Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Finalepladserne bliver afslutningen for det dansk VM


28-07-2019 15:20:00:
Af: Dansk Svømmeunion

Pernille Blume svømmede sig til en 4. plads i finalen i 50m fri, mens Alexander Aslak Nørgaard indtog 8. plads efter finalen i 1500m fri.


Foto: Patrick Kraemer

 

Pernille Blume leverede endnu en gang en stærk indsats, da hun søndag aften svømmede 50m fri finale. Med en tid på 0:24.12 slog hun – ligesom det skete ved VM i Budapest 2017 – ind en enkelt hundrededel af et sekund efter de forreste tre og måtte dermed indtage 4. pladsen ved dette VM også. 

 

– Jeg er utroligt stolt over den præstation, Pernille Blume giver os alle her til aften i 50m fri-finalen. Det er dejligt at slutte Verdensmesterskabet af med en teknisk flot finale, og endnu en gang kan jeg kun understrege, at Pernille Blume fortsat rangerer blandt verdens bedste frisvømmer, lyder vurderingen fra landstræner Stefan Hansen.

 

Et andet af aftenens store højdepunkter var VM-debutanten Alexander Aslak Nørgaards 1500m fri-finale. Efter en flot semifinale var forventningerne store, og der blev også kæmpet hårdt fra debutantens side. Det var dog ikke nok til at placere sig helt i toppen, hvor Tyskland, Italien og Rumænien helt fra begyndelsen have taget fuld kontrol over løbet. Alexander Aslak Nørgaard ender derfor med en flot ottende plads i sin første VM-finale.

 

– Alexander Aslak Nørgaard er en ung og modstandsdygtig svømmer, så selvom resultatet ikke levede op til det indledende heat, så er jeg sikker på, at vi kommer til at se meget mere til ham i fremtiden. Jeg er i hvert fald tilfreds med vores VM-debutant, lyder det fra landstræner Stefan Hansen.

 

Med tre finalepladser blev det samlet set et hæderligt VM for Danmark

Tre flotte finalepræstationer af Pernille Blume, Jeanette Ottesen og Alexander Aslak Nørgaard. En 4. plads i 50m fri svømning, en 7. plads i 50m butterfly og en 8. plads i 1500m fri svømning inklusiv en dansk rekord.

 

Pernille Blumes finale vidner om hendes rang blandt verdenseliten, efter at hun med en ufatteligt hurtighed og elegance kommer lige akkurat en hundrededel af et sekund i mål efter medaljetagerne. Jeanette Ottesens finalecomeback til den internationale scene er et vidnesbyrd om en utrolig stædighed, viljestyrke og dygtighed. Alexander Aslak Nørgaards stærke debut i en VM-finale er et udtryk for herresvømmernes stærke tilbagetog på den internationale scene.

 

De tre øvrige danske semifinaler er lige så bemærkelsesværdige. Julie Kepp Jensen i 50m rygsvømning og 50m fri svømning, hvor hun i første løb samlet ender på en 13. plads, mens det andet løb resulterer i en 16. plads og flot en personlig rekord. Tobias B. Bjergs semifinale i 50m brystsvømning, hvor han, efter en tæt omsvømning om finalepladsen mod den russiske svømmer Kirill Prigoda, kommer i mål i en samlet 9. plads og tilmed sætter to danske rekorder i henholdsvis indledende heat og semifinalen.

 

Sidst men ikke mindst, bør også Anton Ørskov Ipsens præstationer bemærkes, idet han i alle sine løb – 400m fri, 800m fri og 1500m fri – har svømmet sig ind i verdens top-16 og på samme vis som med Alexander Aslak Nørgaard viser, at de danske herresvømmere er på vej tilbage til verdenseliten.

 

VM 2019 ender derfor samlet set med at blive en hæderlig præstation for Danmark til trods for en hård optakt og en svær begyndelse med få semifinale- og finalepladser.

 

– Det har vi oplevet før, og det er ligeledes det, vi ser denne gang. Det er også derfor, det er så vigtigt ikke at begynde at konkludere på et mesterskab efter kun to dage. Vores atleter er denne gang ankommet til VM med meget forskellige udgangspunkter fra den netop overstået sæson, som har haft indvirkning på de sportslige resultater. Efter otte spændende dage med både op- og nedture, er jeg glad for, at der er mange gode og stærke præstationer at tage med hjem, ligesom der er meget læring at tage med herfra for at få den bedst mulige olympiske sæson, lyder vurderingen fra sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

 

Og den vurdering er landstræner Stefan Hansen enig i:

 

– Vi har generelt set en masse flot svømning fra vores danske atleter. Et verdensmesterskab er en hård og krævende opgave, det er verdens allerbedste og hurtigste svømmere, vi er oppe imod. Med den optaktsperiode, som vi ikke kan komme uden om, at vi har haft, synes jeg, at de danske svømmere formår at finde balancen og dermed levere en række stærke præstationer, som vi alle kan være meget tilfredse med.

 

Generelt om VM i Gwangju

VM 2019 blev afviklet i perioden den 21. til den 28. juli 2019 i Gwangju i Sydkorea.

 

Godt 1200 atleter deltog i mesterskabet.

 

Heriblandt var 12 danske svømmere udtaget til Danmarks VM-hold 2019.

 

Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim Birkerød

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC

Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub/NTC

Jeanette Ottesen, Farum Svømmeklub

Julie Kepp Jensen, Startsfællesskabet A6

Matilde Schrøder, Berns Swim Team/NTC

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub/NTC

Pernille Blume, Holbæk Svømme Klub/NTC

Signe Bro, Triton Ballerup/NTC

Tobias B. Bjerg, AGF Svømning/NTC

Viktor B. Bromer, Aalborg Svømmeklub / NTC

 

VM 2019 i Gwangju er dermed veloverstået, og alle resultater for hele mesterskabet kan ses her

 

Danske finaleresultater den 28. juli:

Pernille Blume, 50m fri, 0:24.12

Alexander Aslak Nørgaard, 1500m fri, 15:20.47

 

Pressekontakt efter VM

Pressen er velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunion efter VM 2019 og opfordrer samtidig til, at kontakten til svømmerne på holdet kun går via unionen og ikke direkte til svømmerne.

 

Kontaktpersoner:

Kommunikationskonsulent Rebecca Hegelund, mobil: +45 21 64 76 39 og e-mail: rkh@svoem.dk

Sportschef Lars Green Bach, mobil: +45 29 20 61 60 og e-mail:lgb@svoem.dk

 

 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Rebecca Kim Hegelund
Kommunikationskonsulent

Telefon: 4439 4461
Mobil: 2164 7639 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.