Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”2016 vil byde på mange interessante sportslige højdepunkter”


03-01-2016 17:26:16:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach fortæller her lidt om, hvad vi kan forvente os af det kommende år, selveste OL-året.


Vi er nu hoppet ind i det nye år, og derfor skal der tages et kig på 2016. Hvad kommer der til at ske, hvad bliver der set frem til i Dansk Svømmeunion, hvad kan vi forvente af året 2016, samt mange andre spørgsmål stilles nu.

Sportschef Lars Green Bach giver her sit bud på året 2016 og er ikke i tvivl om, at det bliver et stort sportsligt år med masser af spændende events.

 

- Frem mod EM i London i maj måned, som er tredje sidste OL-kvalifikationsmulighed, bliver det naturligvis spændende at følge, hvem der klarer kvalifikationskriterierne, både individuelt og i forhold til danske holdkapper, fortæller Lars. Herefter kender vi det fulde danske hold af svømmere ved OL i Rio, og de vil indlede den sidste intensive fase af forberedelserne frem mod OL i august.

 

- For øvrige Vikings-svømmere bliver der internationale stævner i Europa i løbet af sommeren, og juniorerne har naturligvis deres internationale højdepunkt ved EJM i Ungarn i juli måned. Efteråret vil lede frem mod VM på kortbane i Canadiske Windsor, mens Danmark vil være arrangør af de Nordiske Mesterskaber i december. Det afholdes i Kolding i samarbejde med Kolding Svømmeklub. Så 2016 vil byde på mange interessante sportslige højdepunkter.    

 

Som det nok er blevet bemærket af de fleste, er 2016 selveste OL-året, som mange svømmere, trænere, klubber og svømmeinteresserede generelt har set meget frem til. Her håbes der i den grad på, at mange års hårdt arbejde vil give pote. Lars Green Bach udtaler sig her om forventningerne til året:

 

- 2016 er et sportsligt meget betydningsfuldt år for alle i dansk svømning. Resultaterne af de seneste mange års hårde arbejde i klubber og unionen vil forhåbentligt kulminere med gode præstationer ved OL i Rio. Lykkes dette, får alle interessenter i dansk svømning det absolutte bedste afsæt for en positiv fortsat udvikling i svømmesporten i den efterfølgende periode frem mod OL i Tokyo i 2020.

Vejen til de bedst mulige resultater i Rio er ikke enkel. Den internationale udvikling i svømmesporten går stærkt i disse år – det så vi senest ved VM i Kazan i august 2015. Omgivelsernes forventninger til de danske OL-svømmere er høje. Det er jo i udgangspunktet meget positivt, da det samtidig er en stor anerkendelse af svømmernes format og potentiale og det arbejde, der er blevet udført i dansk svømning gennem de seneste mange år. Men vi skal heller ikke være blind for, at det allerede nu lægger et stort pres på svømmere og trænere, og at der derfor er brug for alt den støtte og opbakning, som alle andre i dansk svømning kan give dem. Skal de danske svømmere lykkes med at levere vellykkede præstationer, kan vi ikke overlade noget til tilfældighederne. Så svigtes ikke bare de enkelte olympiske svømmere, men dansk svømning som helhed.

 

Ikke desto mindre, mener sportschefen, at udgangspunktet for dansk svømning er ganske fint. Blandt andet er hele fem svømmere allerede udtaget til OL, nemlig Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer.

 

- Jeg synes, at dansk svømning står med gode kort på hånden her ved indgangen til 2016. Fem svømmere er tidligt blevet udtaget til OL og kan fokusere 100% på forberedelsen heraf. Der er grøde i niveauet af svømmere, der følger efter, og som enten vil kvalificere sig til legene i Rio eller være stærke profiler i perioden frem mod Tokyo 2020.

Også på juniorniveau har vi set en god og stabil udvikling af en større gruppe af svømmere med internationalt potentiale.

Men der er naturligvis ikke noget, der er givet på forhånd – succes kræver selvsagt, at der er fokus på de rigtige ting, og at der hver eneste dag arbejdes målrettet med de ting, der kan gøre en forskel for at kunne præstere. Lykkes svømmere, trænere og ledere med at spille kortene rigtigt, forventer jeg imidlertid også, at dansk svømmesport kan realisere potentialer på mange niveauer i det år, vi nu går i møde.     

 

Da Lars Green Bach til sidst bliver spurgt ind til, hvordan der skal arbejdes frem mod de forskellige mål for året, lyder svaret:

 

- I virkeligheden er det meget enkelt: Det handler om at være bedst muligt forberedt på de opgaver, der ligger foran os. Og det er uanset, hvad niveau, det drejer sig om.

Samtidigt er det jo meget komplekst, for hvordan bliver den enkelte svømmer bedst mulig forberedt til opgaverne? Ét er at være forberedt til at præstere i f.eks. 200 fri hjemme under kendte danske vilkår, men hvad skal der til for at kunne gøre det første gang ved et EJM eller EM, eller under mere eller mindre ukendte forhold på den anden side af jorden. Det er den udfordring, svømmere og trænere står overfor. Og derfor er det naturligvis vigtigt at være så godt forberedt som overhovedet muligt og at have tilstrækkelig med fysiske, tekniske, taktiske og mentale værktøjer med i kufferten, så både forudsete og uforudsete opgaver kan løses, når det går løs. Det er opgaven i al sin enkelthed.     

 

Vi ser frem til år 2016, og håber på at se flotte danske præstationer og resultater – ikke mindst ved OL i Rio til sommer.
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.