Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Et fremragende EYOF for SvømmeDanmark


27-07-2019 10:30:00:
Af: Rebecca Hegelund

Det blev et rigtig godt European Youth Olympic Festival (EYOF) for de to danske svømmere, der deltog ved begivenhederne i Baku, Aserbajdsjan.


Det blev et rigtig flot European Youth Olympic Festival (EYOF) for dansk svømning, der stillede med to svømmere – Amalie Staghøj Andersen fra Esbjerg Svømmeklub og Rasmus Nickelsen fra Kvik Kastrup.

 

 

Begge svømmere leverede præstationer, der tog dem videre fra de indledende heats til både semifinaler og finaler, hvor særligt Rasmus Nickelsen havde is i maven og svømmede således både rekorder og medaljer hjem til Danmark.

 

– Rasmus Nickelsen har svømmet et fremragende stævne og vist meget stor fremgang, siden hans deltog ved udtagelsesstævnet i begyndelsen af april. Han har ved EYOF forbedret sig henholdsvis 2,2 procent og 1,6 procent i 100m fri svømning og 100m butterfly, fortæller talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thoams Stub.

 

 

Under den ugelange konkurrence i Baku satte Rasmus Nickelsen danske junior rekord på 100m fly, hvilket han gjorde af to omgange. Den første rekord satte han i semifinale med tiden 0:53.47, mens den anden og nuværende blev sat under finalen og lyder på 0:52.95. Det gamle rekord på 0:53.50 blev sat tilbage i 2013 af Daniel Steen Andersen.

 

De flotte juniorrekorder sikrede ham således en guldmedalje, mens Rasmus Nickelsen svømmede en bronzemedalje hjem i 100m fri svømning.

 

– Under sådanne multisportsevents hører der altid en række forstyrrelser og omskiftelige forhold til. Her har Rasmus Nickelsen vist en imponerende evne til at håndtere de mange forstyrrelser, som følger med, og hele vejen igennem formået at holde fokus på opgaven foran sig, lyder vurderingen fra Tomas Stub.

 

 

Amalie Staghøj Andersen leverede også en række flotte præstationer, hvor særligt hendes 200m brystsvømning var værd at bemærke. Her svømmede den esbjergensiske svømmer sig i mål i semifinalen i tiden 02:38.42, hvilket sikrede hende en samlet 14. plads.

 

– Amalie Staghøj Andersen kommer til Baku uden ret meget international stævneerfaring, og det er en stor udfordring at skulle præstere ved et stort internationalt set-up med masser af forstyrrelser og ukendte forhold. Alligevel formår hun at svømme sig i en semifinale i 200m bryst, hvilket vidner om, at Amalie Staghøj Andersen har formatet til at komme endnu længere, end ved denne udgave af EYOF. Det er en oplevelse at deltage ved sådan et event, og jeg er overbevist om, at hun tager erfaringerne fra sine spændende opgør mod andre virkelig dygtige svømmere med tilbage til Esbjerg for at bruge dem til at styrke sin egen udviklingsproces, vurderer Thomas Stub.

 

 

European Youth Olympic Festival (EYOF ) blev afviklet i perioden 21.-27. juli 2019. De to danske svømmere var sammen med 38 andre danske atleter med til at repræsentere Danmark ved legene i  Baku i Aserbajdsjan.

 

Alle resultater kan hentes her

 

  

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.