Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk medaljeregn til EM i Royal Arena


17-12-2017 21:57:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Imens bølgen rullede på tilskuerrækken, vandt de danske svømmere den ene medalje efter den anden - to sølvmedaljer og to bronzemedaljer blev det til på sidstedagen til EM.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Tilskuerne bød søndag aften EM-svømmerne velkommen med bølgegang, da det sidste finaleafsnit til EM i svømning på kortbane 2017 blev afholdt. I alt seks danske svømmere samt den danske kvindeholdkap i 4x50 meter holdmedley havde kvalificeret sig til aftenens finaleafsnit, og de lod sig bære frem af det feststemte publikum og den fantastiske kulisse, som det medlevende hjemmebanepublikum skabte. 

  

EM-euforien forsatte søndag aften i Royal Arena

Danske Pernille Blume fra Gladsaxe Svømmeklub/NTC var første dansker i vandet sammen med landsholdskammeraten Julie Kepp Jensen fra JGI/A6 i 50 m fri semifinalerne, hvilket skulle vise sig at blive starten på en magisk, dansk svømmeaften. Pernille Blume avancerede fra semifinalerne til finalen i tredjehurtigst tid - 23,62, hvilket er personlig rekord med 11/100 sekunder. Den danske sprinter viste sig dog at have gemt kræfter til finalen, da hun endnu engang forbedrede sin personlige rekord med yderligere 13/100 sekunder. Tiden på 23,49 resulterede i en bronzemedalje til Pernille Blume – tiden er en tangering af den danske rekord på distancen, som er svømmet af Jeanette Ottesen. 

  

Rikke Møller Pedersen fra Holbæk Svømmeklub/NTC skulle i aktion i kvindernes finale i 200 meter brystsvømning. I en tæt duel med spanske Jessica Montero Vall, trak den danske brystsvømmer det korteste strå, men hun fik dog hængt en fortjent sølvmedalje om halsen efter sine anstrengelser med tiden 2.19.53. 

  

Med en finaleplads og endnu en dansk EM-medalje var festen på tilskuertribunerne ligesom startet, og Emilie Beckmann fra Tune IF/GTI/NTC havde på ingen måde tænkt sig at lægge en dæmper på den. I finalen i 100 meter butterfly vandt den danske butterflysvømmer sin tredje EM-medalje – denne gang af bronze. Medaljen blev svømmet i hus med tiden 56,22 sekunder, hvilket var ny personlig rekord med ikke mindre end 29/100 sekunder.

Det blev desværre ikke til en EM-medalje til Viktor B. Bromer fra Aalborg Svømmeklub/NTC, da han slog ind som nummer fire i herrernes finale på 200 meter butterfly i tiden 1.52,75. Butterflysvømmeren kan dog glæde sig over, at han slog den ungarske veteran Laszlo Cseh. 

  

Sidste løb med dansk islæt var i kvindernes 4x50 meter medley holdkap, hvor Danmark havde avanceret sig til finalen på yderste mandat. Placeringen på bane otte lod dog ikke til at påvirke danskerne, da de sluttede den store svømmefest i Royal Arena af med at slå ind i tiden 1.45,00, hvilket resulterede i en sølvmedalje. Holdkappen blev svømmet af Julie Kepp Jensen (26,97) Rikke Møller Pedersen (30,00), Emilie Beckmann (24,82) og Pernille Blume (23,21). 

  

Efter den afsluttende medaljeceremoni udtalte Julie Kepp Jensen med sin medalje hængende om halsen: 

  

- Jeg kan se tilbage på et fantastisk EM. Jeg havde slet ikke regnet med det her. Det er uden tvivl et EM, som er gået over alt forventning. Det var helt fantastisk at slutte EM-festen af med en sølvmedalje sammen med de andre piger. Det er jeg vildt taknemmelig for. 

  

Med aftenens danske medaljeregn er det blevet til i alt syv danske EM-medaljer under de fem konkurrencedage i Royal Arena. 

  

Se alle resultater fra EM her. 

  

Stærkt og loyalt samarbejde bag succesfuldt EM

Det var en meget stolt præsident, Paolo Barelli, i det europæiske svømmeforbund, LEN, som søndag aften gjorde status på Europamesterskaberne. 

  

- De seneste fem dage har til fulde indfriet mine ord som I måske husker fra min åbningstale. I onsdags sagde jeg, at når jeg så mig omkring i denne flotte Arena, så vidste jeg, at LEN havde taget den rigtige beslutning om at tildele København dette mesterskab. Fem dage er gået, og vi kan nu med sandhed sige, at dette mesterskab er blandt de – hvis ikke – det bedste europæiske kortbanemesterskab i LENs historie. Vores danske venner har sat overliggeren meget højt for de kommende arrangører, da alt er lykkedes. 

  

- Vi kan næsten ikke finde mere atlet-venlige omgivelser end disse, og der er selvfølgelig også taget hånd om officials og mediers behov. Royal Arena har også været en fantastisk ramme for tilskuerne. At der er solgt flere end 35.000 billetter taler sit eget sprog og viser, at svømning har gjort en stor forskel endnu en gang – både i Danmark og i Europa. Takket være live-streamingen måske endda i hele verden. Det er en stor gevinst for de lokale og for hele LEN-familien. 

  

- Vores mesterskab viser vores kontinents styrke på alle områder: Vi har enestående atleter, vores nationale forbund er top-professionelle, og de mange billeder fra dette mesterskab understreger, at Europa spiller en ledende rolle i svømningens verden. 

  

- Lad mig takke de lokale arrangører, Dansk Svømmeunion, København og Sport Event Denmark, LEN-partnerne og sidst men ikke mindst det formidable team af entusiastiske frivillige, som har været med til at gøre dette mesterskab så fantastisk. Vi bringer gode minder med os fra dette 19. Europæiske Kortbane-EM i svømning. Minder, som vi vil huske længe – hvis ikke for altid! 

  

Formand i Dansk Svømmeunion, Kjeld Egebo Larsen, bakker sin kollega i det europæiske svømmeforbund, LEN, op og er begejstret for afholdelsen af Europamesterskabet, og han håber på, at den store interesse og det store fokus, der har været på EM, efterfølgende kan bruges i den danske debat om at færdes ved og i vand. 

  

- Jeg ser tilbage på en svømmefest, der i den grad skriver sig ind i dansk svømmehistorie som en af de absolut største nogensinde på dansk grund. Jeg kan kun udtrykke min uforbeholdne respekt for og stolthed over vores svømmere, frivillige, vores union, tilskuere og hele Danmarks opbakning. Vores samarbejdspartnere har været helt uvurderlige. Sammen med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Region Hovedstaden har vi skabt et fantastisk EM, som vi har kunnet dele med de mere end 35.000 publikummer, som har købt billet og alle de, som har fulgt med på TV i Danmark og internationalt. Nu gælder det om at følge op på den fokus, som EM har skabt på svømning herhjemme – for, som vi siger i unionen: alle skal vi have respekt for vand, udtaler Kjeld Egebo Larsen. 

  

Fra Europamesterskabets sportslige vinkel, var sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, hurtig til at blåstemple det danske landsholds præstationer gennem de fem mesterskabsdage. Umiddelbart efter sidste medaljeceremoni udtalte han: 

  

- EM i Royal Arena har været et sportsligt rigtigt godt mesterskab for Danmark. Svømmerne har som hold løftet dansk svømmesports niveau på kortbane, og vi har set stærke individuelle præstationer undervejs fra såvel vores etablerede profiler som fra mindre erfarne svømmere. Det glæder mig meget, og sender et positivt signal om at dansk svømmersport er i rigtig god form.     

  

Fakta om EM
EM i Svømning 2017 er blevet afholdt i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Hovedstadens Svømmeklub for det europæiske svømmeforbund, LEN. 


Download fotos fra fotograf Lars Møller. Må kun bruges redaktionelt i forbindelse med EuroSwim 2017.

Foto 1 – Emilie Beckmann vinder bronze på 100 m fly.

Foto 2 – Holdkap sølv på 4 x 50 meter medley med Julie Kepp Jensen, Rikke Møller Pedersen, Emilie Beckmann og Pernille Blume.

EM 2017 i tal
40 europamestre 

47 deltagende nationer 

To verdensrekorder 

Fire europarekorder 

700 svømmere 

50 officials 

500 frivillige 

150 mediefolk 

Flere end 35,000 solgte billetter 

70 sideevents – herunder 

·         “Vi bevæger”- konference under EM 

·         Getting Europe Swimming Safely – lancering af et nyt europæisk projekt 


Links
Hjemmeside: www.euroswim2017.com
Facebook: www.facebook.com/euroswim2017
Instagram: www.instagram.com/euroswim2017

  

Al pressekontakt til EM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, som kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.   
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.