Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


OL-GULD til Pernille Blume og OL-BRONZE til Danmarks seje damer i 4x100 medleyholdkap


14-08-2016 06:00:00:
Af: Nora Thomsen

Læs her Dansk Svømmeunions pressemeddelelse inklusive sportschef Lars Green Bachs umiddelbare evaluering.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

Syv dage er der gået uden medaljer til Danmark ved OL-svømmekonkurrencerne i Rio. Men i svømmekonkurrencernes allersidste afsnit skete der noget stort, som i den grad var værd at vente på: GULD til Pernille Blume i 50 m fri i dansk rekordtid og BRONZE til Danmark i damernes holdkap i 4x100 m medley i Europarekordtid.

 

Lørdag nåede vi til det allersidste svømmeafsnit ved de Olympiske Lege i Rio. Og her ventede to spændende finaler med dansk deltagelse.
Oven på to fantastiske kraftpræstationer i henholdsvis indledende og semifinaler for Gladsaxe Swim/NTC-svømmeren Pernille Blume i 50 m fri, var spørgsmålet, hvad den blot 22-årige dansker kunne præstere i finalen lørdag aften. Kunne fysikken og nerverne mon holde?
Og svaret er: JA, Pernille havde både styr på fysikken og nerverne. Hun flænsede OL-bassinet i den nye danske rekordtid 24,07 og var hurtigst af alle til at slå hånden i bassinkanten.
Det er første OL-guldmedalje i svømning til Danmark siden 1948. Sikke en fantastisk præstation af hele SvømmeDanmarks Pernille Blume, der således er dette OL’s hurtigste kvindelige svømmer.
Tillykke til Pernille Blume med resultatet, som i den grad skriver sig ind i svømmehistorien.

Sølvmedaljen går til USA’s Simone Manuel i tiden 24,09.
Bronzemedaljen blev svømmet hjem af Aliaksandra Herasimenia, Hviderusland, i tiden 24,11.


Dejligt foto med Danmarks Pernille Blume i midten med OL-guldmedalje om halsen. Foto: Patrick Kraemer.

Oven på dette brag af et resultat havde danskeren dog ikke ret meget tid til at nyde nuet, da hun måtte skynde sig videre til næste finale med dansk deltagelse – damernes 4x100 m medleyholdkap.

 

Her var Danmark med fra indledende i tredjehurtigste tid. Og også her var der i den grad sult efter en medalje til Danmark.
Alle fire svømmere leverer stærke tider i finalen og sikrer med den fantastiske holdpræstation Europarekord i tiden 3.55,01 – sletter her Sveriges tidligere Europarekord og forbedrer tiden med 23/100 sekunder. Sådan! Og ikke nok med det, tiden rækker samtidig til en herlig bronzemedalje til Danmarks fire seje svømmere – Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume – blot 1/100 sekunder fra sølvmedaljen. 

Det danske holds tider:
Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub: 58,75
Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC: 1.06,62
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC: 56,43
Pernille Blume, Gladsaxe Swim/NTC: 53,21

 

Guldet gik her til USA i tiden 3.53,13 og sølvmedaljer til Australien i tiden 3.55,00.


Et uforglemmeligt øjeblik. Fire seje danske svømmedarlings med OL-bronzemedaljer om halsen.
Foto: Patrick Kraemer.

  

Med lørdagens finaleafsnit i hus er OL-svømmekonkurrencerne afsluttet. Det har været otte spændende og nervepirrende konkurrencedage med både op- og nedture. Og en ting ligger fast: Danmark forstod i den grad at sætte punktum med manerer i det smukke Olympic Aquatics Stadium i Rio.

Sportschefens umiddelbare evaluering på de otte konkurrencedage
Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, bringer nedenfor sin umiddelbare evaluering på det danske OL-svømmeholds resultater.

- Det har været en utrolig begivenhedsrig uge, hvor vi har været hele følelsesregisteret igennem. Vi har haft otte placeringer i Top 8 - ligesom i 2012 - og dertil tre semifinaler mod én i 2012. En europarekord, fem danske rekorder og en nordisk rekord. Og vi har haft nogle stærke debutantløb af Anton Ø. Ipsen, Julie Kepp Jensen, Viktor Bromer og Søren Dahl. Og så har vi jo ikke mindst oplevet Pernille Blume vinde guld og de fire stærke kvinder i vores medleyholdkap har vundet bronze. Så det har været et historisk dansk OL i svømning, og det synes jeg bestemt vi kan være både meget stolte over og særdeles tilfredse med, lyder det fra sportschefen, der fortsætter: 

- Vi har, som alle ved, også haft nogle rigtige ærgerlige resultater undervejs, hvor vores svømmere havde fortjent bedre. Men en af de rigtig store glæder, som jeg tager med herfra, er den imponerende vilje og fokus hos alle - svømmere, trænere og faglige eksperter - på at komme tilbage på sporet igen oven på de sportslige skuffelser, der har været. Atmosfæren har været rigtig god og professionel, og ingen har ladet sig slå ud eller givet op undervejs. Holdet har støttet op med det, det kunne. Det synes jeg er en enorm stor styrke. Og det fortjener vores største anerkendelse. 

 

Se alle resultater her: www.rio2016.com/en/swimming-schedule-and-results
 

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk
Facebook:SvømmeSport www.facebook.com/svoem.dk/
Facebook: Danmark til OL www.facebook.com/danmarkol/?fref=ts
Twitter: @svoemDK
 

Pressekontakt under OL

Pressekontakt under OL er Lars Green Bach på mobil: (0055) 21994781153.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at kontakten til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.