Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 
04-12-2019 19:08:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

6
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Anden dag i Stavanger: 10 ekstra medaljer til DK i superfinaler


08-11-2014 20:55:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Lørdag viste sig at være mindst lige så gunstig en dag for rød-hvide i det norske, som fredag gjorde.


På anden konkurrencedag under dette års North Sea Swim Meet, der finder sted i Stavanger denne weekend, formåede de rød-hvide svømmere at sikre yderligere 10 medaljer i stævnets superfinaler, hvor de bedste svømmere uanset årgang dyster mod hinanden.

 

Dermed er Danmark oppe på i alt 18 stykker metal fra superfinalerne alene – ni af den ædleste form, fem af sølv og fire af bronze.

 

Især de rutinerede svømmere som Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen har vist, at de er hurtigst, når det kommer til deres favoritdistancer.

 

Således svømmede Ottesen lørdag guld hjem på både 50 m butterfly og 100 m fri med tiderne 25,12 og 52,74, mens Møller Pedersen var hurtigst på 200 m bryst med tiden 2.18,76.

 

De to landsholdssvømmere betrådte også øverste skammel i selvsamme discipliner, da de svømmede lørdagens gruppeløb, hvor svømmerne var inddelt efter alder.

 

Tæller man gruppeløbene med og lægger dem til resultaterne fra superfinalerne fra begge konkurrencedag, står de rød-hvide, som blandt andet inkluderer The Vikings-svømmere og svømmere fra KVIK Kastrup, noteret for mindst 44 stykker metal, efter de to første konkurrencedag er afviklet.

 

Og så tæller man ikke de flotte præstationer fra de danske svømmere med et handicap, som også deltager i North Sea Swim Meet.

 

Foruden Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen har Chris Christensen, Frans Johannesen, Julie Aglund Lauridsen, Maj Howardsen og Emilie Beckmann samt Julie Kepp Jensen også været i aktion i lørdagens superfinaler og sluttet af på podiet.

 

Derudover viste Færøernes Pál Joensen, som er rejst med de danske svømmere til Stavanger, hurtige takter lørdag, hvor han betrådte øverste skammel på 400 m fri i både sin aldersgruppe og i superfinalen. Derudover er han også indehaver af guldet på 800 m fri, som blev svømmet fredag formiddag.

 

North Sea Swim Meet løber indtil søndag, og du kan læse mere om stævnet her, og du finder flere resultater derfra her.

 

Læs også ”Danske vikinger går i land i Stavanger” og ”Første dag i Stavanger: Otte gange metal til Danmark i superfinaler” samt ”14-årigt talent glæder sig til at dyste med The Vikings” 

Se de seneste nyheder

05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.

 
04-12-2019 21:00:00

Danske svømmere gjorde sig flot bemærket ved NM og NM Junior i weekenden.

 
04-12-2019 19:08:00

Nordisk rekord, tre semifinaler og en juniorrekord er overskrifterne efter førstedagen ved EM.

 
04-12-2019 12:03:00

Det første indledende afsnit ved EM bød på en dansk og nordisk rekord samt tre danske semifinalepladser.