Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Landsholdssvømmere til Sette Colli i Rom


23-06-2019 22:00:00:
Af: Rebecca Hegelund

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.


Godt det samlede VM-hold har denne weekend deltaget ved det traditionsrige stævne Sette Colli, som løb af stablen weekenden den 21.-23. juli i Rom, Italien. Her blev det til flere flotte medaljer og en række gode bidrag fra de danske landsholdssvømmere.

 

– I den her fase af svømmernes forberedelse frem mod VM er det godt at se, at flere af dem befinder sig i nærheden af deres personlige rekorder. Nu bevæger vi os ind i en periode, hvor træningen skal tilrettelægges således, at svømmerne har de bedste mulige forhold for at forberede sig optimalt til VM, fortæller landstræner Stefan Hansen.

 

Mie Ø. Nielsen under lørdagens finalen i 100m ryg ved Sette Colli 2019.

 

Blandt medaljetagerne ved dette års stævne er Pernille Blume på henholdsvis 50m og 100m fri, hvor hun svømmede sig til guldet. Også Anton Ørskov Ipsen fik flere medaljer med hjem – to af bronze for 800m fri og 400m fri samt en af sølv for 1500m fri. Emilie Beckmann blev den sidste danske landsholdssvømmer med en medalje, idet hun fik en sølv for sin indsats på 50m fly.

 

– Jeg synes, at vores medaljetagere har vist stærke takter under weekendens stævne – og på turen her generelt – og jeg er derfor optimistisk i forhold til sommerens VM. De landsholdssvømmere, som har vundet medaljer, har alle vundet i løb, hvor der har været stærk international konkurrence, og dermed kan de tage værdifulde konkurrenceerfaringer med sig videre mod mesterskabet senere på sommeren, lyder vurderingen fra landstræner Stefan Hansen.  

 

Det var den 56. udgave af Sette Colli, som de danske svømmere deltog ved sammen med nogen af verdens absolut bedste svømmere som blandt andre Katinka Hosszú, Adam Peaty og Michael Andrew. Nu skal VM-holdet tilbage til Danmark for en kort periode, inden de den 7. juli drager mod Japan på træningslejr frem mod VM i Sydkorea, som afholdes fra den 21. til den 28. juli 2019.

 

Følende svømmere deltog ved Sette Colli:

Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim Birkerød

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI /NTC

Julie Kepp Jensen, Startfællesskabet A6

Matilde Schrøder, Berns Swim Team /NTC

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub /NTC

Pernille Blume, Holbæk Svømme Klub /NTC

Tobias B. Bjerg, AGF Svømning /NTC

Viktor B. Bromer, Aalborg Svømmeklub /NTC 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.