Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Jeg glæder mig allermest til bare at opleve det hele”


28-07-2016 15:40:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Julie Kepp Jensen stiller til start ved OL i pigernes 4x100 fri holdkap, og hun glæder sig helt vildt til at opleve hele OL-stemningen i Rio og give den gas i bassinet.


Dagens OL-interview byder på svømmeren Julie Kepp Jensen (JGI/A6), der ikke er mere end 16 år og allerede deltager ved sit første OL. Hun er tilmed den yngste danske atlet ved konkurrencerne i Rio, og hun glæder sig også utrolig meget til at komme ud og give den gas, når hun skal ud og repræsentere Danmark i 4x100 fri.

 

- Jeg glæder mig allermest til bare at opleve det hele og være der, og så ikke mindst at svømme rigtig hurtigt og gøre det, jeg er der for, fortæller Julie. Der er ikke en bestemt plads, jeg gerne vil opnå, men i stedet gøre mit bedste og se, hvad det rækker til.

 

Holdkappen består udover Julie af de tre piger, Pernille Blume (Gladsaxe Svømmeklub/NTC), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC), og Julie ser frem til at skulle svømme med pigerne og være af sted med resten af OL-holdet.

 

- Jeg har det så fedt med at skulle af sted med resten af OL-holdet. Det er en kæmpe oplevelse og en kæmpe drøm!

 

Forberedelserne hjemmefra har også været i top, hvor hård træning har været på programmet, og Julie håber på, at det vil give pote, når hun i Rio skal forberede det sidste.

 

- Jeg har en bestemt opvarmning i bassinet og på land inden et vigtigt løb. Derudover gennemgår jeg altid planen, jeg har sat sammen med min træner, i hovedet et par gange i call room, inden løbet starter, så er jeg klar, fortæller den unge svømmer.

 

Da Julie kun skal konkurrere på én af de i alt syv svømmekonkurrencedage, er der rig mulighed for at se de andre danske svømmere i aktion, og det er bestemt også noget, Julie har tænkt sig.

 

- De dage, hvor jeg ikke selv skal konkurrere, skal jeg helt klart se de andre svømme. Det glæder jeg mig helt vildt meget til, udtaler Julie. Jeg tror ikke, jeg får så meget tid til andet, for jeg tager hjem, lige når svømmekonkurrencerne er slut.

 

Og det er tydeligt at høre, at svømningen betyder alt for Julie, da SvømmeSport stiller hende spørgsmålet ”Hvis du ikke kunne deltage i svømning til OL, hvad ville du så være kvalificeret i?”. Her kommer der en lang tænkepause fra svømmeren, der til sidst svarer:

 

- Hvis jeg ikke stillede op til OL i svømning, ville det måske være noget sejlsport. Det har også lidt med vand at gøre, griner hun.

 

Da Julie til sidst bliver spurgt, hvad det allervigtigste, hun har pakket i sin kuffert er, svarer hun:

 

- Det allervigtigste, jeg har pakket i min kuffert, er min mobiltelefon, tror jeg. Det ville være rimelig nederen at komme af sted uden den.

 

Julies familie kommer desværre ikke til Rio og ser konkurrencerne, men så er det jo godt, at hun har husket mobiltelefonen til at holde kontakten.

 

Tak til Julie for interviewet og masser af held og lykke, når det går løs i Rio i næste uge!

 

Julie Kepp Jensen. Foto: Patrick Kraemer.
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

01-04-2020 14:36:19

Swim Team Neptun bruger lockdown-perioden til at udvikle og optimere indsatser, der tit overses i en travl hverdag.

 
01-04-2020 10:48:34

Victor Nygaard fra H2Odense hopper i våddragten og holder formen ved lige.

 
31-03-2020 17:23:53

Pr 1. august 2020 overtager Bjørn Sørensen cheftrænerjobbet i Aalborg Svømmeklub. Bjørn kommer fra en stilling som cheftræner i AGF Svømning.

 
27-03-2020 08:34:53

Det Nationale Træningscenter deler ud af sin viden og samler landets svømmetrænere med onlinesessions.

 
25-03-2020 11:07:21

Mentaltræning ender ofte som en glemt træningsøvelse. Brug coronapausen til at komme godt i gang med mindfulness.