng   

Julie Krøyer Svendsen                                                                                                                      

 

4x100m Frisvømning, junior herrer:

1. GSC Herrer, Gladsaxe Svømmeklub, 03:32.75                                                                               

Christian Crone                    

Alfred August Grubert                                

Mathias Vestergaard                                  

Frederik Riedel Lentz

 

4x100m fri svømning, damer:

HSK Damer, Hovedstadens Svømmeklub, 03:51.72                                                                            

Maria Grandt  

Marie Voigt Lauridsen                                

Johanne Hingebjerg             

Luna Donde Feilberg            

 

4x100m fri svømning, herrer:

KVIK Herrer 1, Kvik Kastrup, 03:28.71                                                                                                

Sebastian Ovesen                                     

Jacob M. Jørgensen                                  

Jonas M. Jørgensen                                  

Marcus Krøyer Svendsen     

 

4x200m fri svømning, junior damer:

HSK Junior, Hovedstadens Svømmeklub, 08:38.10

Emilie Krog                         

Sofie Maagøe

Olivia Callesen

Johanne Hingebjerg

                     

4x200m fri svømning, junior herrer:

Sigma Drenge A, Sigma Swim, 07:55.40                                                                                            

Alfred Højberg                                                                                                            

Frederik Eg Ibsen

Lucas Emil Christensen

Emil Kildahl Døssing

 

4x200m fri svømning, damer:

Aalborg Damer 1, Aalborg Svømmeklub, 08:20.96                                                                              

Line Jørgensen Bruun

Camilla Ottesen                   

Lisa Rijkhoff                                                                                         

Katrine Bukh Villesen           

 

4x200m fri svømning, herrer:

KVIK Herrer 1, Kvik Kastrup, 07:42.14,

Marcus Krøyer Svendsen     

Sebastian Ovesen                

Jonas M. Jørgensen                                                                                                    

Jacob M. Jørgensen             

 

4x100m hold medley, junior damer:

Gentofte Piger 1, Gentofte Svømmeklub, 04:20.20                                                                              

Alberte V. Bisgaard                                                                                                                           

Clara Rybak-Andersen         

Mia Rindshøj                       

Elisabeth Sabroe Ebbesen   

                                           

4x100m hold medley, junior herrer:

GSC Herrer, Gladsaxe Svømmeklub, 03:56.04                                                             

Alfred August Grubert           

Oliver Steenberg                  

Frederik Riedel Lentz           

Christian Crone

 

4x100m hold medley, damer:

Sigma Damer, Sigma Swim, 04:14.82                                                                                                

Julie Stampe

Thea Blomsterberg              

Caroline Erichsen                 

Julie K Rose  

 

4x100m hold medley, herrer:

KVIK Herrer 1, Kvik Kastrup, 03:49.05                                                                                                

Jakob Strunge Nissen          

Jacob M. Jørgensen             

Sebastian Ovesen                                     

Marcus Krøyer Svendsen     

 

4x200m hold medley, junior damer:

Gentofte Piger 1, Gentofte Svømmeklub, 09:35.43                                                                              

Alberte V. Bisgaard                                                                               

Elisabeth Sabroe Ebbesen                                                                                          

Mia Rindshøj                                                                   

Clara Rybak-Andersen                                                                                                

 

4x200m hold medley, junior herrer:

GSC Herrer, Gladsaxe Svømmeklub, 08:48.81                                                                                   

Alfred August Grubert                                                                                                  

Frederik Riedel Lentz                                                                                                  

Mathias Vestergaard                                                                             

Oliver Steenberg                  

 

Vinderne af holdkonkurrencen ved DM på Langbane 2019:

Junior holdkonkurrencen:

1. Sigma Swim

2. Gentofte Svømmeklub

3. Hovedstadens Svømmeklub

 

Senior holdkonkurrencen:

1. Svømmeklubben Kvik Kastrup

2. Sigma Swim

3. Hovedstadens Svømmeklub                                                               

 



 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.