Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Landsholdssvømmernes niveauløft glæder sportschef i Dansk Svømmeunion


20-12-2017 17:19:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, blåstempler den danske præstation til EM på hjemmebane i Royal Arena.


I går fangede SvømmeSport den danske landstræner Dean Boles til en kort snak om de danske landsholdssvømmeres præstationer til EM i Royal Arena, som sluttede i søndags. I sin evaluering af mesterskabet gjorde landstræneren det klart, at de danske svømmere havde formået at overgå sportsafdelingens mål, hvilket førte til, at vi i dag fandt det naturligt at lave et interview med sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach. Og det var da også en meget tilfreds landstræner, som sagde følgende.

 

- Jeg ser tilbage på et rigtig godt dansk mesterskab på kortbane. Vi har et dansk hold, der har løftet deres niveau på kortbane i forhold til, hvad vi har set tidligere. Vi kom jo ind med et hold, der på papiret lå til 10 finaler og til to medaljer, og så ender vi i 14 finaler og med syv medaljer. Det er en fantastisk præstation, siger Lars Green Bach og fortsætter.

 

- Derudover er der rigtig mange, der har løftet deres niveau. Der er nogle svømmere, som har svømmet semifinaler for første gang i international sammenhæng, og vi har set svømmere i indledende, som har præsteret rigtig godt og sat personlige rekorder og tider, som de for en måned siden blev udtaget på baggrund af, og så har de alligevel på en måned formået at løfte deres niveau en gang til, og det er rigtig stærkt.

 

Læs Dean Boles evaluering af EM her.

 

Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion havde udtaget rekordmange svømmere til at repræsentere de danske farver under de fem mesterskabsdage. Flere af de i alt 38 danskere, der til EM fik deres internationale svømmedebut, er juniorsvømmere samt første- og anden års seniorsvømmere, hvilket forhåbentlig betyder, at de fortsat har en lang svømmekarriere foran sig. Flere af de unge svømmere svømmede personlige rekorder og deltog endda i flere semifinaler, hvilket ifølge Lars Green Bach er utrolig positiv for dansk svømning.

 

- Det er jo noget af det, som klubberne, trænerne og vi arbejder målrettet på at styrke. Vi arbejder ikke bare på at fastholde og videreudvikle det høje niveau, som vores allerbedste atleter har, men også på at have en talentudvikling, som løfter nye svømmere ind, der kan styrke bredden i toppen af dansk svømning. Det har vi jo set til det netop afholdte EM, hvor mange nye svømmere har præsteret sammen med vores store profiler.

 

Om det rekordstore hold og sammenholdet internt i landstruppen, fortæller Lars Green Bach.

 

- Der har været en god interaktion mellem svømmerne og trænerne. Der har været en klar arbejdsfordeling af, hvem der gør hvad og hvornår. Så det har været meget positivt. Og så er der jo en god stemning, når man er mange sammen, som arbejder for det samme, og er motiveret for at levere gode resultater til Danmark. Så der har været en positiv indstilling til hele forløbet, og der har været mange til at opmuntre hinanden og få hjulpet folk tilbage på sporet, når det har været nødvendigt.

 

Den store opmærksomhed, som Europamesterskabet fik, håber sportschefen i Dansk Svømmeunion, har været med til at oplyse ikke-svømmeinteresserede om, hvad der er så unikt ved det danske svømmemiljø.

 

- Jeg håber, der er mange mennesker, som har fået en fantastisk oplevelse, og set hvad det er for en sportsgren, som vi alle sammen brænder for, og at har kunnet se, hvorfor vi er så passioneret for det her, og at de får lyst til at støtte os og supporte os, når vi er herhjemme, men også når vi er andre steder i verden.

 

På SvømmeSport takker vi Lars Green Bach for interviewet og evalueringen.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.