Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Sigma Swim-træner: Regionale Årgangsmesterskaber god forberedelse til DÅM


27-11-2014 16:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Det er en god mulighed for at møde nogle af de bedste i regionen og prøve sin træning af, siger Lars Madsen.


Når de Vest- og Østdanske Årgangsmesterskaber løber af stablen i starten af december, bliver det en god mulighed for årgangssvømmerne at prøve kræfterne af inden de Danske Årgangsmesterskaber (DÅM) efter nytår.

 

Det siger Lars Madsen, der er cheftræner for Årgangsgruppe 1 i Sigma Swim Allerød:

 

- Det er noget årgangssvømmerne ser frem til. Dog lige med hensyn til vores svømmere, så tror jeg, at de ser noget mere frem til de Danske Årgangsmesterskaber, hvor regionsmesterskaberne kun er et skridt på vejen, siger han og tilføjer:

 

- Så de forventninger, vi har til de regionale, er, at vi kan se, at vi er på rette vej i forhold til nogle af de mål og planer, vi har lagt frem mod DÅM. Og der er det et godt forum at gøre det i, fordi man samler de bedste årgangssvømmere i regionen, så de kan konkurrere og måle sig mod hinanden.

 

Sigma Swim Allerød sender omkring 18 årgangssvømmere af sted for at dyste til de Østdanske Årgangsmesterskaber for Gruppe 1, som er for de to ældste årgange af årgangssvømmere, i Gentofte fra den 5.-7. december.

 

Her vil piger født i år 2001 og drenge født i år 1999 udgør de helt ældste, mens piger fra 2002 og drenge fra 2000 udgør de næstældste, men som noget nyt for Gruppe 1 både til de Vestdanske og de Østdanske Årgangsmesterskaber vil svømmerne dyste mod hinanden på tværs af deres aldersgruppe.

 

Således har Dansk Svømmeunion besluttet, at man i Gruppe 1 kun vil kåre én vinder på de individuelle løb i stedet for én for henholdsvis de helt ældste og de næstældste, fordi man ønsker at ensrette de regionale stævner for de ældre årgangssvømmere med DÅM.

 

Så uanset om man tilhører de ældre eller de yngre årgangssvømmere i Gruppe 1, så svømmer man om den samme top-3-placering, når det går løs i henholdsvis Esbjerg og Gentofte, som i år er værter for de Vest- og Østdanske Årgangsmesterskaber.

 

Lars Madsen møder dog personligt denne ændring med en lidt blandet følelse.

 

- Jeg kan både se noget positivt og noget negativt i det. Jeg er bange for, at det, at du fjerner en medalje, kan fjerne noget motivation fra de nye Gruppe 1-svømmere, der kommer op (de næstældste, red.). Lige nu og her sker der nok ikke det store ved det, men på sigt tror jeg, at vi kan miste nogle dygtige junior- og seniorsvømmere, fordi de falder fra.

 

- Til gengæld kan jeg godt se noget positivt i, at man ligesom tvinger årgangssvømmere og –trænere til at tænke mere langsigtede og ikke kun gå efter nu-og-her-succes, siger cheftræneren og understreger samtidig, at det dog ikke betyder, at man i Sigma Swim Allerød er uenige i, at der skal ske en omstrukturering i forhold til, hvordan forbereder de unge svømmere tidligere:

 

- Det her med, at man snakker om, at vi skal tænke langsigtet, og vi skal fokusere mere samt have både dygtige junior- og seniorsvømmere, er vi i Sigma Swim fuldstændig enig i, siger Lars Madsen og tilføjer:

 

- Men jeg tvivler bare personligt på, om det her er det rigtige skridt at tage. Det kan godt være, at det er, men det får vi vel først at se om nogle år, og jeg er spændt på at se det.

 

De Vest- og Østdanske Årgangsmesterskaber for Gruppe 1 finder sted fra den 5.-7. december.

 

I morgen skriver SvømmeSport om de yngre årgangssvømmeres vest- og østdanske mesterskab i Gruppe 2.

 

I mellemtiden kan du også læse ”To uger til Vest- og Østdanske Årgangsmesterskaber 2014” 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.