Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Jeg er virkelig glad og stolt over at være udnævnt som EM-ambassadør”


20-10-2017 07:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Victoria Bierre er en af de 35 svømmere, der er blevet udnævnt til at skulle være Respekt for vand-ambassadør for EM i København til december. Læs interviewet med hende her.


I sidste uge kunne SvømmeSport fortælle nyheden om, at Dansk Svømmeunion har sat navne på 35 Respekt for vand EM-ambassadører, der skal repræsentere dansk svømning frem mod mesterskabet i København den 13. – 17. december.

 

Victoria Bierre fra Gladsaxe Svømmeklub er en af de svømmere, der har indvilliget i at fungere som ambassadør frem mod mesterskabet, og hun glæder sig over at være blevet udnævnt. Hun fortæller først og fremmest til SvømmeSport:

 

- Jeg er virkelig glad og stolt over at være udnævnt som EM-ambassadør! Et EM på hjemmebane er en virkelig stor begivenhed for dansk svømning, som jeg som elitesvømmer selvfølgelig ønsker at bakke 100% op om. Svømning i Danmark er traditionelt ikke den største publikumssport, så når et så stort mesterskab kommer til København, skal vi selvfølgelig arbejde på at tiltrække flest muligt interesserede, fortæller hun og fortsætter om beslutningen om, at hun skulle fungere som ambassadør.

 

- Jeg tænker, at det blev besluttet i forlængelse af min deltagelse ved VJM i Indianapolis i sommers. Vi var fire piger af sted til VJM for at prøve kræfter med et stort, international mesterskab inden overgangen til seniorrækkerne og forhåbentlig fremtidig deltagelse i internationale seniormesterskaber såsom EKM.

 

Nu gælder det for Victoria Bierre samt de 34 andre svømmere om at promovere det kommende mesterskab, og det er noget, som Gladsaxe-svømmeren glæder sig over at skulle være en del af.

 

- At have titlen Respekt for vand EM-ambassadør betyder selvfølgelig, at jeg skal promovere stævnet på fx sociale medier, så kendskabet til og interessen for EM udbredes mest muligt. Alle EM-ambassadører har fået udleveret en hættetrøje og en polo fra TYR, hvor der er påtrykt EM-ambassadør på ryggen, og på brystet er der logoet for selve mesterskabet og så selvfølgelig TrygFondens logo. Jeg vil selvfølgelig også reklamere varmt for EKM i min egen klub Gladsaxe og i Værløse, hvor jeg bor og startede med at svømme. Jeg håber at se mange GSC-svømmere og pårørende i de rød-hvide farver i Royal Arena i december.

 

Men Victoria håber på, at budskabet kan nå endnu længere ud end til klubberne og de traditionelle svømmefans.

 

- Der hvor udfordringen virkelig ligger, er at få skabt opmærksomhed og interesse udenfor det traditionelle SvømmeDanmark, idet svømmepublikum herhjemme desværre oftest består mest af pårørende til de aktive deltagere. Som ambassadører for EM, tror jeg, at vi kan spille en vigtig rolle i at få talt og kommunikeret om et kæmpe, internationalt svømmemesterskab i København også uden for de traditionelle svømmemiljøer. Det vil sige at få spredt budskabet gennem forældre, venner, skolekammerater osv.

 

Og når det store mesterskab endelig skydes i gang den 13. december, håber Victoria på, at hun kan være en del af det helt tæt på og ikke kun skulle se med fra sidelinjen.

 

- Jeg håber på en kvalifikation til EM. Målet er at svømme under kravtiderne til DM i Greve og så selvfølgelig også leve op til udtagelseskriterierne, da det ikke er nok bare at være under kravtiderne. Jeg håber virkelig, at jeg får muligheden for at repræsentere Danmark ved så stort et stævne og så endda på hjemmebane. Jeg har hørt, at det skulle være en helt ubeskrivelig oplevelse. Og så bliver det jo forhåbentlig mit første internationale mesterskab som seniorsvømmer, udtaler Victoria og fortæller afsluttende, hvad hun synes om, at så stor en svømmefest kommer til København: 

 

- Det er kæmpe stort. Jeg kan stadig huske den hype, der var blandt folk, da der var EKM i Herning i 2013. Dengang ønskede jeg mig, at det en dag blev mig selv, der fik muligheden for at opleve det. Så nu håber jeg bare på at blive en del af holdet, der forhåbentlig skal svømme nogle gode tider og placeringer hjem til Danmark i december.

 

Mange tak til Victoria for interviewet.

 

I SvømmeSports nyhed fra den 12. oktober kan du læse meget mere om udnævnelsen af de 35 Respekt for vand EM-ambassadører og se listen over dem alle. 

 

Victoria Bierre. Privatfoto.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.