Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”LEN ved, at vi kan gennemføre det”


14-10-2015 16:00:00:
Af: Anna Birkbak

Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen, fortæller om de ting, der var i højsædet for det danske bud på EM i svømning i 2017.


For anden gang på fire år skal Danmark være vært for et europæisk kortbanemesterskab i svømning. Når Royal Arena i Ørestaden står klar, vil hele den europæiske svømmeelite kunne rykke ind over fem konkurrencedage og forhåbentlig skabe en svømmefest, vi sjældent har set på dansk grund.

 

Den 9. oktober blev det afgjort, at det var det danske bud, som løb med sejren i kampen om EM i 2017. Buddet er stablet på benene i et tæt samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Danmark og Københavns Kommune/Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden.

 

Det glædede naturligvis ikke bare alle danske svømmefans, men også Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen. På sin Facebook-side samme dag skrev hun med en nærmest jysk underdrivelse:

 

”En af de bedre dage på kontoret.”

 

Så selv om der venter et stort stykke arbejde for Dansk Svømmeunion, så er det jo uden tvivl noget, man ser frem til. SvømmeSport har derfor fået fat i Pia Holmen for at høre lidt om, hvad der i første omgang ”skaffede” Danmark sejren ved forhandlingsbordet i Wien. Læs med herunder:

 

Først og fremmest tillykke! Hvad kan vi tilskrive sejren og værtskabet af EM-K i 2017?

- Mange tak! Det er jo altid nervepirrende, og vi var blandt andet oppe imod Torino, Italien, hvor LEN’s egen præsident stammer fra. Så intet var sikkert, og derfor er vi selvfølgelig meget glade.

 

- For det første, så er København jo en hovedstad, og det betyder meget. Men København har også et image som sportsby (især takket være Sport Event Danmark og Københavns Kommune), og den er super hyggelig og fed at være i. Der er en god puls. For det andet, så ved LEN fra Herning i 2013, at vi kan gennemføre det, og at vi har organisationen til det. Jeg er heller ikke i tvivl om, at det, at Royal Arena vil være spritny, har trukket point hjem. Den vil forhåbentlig være ligeså fleksibel som BOXEN, og at det endda bliver det allerførste store sportsevent i hallen, betyder meget. Derudover kan vi tilbyde en helt unik logistik. Der er ikke mindre end fem minutter fra lufthavnen til hotellerne og selve Arenaen i Ørestaden, uanset om det er med metro eller bus. Alt vil desuden være i gåafstand – fra hotellerne til Royal Arena – og både Fields og metro’en ind til centrum er tæt på. Det giver meget lidt besvær, både for atleter og deres trænere, ledere eller familier.

 

Hvad giver samarbejdspartnerne jer?

- Vi kunne aldrig have gjort det uden hverken Sport Event Danmark eller Københavns Kommune og regionen. De er begge med til at støtte mesterskabet med økonomi, så de er totalt en forudsætning for, at det kan lade sig gøre! Sport Event Danmark er desuden rigtig dygtige til at byde på events og give rådgivning i selve bud-processen. Vi kom dagen før til Wien og gik det hele igennem med dem. De viser, hvad vi skal lægge vægt på i buddet og i kommunikationen med LEN. Så i fasen med konkurrencen mellem andre byer, er de rigtig stærke.

 

- Derfor var én af grundene til, at vi vandt, en superfed præsentation i Wien. Både materialet, der var en stor boks udformet som et svømmebassin, hvor buddet lå "i bassinet". Og så havde vi en film med fra Herning i 2013, hvor de danske piger vinder holdkappen og kronprinsessen er med på skamlen til præmieoverrækkelsen. Vi viste også en film fra København, og det virkede bare rigtig godt.

 

Her ses Pia Holmen i midten med det danske bud. Foto: G.Scala/Deepbluemedia.

 

Hvad bliver Dansk Svømmeunions fokus?

- Vi skal arrangere endnu et succesfuldt mesterskab, og denne gang har vi længere tid til det. Derfor håber vi på at kunne aktivere hele regionens svømmeklubber, enten som frivillige hvis de har lyst og tid, eller ved at arrangere nogle side-events med svømning på dagsordenen. Vi håber også på at kunne inkludere ’Alle skal lære at svømme’-projektet, så vi får svømning på dagordenen, ikke kun elitesvømningen. Vi vil gerne udnytte anledningen til at vise svømning som en færdighed, som alle skal lære.

 

- Og så bliver forberedelserne lidt mindre hektiske. Sidst skulle det gå meget stærkt. Og at det nu er anden gang, det betyder altså noget. Vi kan hive evalueringer ned fra hylden og se på, hvad der gik godt, og hvad vi kan gøre bedre. Og fordi, der ikke er gået så lang tid, så ligger læringen stadig i organisationen, det er de samme mennesker i mange tilfælde. Derfor har vi et forspring denne gang, så det kan ikke gå helt galt.

 

Sådan slutter Pia Holmen endnu engang med en fin underdrivelse – vi er sikre på, at det bliver endnu større og sjovere end i Herning. Mange tak til Pia Holmen for hendes tid.

 

Du kan læse pressemeddelelsen om tildelingen af EM-K her.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.