Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


1 uge til EM: Dansk Svømmeunions sportschef er klar til svømmefesten


06-12-2017 17:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Om 1 uge skydes EM i Royal Arena i gang, og i den forbindelse har SvømmeSport fanget Lars Green Bach til en snak om de sidste forberedelser og forventningerne dertil.


Om præcis 7 dage lyder startskuddet til det første finaleafsnit ved EM i Royal Arena. Formiddagen har budt på det første indledende heat, hvor der forhåbentlig allerede har været en masse stærk svømning – særligt fra dansk side.

 

Fra Dansk Svømmeunions side glæder man sig til, at mesterskabet endelig bliver skudt i gang efter lang tids forberedelse. SvømmeSport har talt med sportschef, Lars Green Bach, der først og fremmest kan fortælle, at vi godt kan begynde at glæde os.

 

- Vi er bestemt ved at være klar! Der er naturligvis mange større og mindre opgaver, der fortsat skal løses og falde på plads. Men der er jeg meget fortrøstningsfuld i forhold til, at det kan lade sig gøre. Der er mange ting, som følger de sædvanlige mesterskabsforberedelser og som ikke er anderledes, fordi vi konkurrerer i Danmark. Men lige præcis det, at vi konkurrerer i Danmark – og med et meget stort hold – bidrager også med nye og andre perspektiver, udtaler han og fortsætter om den sidste uges forberedelse inden mesterskabet:

 

- Den sidste forberedelse, inden svømmerne ankommer til vores base på hotellet på søndag, handler især om intern koordinering og information til alle på holdet omkring større og mindre emner, som har relevans i forhold til, at svømmerne og trænerne kan fokusere bedst muligt på de ventende sportslige opgaver. Og så er der den eksterne kommunikation med medierne, som nu for alvor tager til. Herunder ikke mindst forberedelse af vores EM-pressemøde i arenaen på mandag.  

 

Og netop forberedelserne op til mesterskabet har ifølge sportschefen fungeret helt optimalt, så vi kan glæde os til at følge et EM af høj kvalitet.

 

- Jeg glæder mig, som alle andre på holdet, til at se konkurrencerne løbe af stablen i den flotte Arena og med tusinder af danskere på lægterne til at give det danske hold støtte og opbakning i hvert enkelt løb med dansk repræsentation. Jeg ved, at alle vores gode kræfter i organisationsteamet bag mesterskabet har anstrengt sig til det yderste, og her i den seneste tid nærmest har arbejdet i døgndrift for, at EM i København skal blive en markant sportsbegivenhed på dansk grund. Så jeg er meget tryg ved det, vi går i møde – det er i rigtig gode hænder hos EM-organisationsteamet. Jeg forventer, at det blandt andet vil komme tydeligt til udtryk ved, at vi vil opleve et mesterskab, der er velorganiseret med høj kvalitet på den ene side og samtidige med god stemning og dansk hygge på den anden.    

    

Med hele 38 danske svømmere repræsenteret ved dette EM er der nok dansk svømning at se på. Og her håber Lars Green Bach, at de kan præstere godt og repræsentere de røde og hvide farver med stil.

 

- Jeg forventer, at de - sammen og individuelt - leverer en god landsholdspræstation ved at repræsentere Danmark på bedst mulige vis. Ved blandt andet at leve op til den tillid, de er blevet vist ved udtagelsen, og engagere sig 100% i at komme til at svømme bedre, end det grundlag, de er udtaget på. Og ved at tage kampen op mod de internationale konkurrenter og glæder sig til at give de danske svømmeentusiaster nogle fantastiske sportsoplevelser i Royal Arena, fortæller han og uddyber:

 

- Det er et hold med rigtig mange kvaliteter, som Danmark stiller til start med ved EM – Samlet og individuelt. Det spænder bredt fra rutinerede verdensklasseatleter til internationale debutanter og er dermed et rigtigt godt billede på den positive udvikling og det stærke engagement, vi ser rigtig mange steder i dansk svømmesport. Det vil være urealistisk at forvente, at alle svømmere kan svømme sig videre fra de indledende løb. Men jeg håber, at vi i overvejende grad vil lykkes med at bruge det til vores fordel, at vi er på hjemmebane og kender landet, kulturen og forholdene bedst, samtidig med at vi har et dansk publikum i ryggen. Det håber jeg, vi formår at omsætte, så vi får de afgørende marginaler på vores side. 

 

Sportschefen er derfor ikke i tvivl om, at der er noget at glæde sig til for publikum, når konkurrencerne skydes i gang:

 

- De kan glæde sig til at se verdensklassesvømning med nogle af verdens fremmeste atleter på allertætteste hold. Det er en helt unik mulighed, som man efter min mening ikke bør lade gå fra sig!

 

Da Lars til sidst bliver spurgt ind til, hvad han glæder sig allermest til ved mesterskabet, er svaret klart:

 

- Hver eneste danske svømmer i bassinet!


Tak til Lars Green Bach for interviewet.

 

 Du har stadig mulighed for at sikre dig en billet til årets svømmefest, hvis du klikker ind forbi Ticketmaster.dk
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.