Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Hjemmebanepublikummet skal løfte de danske svømmere til nye højder


07-12-2017 19:16:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Landsholdsveteranen Anton Ørskov Ipsen er klar til kamp, men inden han kan koncentrere sig 100 procent om EM, skal eksamenerne på det amerikanske universitet først klares.


Den danske svømmer Anton Ørskov Ipsen, som til dagligt bor og træner i USA, svømmede i sommers VM i Ungarn. Siden da har den danske landsholdssvømmer haft blikket rettet mod EM, som starter på onsdag i næste uge.

 

- Jeg glæder mig allermest til at høre hjemmebanepublikummet. Det er dem, som kan være med til at gøre stævnet til en endnu større succes for os svømmere. Til VM i Ungarn var hjemmebanepublikummet helt fantastisk, og hvis vi kan kopirere det i København, eller måske endda være bedre end dem, så vil det være en kæmpe oplevelse for hver eneste i hallen, siger Anton Ørskov Ipsen og uddyber.

 

- I momentet bliver man som svømmer i virkeligheden nødt til at lukke det ude og fokusere på det, man har lært og har visualiseret så længe i træningen. Selvfølgelig, skal man man lade stemning påvirke en positivt, men ikke for meget. Ellers kan man blive for nervøs, eller helt udkørt af alle følelserne.

 

Se en oversigt over de danske præstationer til VM i Ungarn her.

 

Svømmeren, som repræsenterer den danske svømmeklub, Sigma Swim Birkerød, har af gode grunde ikke kunnet fokusere hundrede procent på det kommende EM endnu, da der først er et par praktiske ting, som skal ordnes i det amerikanske, inden han kan sætte sig i flyveren mod Danmark.

 

- Jeg har fire hårde skriftlige eksaminer her på universitetet i denne uge i statistik og modellering. De skal først overstås, før jeg rigtig kan sætte mig op til stævnet, siger Anton Ørskov Ipsen.

 

Til DM Kortbane, som fungerede som det offcielle udtagelsesstævne til EM, kunne man ikke se navnet på svømmeren fra Sigma Swim Birkerød på startslisten, hvilket skyldes, at han er bosat i USA. Anton Ørskov Ipsen overvejede dog inden afholdelsen af DM fordelene og ulemperne ved at skulle rejse frem og tilbage over den store geografiske afstand.

 

Anton Ørskov Ipsen i aktion under EM i Berlin tilbage i 2014.

Foto: Patrick Kraemer.

 

- Den store rejseaktivitet ville ødelægge sammenhængen i min træning. Desuden, vil det være rigtig skadeligt for min universitetsuddannelse, hvor fremmøde er utrolig vigtigt her i USA. Efter mange overvejelser med landstræner Dean Boles, besluttede vi, at den store rejseaktivitet på tværs af tidszoner ikke ville det være det værd. Det er meget hårdt for min krop at rejse så meget på kort tid, og det ville derfor ikke kunne betale sig at tage hjem til DM Kortbane.

 

- Grunden til, at jeg blev udtaget, var, at jeg har præsteret godt sidste år til VM på kortbane, hvor jeg blev individuelt nummer fire. Derudover, skulle jeg vise gode takter herovre i USA på yards for, at jeg kunne blive endeligt udtaget.

 

Har du endnu ikke købt dine EM-billetter? Køb dem her!

 

Træningsmiljøet i USA er noget anderledes, end hvad Anton Ørskov Ipsen har været vant til herhjemme. Han er en del af distance/400 medley gruppen, som består af 18 personer, og der er derfor altid nogle, han kan race med til træning. Gruppens sammensætning betyder, at der aldrig er et sæt, hvor han kan ”slappe af”, hvis han vil være den hurtigste til træning.

 

- Man skal altid være på dupperne og klar til at give sit yderste, selv når man er træt, og man havde en god træning dagen før. Ydermere har vi haft flere dual meets mod andre gode universiteter i det her meget competitive college miljø. Jeg tror bestemt, at det kommer til at hjælpe mig, når jeg står i situationen til EM, når man har været vant til at race til hvert eneste stævne og hver eneste træning, siger Anton Ørskov Ipsen.

 

Kom i EM-stemning - læs gårsdagens interview om EM-forberedelserne med sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

 

Han er én af en håndfuld svømmere, som også oplevede at svømme EM på hjemmebane, da der tilbage i 2013 blev afholdt EM Kortbane i Jyske Bank BOXEN i Herning. Han er med andre ord en af de efterhånden mere rutinerede svømmere i landsholdsregi, og han ser frem til, at han kan lære nogle af de unge debutanter, hvordan de skal håndtere den store oplevelser, det bliver at træde ind i Royal Arena. 

 

- Den erfaring og rolighed som jeg har fået herovre i USA, tror jeg på, at jeg kan give ud af. Vi er vant til, at der til hvert eneste stævne er meget på spil, ligesom der er til DM Hold. Derfor synes jeg, at jeg har noget at tilbyde debutanter, hvis de vil. I Danmark har man nogle gange den mentalitet, at det kun er nedtrapningen til stævnet, der tæller. Derved kan man udsætte sig selv for et alt for stort pres i forhold til stævnepræstation. I stedet bør man være mere rolig og fokuseret. Især på damesiden er der mange debutanter, derfor er det vitalt, at vi ”veteraner” hjælper dem og sørger for dem på deres præmisser.

 

Anton Ørskov Ipsen under VM i Ungarn 2017. 

Foto: Patrick Kramer.

 

Stor tak til Anton Ørskov Ipsen for interviewet. Vi glæder os til at se dig og de andre danske svømmere i Royal Arena om blot seks dage!
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.