Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
05-12-2019 20:35:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

8
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Dana er EM - fra vikingehjelm til havfruehale”


20-02-2017 10:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I december måned blev EM-maskotten Dana offentliggjort, og hun har allerede tiltrukket masser af opmærksomhed i hele SvømmeDanmark. Læs med her, hvor EM udviklingskonsulent Tilde Kjær Kristensen fortæller om maskotten.


Fra den 13. til den 17. december i år skal Københavns nye Royal Arena danne rammen for EM kortbane 2017, og i den forbindelse har SvømmeDanmark fået sig en ny EM-maskot, der har fået navnet Dana. Hun har allerede skabt stor opmærksomhed i de forskellige klubber og blandt andet også ved Dansk Svømme Award 2017, hvor hun var med på den røde løber.

 

I forbindelse med Danas succes blandt svømmere, klubber, fans og mange flere har SvømmeSport fået fat i Dansk Svømmeunions EM udviklingskonsulent Tilde Kjær Kristensen til en lille snak om maskotten.

 

Tilde fortæller først og fremmest, at arbejdet med Dana indtil videre er gået rigtig godt, og at SvømmeDanmark har taget rigtig godt imod hende allerede.

 

- Det er gået fantastisk godt! Dana tiltrækker sig stor opmærksomhed, og hun giver dem, hun møder, et smil på læberne. Dana har en helt særlig evne til at henvende sig til alle. Det blev tydeligt til Dansk Svømme Award, hvor hun stod på den røde løber og mødte vandglade børn, de danske svømmere og Kronprinsesse Mary. Det er enormt vigtigt for os, at Dana netop er i øjenhøjde med alle. Ikke bare landsholdet og de kongelige, men også morgendagens stjerner og svømmeelskende børn og voksne, fortæller Tilde og fortsætter:

 

- Dana er EM – fra vikingehjelm til havfruehale, og hun skal først og fremmest skabe opmærksomhed og begejstring om EM i hele landet. Det er jo helt fantastisk, at Danmark er vært for mesterskaberne, og det skal gerne nå helt ud. Det er i høj grad på grund af det enorme engagement, der bliver lagt i klubberne hver eneste dag, at Danmark igen lægger land til EM.

 

- Dana er spiret op af klubmiljøet. Hun er resultatet af en konkurrence, hvor tegneglade svømmere bidrog med skitser af, hvordan de synes, maskotten skulle se ud. Målet med maskotten op til EM er egentlig en forlængelse af Danas tilblivelse – at hun kommer rundt om i landet og bliver en del af svømmemiljøet i håb om, at EM bliver en begivenhed, hvor alle føler sig inkluderet.

 

Dana har op til EM nemlig fået den særlige opgave at komme ud i klubberne og til stævnerne og hilse på og være en del af det danske svømmemiljø, indtil det går løs til december, og det er bestemt noget, der har været en succes hos flere klubber.


- Flere klubber har allerede henvendt sig. Heriblandt Helsingør Svømmeklub, som får besøg af Dana i forbindelse med stævnet Kronborg Open den 24. - 26. februar, og den 5. marts skal Dana til Frederikshavn til endnu et stævne. Så hun kommer vidt omkring! I det hele taget er foråret og sommeren allerede godt fyldt op. I maj skal hun til A6 Cup i Jyllinge og senere på måneden går turen til Esbjerg til Swim Cup. Med de mange besøg rundt om i landet håber vi på, at Dana skaber genkendelighed fra den lokale klub til EM-braget i Royal Arena til december, fortæller Tilde, der lægger stor vægt på, at klubberne bliver en del af festlighederne til december:

 

- Vi synes, at det er enormt vigtigt, at klubberne bliver en del af EM-festen. Det betyder også, at vi faktisk opfordrer klubberne til selv at finde ”maskot-fyld”, når de henvender sig om et Dana-besøg. Det gør vi, fordi det kan være med til at skabe engagement og ejerskab, når klubberne selv skal give Dana liv. Dana skal foruden klubbesøg ud til en lang række svømmebegivenheder i landet. Her gør vi alt, hvad vi kan for at få frivillige i Dana. Derfor har vi skabt”Team Dana” – et dedikeret hold af maskotførere, som vil være med på nogle af besøgene i hovedstadsområdet. Der vil dog være perioder, hvor maskotten er så travl, at vi gerne vil honorere dem, som skal være i hende. Men vi arbejder på at engagere endnu flere frivillige i maskotrollen op til og under EM. 

 

Og selvom EM bliver afholdt i hovedstaden lægger Tilde og det øvrige EM-team stor vægt på, at hele SvømmeDanmark føler sig som en del af EM-festen, hvilket også er noget, som klubbesøgene skal biddrage til.

 

- Vi gør meget for, at EM ikke kun bliver en københavnerbegivenhed, og Dana kan netop være med til at gøre EM til hele landets svømmefest. Der vil naturligt nok være mange aktiviteter i hovedstadsområdet – Københavns Kommune har bevilget penge til en række sideevents i hovedstaden. Derfor er det ekstra vigtigt, at Dana kommer ud på landevejene og ud til så mange af landets bassiner som muligt, fortæller hun og afslutter:

 

- Særligt de helt unge svømmeentusiaster kan se frem til at møde maskotten. Foruden at besøge Aquacamp, skal Dana med til Skole OL i Århus, hvor svømning for første gang er med som disciplin. I november afholdes der Skole EM for skoler i Region Hovedstaden, og her er Dana selvfølgelig også med på lægderne. Udover turen rundt i det danske land, skal Dana med til Sverige i forbindelse med Swim Open i Stockholm.

 

Mange tak til Tilde for interviewet!

 

Besøg af Dana?
Ønsker din klub også at få besøg af den populære maskot Dana? Så skriv en mail til Tilde Kjær Kristensen på e-mail: tkk@svoem.dk

 

Dansk Svømmeunions EM udviklingskonsulent
Tilde Kjær Kristensen.

 

Dana ved sin offentliggørelse i Royal Arena. 
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

06-12-2019 20:33:00

Danmark vinder sin 4. EM-medalje og præsterer en nordisk samt to danske rekorder. 

 
06-12-2019 11:41:00

Danmarks svømmere svømmer videre på EM-succes.

 
05-12-2019 20:35:00

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften i Glasgow.

 
05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.