Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Hård træning gav pote til EM


03-01-2018 20:16:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Caroline Erichsens imponerende EM-debut førte til tre semifinaler og en EM-souvenir i form af en EM-sølvmedalje.


Da der blev afholdt EM i december, stillede det danske landshold op med flere debutanter - heriblandt Caroline Erichsen fra Sigma Swim Birkerød. Sigma-svømmeren har tidligere deltaget ved Nordiske Mesterskaber men føler selv, at Europamesterskabet var hendes første rigtige internationale mesterskab.

 

- EM var en vildt fed oplevelse, og jeg er utrolig taknemmelig for at have oplevet det. Nu har Danmark været vært for EM to gange inden for relativ kort tid, men normalt er det sjældent, at vi er værter for så store mesterskaber, så jeg er virkelig glad for, at jeg har fået lov til at opleve det, da det måske er den eneste gang, jeg får muligheden for at svømme foran et så stort hjemmebanepublikum, siger Caroline Erichsen og uddyber.

 

- Jeg vil også huske EM som et mesterskab med et rigtig stort og velfungerende dansk hold. Stemningen i den danske lejr var virkelig god, og alle var gode til at støtte, heppe og give plads til hinanden. Derudover er jeg selvfølgelig virkelig glad for mine egne resultater ved EM. Med tre semifinaler og personlige rekorder i alle mine løb, kan jeg kun være tilfreds. 

 

Caroline Erichsens startsspring i semfinalen på 100 meter medley.

Foto: Patrick Kraemer

 

Den 19-årige Sigma-svømmer EM-debuterede med bravur, hvilket resulterede i tre semifinaler i løbene 50 og 100 meter butterfly samt 100 meter medley. Endelig var den alsidige svømmer med til at svømme pigernes 4x50 meter medley holdkap videre til finalen, hvori den vandt EM-sølv. Selv er Caroline Erichsen positivt overrasket over sin flotte performance.

 

- Inden startlisterne kom ud, vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg skulle forvente, da det var mit første EM, og jeg derfor ikke helt vidste, hvordan jeg lå i forhold til de andre. Da jeg så så startlisterne og kunne se, at jeg lå til en placering lige uden for semifinalerne, så begyndte jeg da at tænke, at det kunne være super fedt at komme med i semifinalen i bare et af mine løb, hvilket, jeg blev enig med min træner om, var målet. At jeg så formår at kvalificere mig til semifinalerne i alle mine tre løb, var mere end jeg på nogen måde havde turde at håbe på.

 

Selvom Sigma-svømmeren allerede havde svømmet sin første semifinale i 50 meter butterfly torsdag aften, blev hun alligevel spændt, da hun skulle svømme sin semfinale lørdag aften i 100 meter butterfly. Spændingen skyldes, at semifinalen var placeret midt i finaleafsnittet, og Caroline Erichsen havde derfor siddet på tribunen og oplevet, hvor vild stemningen var i Royal Arena.

 

- Der var virkelig mange mennesker i arenaen, og det brøl, der kom fra publikum, når de danske svømmere blev præsenteret, var meget overvældende. Når man først hører det, så kan man næsten ikke undgå at få lidt sommerfugle i maven.

 

Generelt var Caroline Erichsen dog meget rolig forud for hendes starter, hvorom hun siger.

 

- Grunden, til at jeg generelt var meget rolig inden mine starter, var fordi, jeg tænkte, at jeg havde alt at vinde og intet at tabe. Det var mit første EM, og jeg vidste derfor ikke rigtig, hvad jeg kunne forvente, så jeg valgte bare at nyde det og tage det som en oplevelse og se, hvor langt det rakte. Det overraskede mig dog, hvordan jeg håndterede det hele rent følelsesmæssigt. Jeg var ikke specielt nervøs inden mine løb - jeg følte derimod, at jeg var meget afslappet, og at jeg bare glædede mig til at komme ud og svømme. Jeg tror faktisk, at jeg var mere rolig før de fleste af mine starter ved EM, end jeg plejer at være før et finaleløb til eksempelvis DM.

 

De mange kvalifikationer til EM-semifinalerne ser Caroline Erichsen ikke som sit endelige gennembrud. Hun ser det som et step på vejen, og hun forklarer, at det var et personligt gennembrud at kvalificere sig til EM og vigtigt for hende selv pludselig at skulle svømme EM og ikke længere blot være en del af topfeltet til DM i sine primære løb.

 

- Vigtigt af alt, så har jeg formået at bevise noget over for mig selv. Og jeg håber, at jeg kan bruge den her oplevelse som springbræt til også at kvalificere mig til EM og VM de næste år, siger Caroline Erichsen og fortsætter.

 

- Mine resultater ved EM har vist mig, at alt den hårde træning og de mange timer har båret frugt, og det giver en god følelse af, at der er en mening med galskaben. Svømning er normalt ikke en sport, hvor der er sindssygt mange tilskuere, så det er fedt at kunne vise så mange mennesker, hvad det er jeg bruger alt min tid på i hverdagen. EM har helt sikkert også givet mig blod på tanden, og jeg glæder mig til at komme tilbage i træningsbassinet og forhåbentlig fortsætte den positive retning, som jeg har haft i sæsonen indtil videre.

 

Siden EM er hverdagen så småt ved at indtræffe sig igen for den 19-årige svømmer. EM-debutanten forklarer, at hun har haft fri fra skole siden EM, hvilket har givet hende god tid til at få styr på de ting, som har udskudt i forbindelse med EM.

 

- Under EM boede vi på hotel og levede totalt i en bobbel, hvor man ikke tænkte på andet end svømning. Så det var lidt mærkeligt at komme tilbage til hverdagen med en masse julearrangementer, julegaver der skulle købes osv. Men jeg synes, jeg er ved at være klar til at starte op igen både med skole og fuld træning.

 

Inden Caroline Erichsen vendte tilbage til skolebænken og sin træning, valgte hun dog at tage på en velfortjent skiferie med sin kæreste.

 

- Det var meget rart lige at komme helt væk fra hverdagen, inden det hele starter op igen. Som svømmer er det jo sjældent, at man har mulighed for at rejse væk og få lidt ferie, så jeg valgte at udnytte muligheden, når den nu var der. Jeg har generelt brugt den her juleferie til at lade mine batterier op - både psykisk og fysisk. Jeg har dog ikke helt kunne holde mig væk fra svømmebassinet så de dage, hvor jeg har været hjemme, har jeg trænet en gang om dagen for at holde formen ved lige.

 

Vi på SvømmeSport takker Caroline Erichsen for interviewet og ønsker hende endnu en gang stort tillykke med de flotte præstationer til EM.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.