Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
November
2019
23
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


EM-svømmerne vil begejstre Danmark


11-12-2017 15:00:00:
Af: Anna Katrine Sand

Over 100 gange hopper danske svømmere i bassinet for at give Danmark nogle fantastiske sportsøjeblikke.


Svømmere fra hele Europa strømmer i disse dage til København for at repræsentere deres lande ved EM i svømning på kortbane (25m). Det historiske store danske hold på 38 svømmere er nu også samlet i København og i gang med de allersidste mesterskabs-forberedelser. Og det er med gode forventninger, at holdet ser frem til at vise de rød-hvide farver frem i mere end 100 starter for alle de danske svømmeentusiaster på lægterne i arenaen og hjemme bag skærmene.   

 

-EM i svømning i Royal Arena er først og fremmest en helt unik sportsbegivenhed på dansk grund. Det er noget, alle på det danske EM-hold ser umådeligt meget frem til. Vi glæder os til at konkurrere med resten af Europa i den imponerende Royal Arena. Og vi glæder os til at repræsentere Danmark på hjemmebane, hvor vi håber på at begejstre Danmark med stærke sportslige præstationer i bassinet, lyder det fra sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach.

 

Foto: Patrick Kraemer

 

Et EM med højt internationalt sportsligt niveau

Efter at det europæiske svømmeforbund LEN, i sidste uge offentliggjorde mesterskabets startliste, har det stået klart, at det bliver et europamesterskab på højt internationalt niveau. På deltagerlisten stårbl.a. verdensrekordholdere, olympiske medaljevindere og verdens- og europamestre fra de store, europæiske svømmenationer.

 

-Vi kan se frem til et EM med et højt internationalt sportsligt niveau. Derfor er der ikke nogen tvivl om, at der skal danske resultater fra øverste hylde til, for at kunne være med i finalefelterne. Vi er meget optaget af, at bruge det til vores fordel, at vi er på hjemmebane og kender landet, kulturen og forholdene bedst, samtidig med, at vi har et dansk publikum i ryggen. Det fokus håber jeg, at vi formår at omsætte, så vi får marginalerne på vores side, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, og fortsætter:

 

-Vi har et dansk hold med rigtig mange kvaliteter. Det spænder bredt fra rutinerede verdensklasseatleter til internationale debutanter. Det giver et rigtigt godt billede på den positive udvikling og det stærke engagement, vi ser i mange danske svømmemiljøer i disse år. Det vil være urealistisk at forvente, at alle danske svømmere kan svømme sig videre fra de indledende løb. Jeg har imidlertid gode forhåbninger til, at vores strategiske indsats på holdkapsvømning kan betyde, at flere af vores holdkapper kan være med i det stærke felt og bidrage til stærke danske resultater i finaleafsnittene.

-Ingen kan på forhånd vide, hvordan vores konkurrenter svømmer. Så derfor er vi mest af alt optaget af gøre det, der skal til, for at svømmerne præsterer på deres højeste niveau end på et specifikt antal medaljer. Lykkes vi med det, er jeg imidlertid også fortrøstningsfuld i forhold til, at vi efter søndagens sidste finaleafsnit vil have vundet mere end de to medaljer, som startlisten indikerer kan gå Danmarks vej, lyder det afslutningsvist fra Dansk Svømmeunions sportschef.   

 

EM i svømning 2017 afholdes den 13.-17. december i Royal Arena i København i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Hovedstadens Svømmeklub for det europæiske svømmeforbund, LEN.

 

Fakta om Royal Arena som svømmestadion:
- Det tager under 10 dage at forvandle Royal Arena til en international svømmearena.

- To midlertidige svømmebassiner bliver bygget i Royal Arena. Et bassin til konkurrencerne og et til opvarmning. Et kæmpe tæppe vil dele arenaen i to.
- Konkurrencebassinet måler 25 x 26 meter og indeholder 1,3 mio. liter vand, mens træningsbassinet har lidt færre baner og derfor måler 25x16 meter og indeholder 800.000 liter vand.

- Vandet vil være 26 grader varmt.
- De to bassiner bygges af det italienske firma Myrtha Pools, der også bygger bassiner til OL og VM.

- Der er plads til 6.500 tilskuere af gangen i EM-arenaen.

Fakta om EM i svømning 13.-17. december i Royal Arena i København:
- 38 danske svømmere skal repræsentere Danmark.
- Cirka 700 svømmere fra 45 lande kommer til København.
- Der konkurreres om i alt 40 sæt medaljer ved EM i svømning.
- Indtil videre er der solgt billetter til tilskuere i 28 lande, og over 20 procent af de solgte billetter er solgt til udenlandske tilskuere.
- Hver dag fra onsdag den 13. til søndag den 17. december vil være indledende løb om formiddagen og semifinaler og finaler om aftenen. Hent programmet her: http://euroswim2017.com/Om-EM/Program/

- Der vil være cirka 500 frivillige tilstede under EM.
- EM i svømning bliver den første sportsevent afholdt i Royal Arena.
 

Billetter og sociale medier:
- Køb billetter til EM på www.ticketmaster.dk/swim
- Læs mere på mesterskabernes hjemmeside www.euroswim2017.com
- Find mesterskaberne på

Facebook: www.facebook.com/euroswim2017 og www.instagram.com/euroswim2017


Kontakt:
Sportschef, Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, mobil: 29 20 61 60.

Landstræner, Dansk Svømmeunion, Dean Boles, mobil: 29 20 61 58
Kommunikationskonsulent, Team Danmark, tilknyttet EM-holdet, Christian Blomgreen, mobil: 26 83 07 24. 
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

15-11-2019 19:40:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere det træner- og lederteam, som skal understøtte de 23 udtagne danske svømmere ved EM på kortbane i Glasgow til december.

 
15-11-2019 09:30:00

Vinderen bliver afsløret ved den årlige sportsgalla ’Sport 2019’ i Jyske Bank BOXEN i Herning den 4. januar. 

 
10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.