Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Januar
2020
24
Januar
2020

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Jeg glæder mig allermest til bare at opleve det hele”


28-07-2016 15:40:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Julie Kepp Jensen stiller til start ved OL i pigernes 4x100 fri holdkap, og hun glæder sig helt vildt til at opleve hele OL-stemningen i Rio og give den gas i bassinet.


Dagens OL-interview byder på svømmeren Julie Kepp Jensen (JGI/A6), der ikke er mere end 16 år og allerede deltager ved sit første OL. Hun er tilmed den yngste danske atlet ved konkurrencerne i Rio, og hun glæder sig også utrolig meget til at komme ud og give den gas, når hun skal ud og repræsentere Danmark i 4x100 fri.

 

- Jeg glæder mig allermest til bare at opleve det hele og være der, og så ikke mindst at svømme rigtig hurtigt og gøre det, jeg er der for, fortæller Julie. Der er ikke en bestemt plads, jeg gerne vil opnå, men i stedet gøre mit bedste og se, hvad det rækker til.

 

Holdkappen består udover Julie af de tre piger, Pernille Blume (Gladsaxe Svømmeklub/NTC), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC), og Julie ser frem til at skulle svømme med pigerne og være af sted med resten af OL-holdet.

 

- Jeg har det så fedt med at skulle af sted med resten af OL-holdet. Det er en kæmpe oplevelse og en kæmpe drøm!

 

Forberedelserne hjemmefra har også været i top, hvor hård træning har været på programmet, og Julie håber på, at det vil give pote, når hun i Rio skal forberede det sidste.

 

- Jeg har en bestemt opvarmning i bassinet og på land inden et vigtigt løb. Derudover gennemgår jeg altid planen, jeg har sat sammen med min træner, i hovedet et par gange i call room, inden løbet starter, så er jeg klar, fortæller den unge svømmer.

 

Da Julie kun skal konkurrere på én af de i alt syv svømmekonkurrencedage, er der rig mulighed for at se de andre danske svømmere i aktion, og det er bestemt også noget, Julie har tænkt sig.

 

- De dage, hvor jeg ikke selv skal konkurrere, skal jeg helt klart se de andre svømme. Det glæder jeg mig helt vildt meget til, udtaler Julie. Jeg tror ikke, jeg får så meget tid til andet, for jeg tager hjem, lige når svømmekonkurrencerne er slut.

 

Og det er tydeligt at høre, at svømningen betyder alt for Julie, da SvømmeSport stiller hende spørgsmålet ”Hvis du ikke kunne deltage i svømning til OL, hvad ville du så være kvalificeret i?”. Her kommer der en lang tænkepause fra svømmeren, der til sidst svarer:

 

- Hvis jeg ikke stillede op til OL i svømning, ville det måske være noget sejlsport. Det har også lidt med vand at gøre, griner hun.

 

Da Julie til sidst bliver spurgt, hvad det allervigtigste, hun har pakket i sin kuffert er, svarer hun:

 

- Det allervigtigste, jeg har pakket i min kuffert, er min mobiltelefon, tror jeg. Det ville være rimelig nederen at komme af sted uden den.

 

Julies familie kommer desværre ikke til Rio og ser konkurrencerne, men så er det jo godt, at hun har husket mobiltelefonen til at holde kontakten.

 

Tak til Julie for interviewet og masser af held og lykke, når det går løs i Rio i næste uge!

 

Julie Kepp Jensen. Foto: Patrick Kraemer.
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.

 
05-01-2020 12:50:00

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften.