Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
November
2019
23
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Flere trænere skal coache EM-holdet


17-11-2017 16:00:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Flere klubtrænere er udtaget til at coache de 37 udtagne EM-svømmere og give dem kyndig vejledning undervejs.


I søndags blev rekordmange svømmere udtaget til at repræsentere Danmark til EM Kortbane, som afholdes den 13.-17. december i Royal Arena. I forlængelse af svømmerudtagelsen blev også en håndfuld klubtrænere udtaget til at skulle vejlede og guide de danske svømmere under EM. En af dem af cheftræner i AGF Svømning Bjørn Sørensen, som glæder sig over sin udtagelse.

 

- Jamen jeg er selvfølgelig glad for at være blevet udtaget som træner og få den erfaring med videre. De her internationale mesterskaber og oplevelser med diverse hold, tror jeg kan være med til at give mig nogle indtryk og erfaring, der kan være med til at gøre mig til en bedre træner på sigt.

 

- Jeg var inde og se to dage i Herning i 2013, og det var en god oplevelse med mange danske tilskuere på lægterne, men for mig som træner, er det, der sker bag kulisserne det mest spændende, siger Bjørn Sørensen.

 

Makkerparret i AGF Svømmeafdeling, Bjørn Sørensen og Tobias B. Bjerg, har indledt forberedelserne frem mod EM.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

I Greve Svømmehal, hvor DM blev afholdt, var langsidetribunen tæt pakket med tilskuere til flere af finaleafsnittene, hvilket Bjørn Sørensen da også bemærkede under de fire dage, som DM varede.

 

- Jeg synes godt, at man kunne mærke, at der var mere på spil end “bare” DM-medaljer i år. Spændingen var lidt større i blandt nogle af svømmerne og trænerne. Det mindende mig lidt fra DM, som blev afholdt i Gladsaxe i 2013, som var udtagelsesstævnet til EM i Herning, siger AGF-chefen.

 

Gå ikke glip af EM – køb din EM-billet her!

 

Bjørn Sørensen fortæller, at han glæder sig til at være en del af det danske landsholdsteam, som står bag svømmerne, og han er naturligvis ekstra spændt, da en af hans egne svømmere skal i vandet. Svømmeren er Tobias B. Bjerg, som i løbet af efteråret nu står noteret som dansk rekordholder på både 50 og 100 meter bryst. Opskriften på det succesfulde efterår er ifølge Bjørn Sørensen relativ simpel.

 

- For at være ærlig, så er det vigtigste i denne sæson, at Tobias har været sygdomsfri og passet sin træning. At Tobias har haft en nogenlunde god træningsperiode siden sommerferien, er det afgørende sammenlignet med sidste efterårssæson, hvor der var alt for mange breaks.

 

- Tobias og jeg kender efterhånden hinanden så godt, at jeg også godt ved, hvornår jeg skal stikke til ham, og hvornår han skal mærke, at jeg er der 100% for ham og skal stå bag ham.

 

Ofte har vi på SvømmeSport spurgt svømmerne om, hvordan de bliver klar til det næste stævne, og hvilke detaljer de skal forbedre. Derfor spurgte jeg naturligvis også Bjørn Sørensen om, hvordan han bliver EM-klar.

 

- For det første giver det selvfølgelig en indre ro, hvis jeg ved, at svømmerne har lavet de rigtige forberedelser op til stævnet derhjemme. Så lige nu er det vigtigste for mig de ting, der sker hver dag til træning.

 

- Som træner til EM Kortbane er jeg en del af et større dansk hold og min fornemmeste opgave er, at de svømmere jeg har ansvaret for, har det godt og får de forhold, de skal bruge for at svømme stærkt til selve stævnet, forklarer Bjørn Sørensen.

 

De øvrige trænere, som er udtaget til EM Kortbane, er:

  • Martin Truijens
  • Eyleifur Jóhannesson
  • Carles Subirana
  • Mads Hansen
  • Morten Marstrand
  • Jon Langberg
  • Claus Buus
  • Anders Jensen
  • Olaf Wildeboer

 

SvømmeSport takker Bjørn Sørensen for interviewet og ønsker ham og resten EM-holdet held og lykke!
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

15-11-2019 19:40:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere det træner- og lederteam, som skal understøtte de 23 udtagne danske svømmere ved EM på kortbane i Glasgow til december.

 
15-11-2019 09:30:00

Vinderen bliver afsløret ved den årlige sportsgalla ’Sport 2019’ i Jyske Bank BOXEN i Herning den 4. januar. 

 
10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.