Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”2016 vil byde på mange interessante sportslige højdepunkter”


03-01-2016 17:26:16:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach fortæller her lidt om, hvad vi kan forvente os af det kommende år, selveste OL-året.


Vi er nu hoppet ind i det nye år, og derfor skal der tages et kig på 2016. Hvad kommer der til at ske, hvad bliver der set frem til i Dansk Svømmeunion, hvad kan vi forvente af året 2016, samt mange andre spørgsmål stilles nu.

Sportschef Lars Green Bach giver her sit bud på året 2016 og er ikke i tvivl om, at det bliver et stort sportsligt år med masser af spændende events.

 

- Frem mod EM i London i maj måned, som er tredje sidste OL-kvalifikationsmulighed, bliver det naturligvis spændende at følge, hvem der klarer kvalifikationskriterierne, både individuelt og i forhold til danske holdkapper, fortæller Lars. Herefter kender vi det fulde danske hold af svømmere ved OL i Rio, og de vil indlede den sidste intensive fase af forberedelserne frem mod OL i august.

 

- For øvrige Vikings-svømmere bliver der internationale stævner i Europa i løbet af sommeren, og juniorerne har naturligvis deres internationale højdepunkt ved EJM i Ungarn i juli måned. Efteråret vil lede frem mod VM på kortbane i Canadiske Windsor, mens Danmark vil være arrangør af de Nordiske Mesterskaber i december. Det afholdes i Kolding i samarbejde med Kolding Svømmeklub. Så 2016 vil byde på mange interessante sportslige højdepunkter.    

 

Som det nok er blevet bemærket af de fleste, er 2016 selveste OL-året, som mange svømmere, trænere, klubber og svømmeinteresserede generelt har set meget frem til. Her håbes der i den grad på, at mange års hårdt arbejde vil give pote. Lars Green Bach udtaler sig her om forventningerne til året:

 

- 2016 er et sportsligt meget betydningsfuldt år for alle i dansk svømning. Resultaterne af de seneste mange års hårde arbejde i klubber og unionen vil forhåbentligt kulminere med gode præstationer ved OL i Rio. Lykkes dette, får alle interessenter i dansk svømning det absolutte bedste afsæt for en positiv fortsat udvikling i svømmesporten i den efterfølgende periode frem mod OL i Tokyo i 2020.

Vejen til de bedst mulige resultater i Rio er ikke enkel. Den internationale udvikling i svømmesporten går stærkt i disse år – det så vi senest ved VM i Kazan i august 2015. Omgivelsernes forventninger til de danske OL-svømmere er høje. Det er jo i udgangspunktet meget positivt, da det samtidig er en stor anerkendelse af svømmernes format og potentiale og det arbejde, der er blevet udført i dansk svømning gennem de seneste mange år. Men vi skal heller ikke være blind for, at det allerede nu lægger et stort pres på svømmere og trænere, og at der derfor er brug for alt den støtte og opbakning, som alle andre i dansk svømning kan give dem. Skal de danske svømmere lykkes med at levere vellykkede præstationer, kan vi ikke overlade noget til tilfældighederne. Så svigtes ikke bare de enkelte olympiske svømmere, men dansk svømning som helhed.

 

Ikke desto mindre, mener sportschefen, at udgangspunktet for dansk svømning er ganske fint. Blandt andet er hele fem svømmere allerede udtaget til OL, nemlig Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer.

 

- Jeg synes, at dansk svømning står med gode kort på hånden her ved indgangen til 2016. Fem svømmere er tidligt blevet udtaget til OL og kan fokusere 100% på forberedelsen heraf. Der er grøde i niveauet af svømmere, der følger efter, og som enten vil kvalificere sig til legene i Rio eller være stærke profiler i perioden frem mod Tokyo 2020.

Også på juniorniveau har vi set en god og stabil udvikling af en større gruppe af svømmere med internationalt potentiale.

Men der er naturligvis ikke noget, der er givet på forhånd – succes kræver selvsagt, at der er fokus på de rigtige ting, og at der hver eneste dag arbejdes målrettet med de ting, der kan gøre en forskel for at kunne præstere. Lykkes svømmere, trænere og ledere med at spille kortene rigtigt, forventer jeg imidlertid også, at dansk svømmesport kan realisere potentialer på mange niveauer i det år, vi nu går i møde.     

 

Da Lars Green Bach til sidst bliver spurgt ind til, hvordan der skal arbejdes frem mod de forskellige mål for året, lyder svaret:

 

- I virkeligheden er det meget enkelt: Det handler om at være bedst muligt forberedt på de opgaver, der ligger foran os. Og det er uanset, hvad niveau, det drejer sig om.

Samtidigt er det jo meget komplekst, for hvordan bliver den enkelte svømmer bedst mulig forberedt til opgaverne? Ét er at være forberedt til at præstere i f.eks. 200 fri hjemme under kendte danske vilkår, men hvad skal der til for at kunne gøre det første gang ved et EJM eller EM, eller under mere eller mindre ukendte forhold på den anden side af jorden. Det er den udfordring, svømmere og trænere står overfor. Og derfor er det naturligvis vigtigt at være så godt forberedt som overhovedet muligt og at have tilstrækkelig med fysiske, tekniske, taktiske og mentale værktøjer med i kufferten, så både forudsete og uforudsete opgaver kan løses, når det går løs. Det er opgaven i al sin enkelthed.     

 

Vi ser frem til år 2016, og håber på at se flotte danske præstationer og resultater – ikke mindst ved OL i Rio til sommer.
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.