Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
September
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Landsholdssvømmernes niveauløft glæder sportschef i Dansk Svømmeunion


20-12-2017 17:19:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, blåstempler den danske præstation til EM på hjemmebane i Royal Arena.


I går fangede SvømmeSport den danske landstræner Dean Boles til en kort snak om de danske landsholdssvømmeres præstationer til EM i Royal Arena, som sluttede i søndags. I sin evaluering af mesterskabet gjorde landstræneren det klart, at de danske svømmere havde formået at overgå sportsafdelingens mål, hvilket førte til, at vi i dag fandt det naturligt at lave et interview med sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach. Og det var da også en meget tilfreds landstræner, som sagde følgende.

 

- Jeg ser tilbage på et rigtig godt dansk mesterskab på kortbane. Vi har et dansk hold, der har løftet deres niveau på kortbane i forhold til, hvad vi har set tidligere. Vi kom jo ind med et hold, der på papiret lå til 10 finaler og til to medaljer, og så ender vi i 14 finaler og med syv medaljer. Det er en fantastisk præstation, siger Lars Green Bach og fortsætter.

 

- Derudover er der rigtig mange, der har løftet deres niveau. Der er nogle svømmere, som har svømmet semifinaler for første gang i international sammenhæng, og vi har set svømmere i indledende, som har præsteret rigtig godt og sat personlige rekorder og tider, som de for en måned siden blev udtaget på baggrund af, og så har de alligevel på en måned formået at løfte deres niveau en gang til, og det er rigtig stærkt.

 

Læs Dean Boles evaluering af EM her.

 

Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion havde udtaget rekordmange svømmere til at repræsentere de danske farver under de fem mesterskabsdage. Flere af de i alt 38 danskere, der til EM fik deres internationale svømmedebut, er juniorsvømmere samt første- og anden års seniorsvømmere, hvilket forhåbentlig betyder, at de fortsat har en lang svømmekarriere foran sig. Flere af de unge svømmere svømmede personlige rekorder og deltog endda i flere semifinaler, hvilket ifølge Lars Green Bach er utrolig positiv for dansk svømning.

 

- Det er jo noget af det, som klubberne, trænerne og vi arbejder målrettet på at styrke. Vi arbejder ikke bare på at fastholde og videreudvikle det høje niveau, som vores allerbedste atleter har, men også på at have en talentudvikling, som løfter nye svømmere ind, der kan styrke bredden i toppen af dansk svømning. Det har vi jo set til det netop afholdte EM, hvor mange nye svømmere har præsteret sammen med vores store profiler.

 

Om det rekordstore hold og sammenholdet internt i landstruppen, fortæller Lars Green Bach.

 

- Der har været en god interaktion mellem svømmerne og trænerne. Der har været en klar arbejdsfordeling af, hvem der gør hvad og hvornår. Så det har været meget positivt. Og så er der jo en god stemning, når man er mange sammen, som arbejder for det samme, og er motiveret for at levere gode resultater til Danmark. Så der har været en positiv indstilling til hele forløbet, og der har været mange til at opmuntre hinanden og få hjulpet folk tilbage på sporet, når det har været nødvendigt.

 

Den store opmærksomhed, som Europamesterskabet fik, håber sportschefen i Dansk Svømmeunion, har været med til at oplyse ikke-svømmeinteresserede om, hvad der er så unikt ved det danske svømmemiljø.

 

- Jeg håber, der er mange mennesker, som har fået en fantastisk oplevelse, og set hvad det er for en sportsgren, som vi alle sammen brænder for, og at har kunnet se, hvorfor vi er så passioneret for det her, og at de får lyst til at støtte os og supporte os, når vi er herhjemme, men også når vi er andre steder i verden.

 

På SvømmeSport takker vi Lars Green Bach for interviewet og evalueringen.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.