Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Dana er EM - fra vikingehjelm til havfruehale”


20-02-2017 10:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I december måned blev EM-maskotten Dana offentliggjort, og hun har allerede tiltrukket masser af opmærksomhed i hele SvømmeDanmark. Læs med her, hvor EM udviklingskonsulent Tilde Kjær Kristensen fortæller om maskotten.


Fra den 13. til den 17. december i år skal Københavns nye Royal Arena danne rammen for EM kortbane 2017, og i den forbindelse har SvømmeDanmark fået sig en ny EM-maskot, der har fået navnet Dana. Hun har allerede skabt stor opmærksomhed i de forskellige klubber og blandt andet også ved Dansk Svømme Award 2017, hvor hun var med på den røde løber.

 

I forbindelse med Danas succes blandt svømmere, klubber, fans og mange flere har SvømmeSport fået fat i Dansk Svømmeunions EM udviklingskonsulent Tilde Kjær Kristensen til en lille snak om maskotten.

 

Tilde fortæller først og fremmest, at arbejdet med Dana indtil videre er gået rigtig godt, og at SvømmeDanmark har taget rigtig godt imod hende allerede.

 

- Det er gået fantastisk godt! Dana tiltrækker sig stor opmærksomhed, og hun giver dem, hun møder, et smil på læberne. Dana har en helt særlig evne til at henvende sig til alle. Det blev tydeligt til Dansk Svømme Award, hvor hun stod på den røde løber og mødte vandglade børn, de danske svømmere og Kronprinsesse Mary. Det er enormt vigtigt for os, at Dana netop er i øjenhøjde med alle. Ikke bare landsholdet og de kongelige, men også morgendagens stjerner og svømmeelskende børn og voksne, fortæller Tilde og fortsætter:

 

- Dana er EM – fra vikingehjelm til havfruehale, og hun skal først og fremmest skabe opmærksomhed og begejstring om EM i hele landet. Det er jo helt fantastisk, at Danmark er vært for mesterskaberne, og det skal gerne nå helt ud. Det er i høj grad på grund af det enorme engagement, der bliver lagt i klubberne hver eneste dag, at Danmark igen lægger land til EM.

 

- Dana er spiret op af klubmiljøet. Hun er resultatet af en konkurrence, hvor tegneglade svømmere bidrog med skitser af, hvordan de synes, maskotten skulle se ud. Målet med maskotten op til EM er egentlig en forlængelse af Danas tilblivelse – at hun kommer rundt om i landet og bliver en del af svømmemiljøet i håb om, at EM bliver en begivenhed, hvor alle føler sig inkluderet.

 

Dana har op til EM nemlig fået den særlige opgave at komme ud i klubberne og til stævnerne og hilse på og være en del af det danske svømmemiljø, indtil det går løs til december, og det er bestemt noget, der har været en succes hos flere klubber.


- Flere klubber har allerede henvendt sig. Heriblandt Helsingør Svømmeklub, som får besøg af Dana i forbindelse med stævnet Kronborg Open den 24. - 26. februar, og den 5. marts skal Dana til Frederikshavn til endnu et stævne. Så hun kommer vidt omkring! I det hele taget er foråret og sommeren allerede godt fyldt op. I maj skal hun til A6 Cup i Jyllinge og senere på måneden går turen til Esbjerg til Swim Cup. Med de mange besøg rundt om i landet håber vi på, at Dana skaber genkendelighed fra den lokale klub til EM-braget i Royal Arena til december, fortæller Tilde, der lægger stor vægt på, at klubberne bliver en del af festlighederne til december:

 

- Vi synes, at det er enormt vigtigt, at klubberne bliver en del af EM-festen. Det betyder også, at vi faktisk opfordrer klubberne til selv at finde ”maskot-fyld”, når de henvender sig om et Dana-besøg. Det gør vi, fordi det kan være med til at skabe engagement og ejerskab, når klubberne selv skal give Dana liv. Dana skal foruden klubbesøg ud til en lang række svømmebegivenheder i landet. Her gør vi alt, hvad vi kan for at få frivillige i Dana. Derfor har vi skabt”Team Dana” – et dedikeret hold af maskotførere, som vil være med på nogle af besøgene i hovedstadsområdet. Der vil dog være perioder, hvor maskotten er så travl, at vi gerne vil honorere dem, som skal være i hende. Men vi arbejder på at engagere endnu flere frivillige i maskotrollen op til og under EM. 

 

Og selvom EM bliver afholdt i hovedstaden lægger Tilde og det øvrige EM-team stor vægt på, at hele SvømmeDanmark føler sig som en del af EM-festen, hvilket også er noget, som klubbesøgene skal biddrage til.

 

- Vi gør meget for, at EM ikke kun bliver en københavnerbegivenhed, og Dana kan netop være med til at gøre EM til hele landets svømmefest. Der vil naturligt nok være mange aktiviteter i hovedstadsområdet – Københavns Kommune har bevilget penge til en række sideevents i hovedstaden. Derfor er det ekstra vigtigt, at Dana kommer ud på landevejene og ud til så mange af landets bassiner som muligt, fortæller hun og afslutter:

 

- Særligt de helt unge svømmeentusiaster kan se frem til at møde maskotten. Foruden at besøge Aquacamp, skal Dana med til Skole OL i Århus, hvor svømning for første gang er med som disciplin. I november afholdes der Skole EM for skoler i Region Hovedstaden, og her er Dana selvfølgelig også med på lægderne. Udover turen rundt i det danske land, skal Dana med til Sverige i forbindelse med Swim Open i Stockholm.

 

Mange tak til Tilde for interviewet!

 

Besøg af Dana?
Ønsker din klub også at få besøg af den populære maskot Dana? Så skriv en mail til Tilde Kjær Kristensen på e-mail: tkk@svoem.dk

 

Dansk Svømmeunions EM udviklingskonsulent
Tilde Kjær Kristensen.

 

Dana ved sin offentliggørelse i Royal Arena. 
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.