Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
September
2019
Svømning
Øst overdommer seminar
Brøndby
18
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


LEN’s EM-sitevisit i Royal Arena var en succes


04-11-2016 15:40:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I denne uge har LEN været på besøg i Royal Arena forud for EM 2017, og her fortæller EM-eventchef Mads Bang Aaen lidt om det succesfulde møde.


Fra den 13. til den 17. december næste år skal Danmark være vært for EM kortbane 2017, hvor den splinternye Royal Arena til den tid står klar til at skulle danne rammen om hele eventen. I den forbindelse har to repræsentanter fra LEN (Det Europæiske Svømmeforbund red.) denne uge været på besøg i arenaen for at se, hvordan det hele stod til med planlægningen. De to repræsentanter var LEN’s direktør Paulo Frischknecht og sportsmanager Marco Birri. Her blev de tirsdag vist rundt i hele arenaen, mens onsdag stod på en masse møder på Dansk Svømmeunions kontor i Brøndby.

 

Til at vise de to LEN-gæster rundt var blandt andre Dansk Svømmeunions EM-eventchef, Mads Bang Aaen, som SvømmeSport her har fået sig en lille snak med, hvor han fortæller om besøget. Læs med herunder:

 

Først og fremmest, hvordan synes du, at besøget gik? Hvad lavede I under besøget?

- Jeg synes, at det gik rigtig godt. Der er jo stadig rigtig lang tid til EM, men jeg synes allerede nu, at de ting, som vi diskuterede med LEN, planlægningsmæssigt er meget langt fremme. Det var rigtig godt at få afklaret nogle ting og blive enige med LEN om, hvordan hele setuppet skal se ud.

 

- Vi var ude og se arenaen, hvor vi også havde TV2 med, som skal producere og sende EM. Her skulle vi også få afklaret de her ting med, hvor skal kameraerne stå, og hvordan skal hele setuppet se ud, for at vi får en super tv-produktion derude fra. Efter det havde vi en masse møder på Dansk Svømmeunions kontor, hvor vi gennemgik en masse tekniske ting. Alt fra hvordan forventer vi at køre akkrediteringen af svømmerne, til hvordan transporten af svømmerne skal håndteres, og hvordan eventen skal markedsføres osv.

 

Var de tilfredse med, hvad de så i Royal Arena?

- De synes, at det er en fantastisk arena! Man får virkelig den der ”wow-følelse”, når man kommer derud, selvom den endnu ikke er færdig. Det kunne man virkelig også mærke på LEN-repræsentanterne.

 

- Der ligger samtidig også en kæmpe fordel i, at vi kan bygge det op derude næsten ligesom, vi vil have det, så vi kan tilgodese både svømmernes behov, mediernes behov og tilskuernes behov, så de får den bedst mulige oplevelse tæt på bassinet.

 

Hvad blev der snakket om ved de mange møder, og hvad kan I bruge det til i den videre planlægning af EM?

- Vi fik vendt en masse ting for at se, hvor LEN kan hjælpe os. De vil jo også rigtig gerne byde ind med deres erfaringer og komme med gode råd, så det handler jo om at udnytte al deres viden. Det var rigtig rart at få afklaret en masse ting. Jo flere ting, vi får styr på inden, EM går i gang, jo mindre skal vi bruge tid på der.

 

- Vi brugte det her besøg til at få afstemt en masse. Nogle gang har man brug for at vide, hvorfor vi gør det, som vi gør, men så er der nogle gode og logiske forklaringer på det. Det kan for eksempel være i forhold til, hvornår finalerne skal starte. Folk skal jo kunne nå derud efter arbejde, når der svømmes på hverdagene, men samtidig nytter det jo heller ikke noget, at det ligger for sent, så de unge tilskuer og svømmefans ikke kan blive til finalerne, fordi de skal op og i skole dagen efter. Så der var meget fokus på de her ting med, hvordan vi tilgodeser alles behov.

 

- Det var super godt med sådan et besøg her, hvor LEN havde mulighed for at komme med deres erfaringer, og vi samtidig kunne fortælle, at eventen er vigtigt for os, og vi ønsker at tilgodese alles behov. Der fandt vi nogle rigtig gode løsninger, synes jeg.

 

Tak til Mads Bang Aaen for evalueringen af besøget og status på EM. Før det hele skydes i gang til december næste år, kan Royal Arena vente sig flere besøg af LEN-folkene, hvor flere tekniske deltager skal diskuteres.

 

Og husk nu, at du allerede i denne måned kan sikre dig billet til SvømmeDanmarks helt store begivenhed, når EM-billetsalget skydes i gang den 9. november klokken 12 på ticketmaster.dk!

 

Du kan læse meget mere om EM 2017 på den officielle hjemmeside her.

 

Nedenfor kan du se en masse billeder fra besøget i Royal Arena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.