Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”EM i Royal Arena bliver rigtig stort”


23-10-2017 19:05:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Respekt for vand EM-ambassadør Cecilie Wiuff ser frem til at skulle promovere EM i Købehavn frem mod december, hvor hun selv håber på at blive en del af konkurrencerne.


Som SvømmeSport tidligere har kunne fortælle, satte Dansk Svømmeunion for nyligt navne på 35 Respekt for vand EM-ambassadører, der skal repræsentere EM i deres lokale klubber, på de sociale medier og være mesterskabets ansigt udadtil.

I den forbindelse har SvømmeSport talt med en række af de svømmere, der har sagt ja til at repræsentere Danmark ved dette mesterskab, og en af dem er Herlev Svømnings Cecilie Wiuff. Hun er glad og stolt over at være blevet udnævnt som en af ambassadørerne, og hun glæder sig over, at Dansk Svømmeunion i samarbejde med TrygFonden med titlen Respekt for vand EM-ambassadør sætter fokus på, at alle skal lære at svømme. 

           

- Jeg er meget glad for og stolt over at være udnævnt som ambassadør for EM. Det bliver en stor svømmebegivenhed på dansk grund, og det ønsker jeg selvfølgelig at bakke op om, når jeg selv dagligt bruger meget tid på svømning, fortæller Cecilie og fortsætter:

 

- At have titlen Respekt for vand EM-ambassadør er jeg også meget stolt over. Samtidig synes jeg, at vi med denne titel spreder et godt budskab, nemlig at vi alle skal have respekt for vandet, og at det er vigtigt, at alle lærer at svømme og begår sig i vand. Jeg synes, det godt, at Dansk Svømmeunion i samarbejde med TrygFonden spreder dette budskab, og det er selvfølgelig et budskab, jeg gerne vil være med til at sprede.   

 

Cecilie Wiuff i den officielle Respekt for vand EM-ambassadør trøje. Privatfoto. 

 

- Min rolle op mod EM i december bliver at være med til at sprede budskabet om mesterskabet, sådan at interessen for stævnet udbredes til svømmeinteresserede, men også resten af den danske befolkning. Normalt er svømning ikke en sport, hvor publikummet fylder så meget, og særligt for at tiltrække et dansk publikum til Royal Arena er det vigtigt, at budskabet spredes. Derfor er min rolle som EM-ambassadør at sprede budskabet på blandt andet sociale medier, i min klub Herlev Svømning og i min omgangskreds. Jeg håber, at vi sammen lykkes med denne opgave, så de røde og hvide farver bliver tydelige i Royal Arena -  også på publikumsrækkerne, uddyber hun.

 

Cecilie glæder sig derfor over, at vi igen kan se frem til at få et stort internationalt svømmestævne til Danmark, og hun fortæller om sin egen oplevelse ved EM i Herning for fire år siden:

 

- Det er fantastisk, at vi igen får et stor internationalt svømmestævne til Danmark. Personligt husker jeg selv EM i Herning for fire år siden. Jeg var selv i Herning for at se stævnet, og det var for mig en rigtig stor oplevelse. Jeg håber på, at der kommer rigtig mange mennesker ud i Royal Arena til december og hepper på de danske svømmere. Forhåbentlig kan nogle af dem, især de yngre svømmere der kommer forbi, også blive lidt inspireret. Det blev jeg i hvert fald selv for fire år siden. Den inspiration kan forhåbentlig medvirke til, at der i fremtiden i dansk svømning også er svømmere, der har lyst til at lægge så mange timer i vandet, så de en dag selv kan få muligheden for at svømme sådan et mesterskab.

 

Og for Cecilie skulle der forhåbentlig kun gå fire år fra EM i Herning til, at hun selv kunne være en del af mesterskabet – og ikke kun fra sidelinjen.

 

- Personligt går jeg efter at svømme under kravtiderne til EM om små tre ugers tid under DM i Greve. Om det så rækker til at blive udtaget, må tiden vise. Det afhænger også af, hvad alle andre svømme af tider, og det har jeg jo ikke indflydelse på. Det ville være en kæmpe oplevelse at svømme et stort internationalt mesterskab på hjemmebane, og selvfølgelig er det en oplevelse, som jeg håber på at få med, nu når jeg har muligheden for det, fortæller Cecilie og afslutter:

 

- EM i Royal Arena bliver rigtig stort. Forhåbentlig kommer de danske svømmere til at svømme rigtig hurtigt på hjemmebane og få nogle gode tider og placeringer med derfra. Om jeg selv kommer til at være på bassinkanten under stævnet, får vi at se om nogle uger. Men under alle omstændigheder håber jeg på, at det bliver en kæmpe svømmefest på dansk grund, som alle svømmeinteresserede og den lidt bredere danske befolkning får del i. 

 

SvømmeSport takker Cecilie for interviewet.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.