Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
September
2019
Svømning
Øst overdommer seminar
Brøndby
18
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Danmarks OL-svømmere fint fra start i lørdagens indledende afsnit


06-08-2016 23:10:00:
Af: SvømmeSport

En pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion samler op på de danske præstationer ved lørdagens indledende afsnit i Rio.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Jeanette Ottesen sikrer en semifinaleplads i 100 m butterfly som samlet nummer seks og Anton Ø. Ipsen sætter personlig rekord i indledende 400 m fri.

 

Så skal vi ikke vente længere. Lørdag blev svømmekonkurrencerne endelig sat i gang ved OL i Rio. Der har også været nedtælling på, og svømmerne har trippet for at komme i gang. Og det skete så endelig i dag.

Ud af de i alt 15 svømmere som Danmark har med ved disse Olympiske Lege var de syv i konkurrence i det første afsnit i det fantastiske Olympic Aquatics Stadium.

 

For 28-årige Jeanette Ottesen, som her deltager ved sit fjerde OL, var der indledende 100 m butterfly på programmet. Danskeren noteres for tiden 57,15 og bliver nummer fire i sit heat. Tiden rækker samtidig til en samlet sjetteplads og dermed en sikker semifinaleplads for svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC, som vi kan glæde os til at følge i nat klokken 03.00.

 

Jeanette Ottesen udtaler om sit løb:

 

- Det var et typisk morgenløb. Jeg er lidt rusten til at starte med og skulle bare i gang. Der er naturligvis også nerver på, så det handler om at styre dem. Nu er vi i gang, så det er rigtig godt.

 

Senere i samme afsnit var det så herrerne Anton Ø. Ipsen og Mads Glæsner, vi skulle se i aktion i langbanebassinet i indledende 400 m fri. Her er 28-årige Mads Glæsner indehaver af den danske rekord sat tilbage i 2009 i tiden 3.44,40. Det var i en periode, hvor det var lovligt at svømme i de hurtige plast-dragter, som resulterede i talrige rekorder. Mange af disse rekorder er dog slået i dag, hvor dragterne ikke længere benyttes, men altså ikke Mads Glæsners, der stadig er gældende.

De to danskere svømmer i fjerde af i alt syv heats, og her bliver det 21-årige Anton Ø. Ipsen, der noteres for hurtigste tid i 3.48,31. Et flot resultat af svømmeren fra Sigma Swim Birkerød/USA, der sætter personlig rekord med 8/100 sekunder og bliver nummer tre i heatet.

For Mads Glæsner, der stiller op for Sigma Swim Allerød/USA, bliver det til en placering som nummer syv i heatet i tiden 3.52,59.

I det samlede resultat slutter Anton Ø. Ipsen som nummer 20, mens Mads Glæsner bliver nummer 36.

 

Anton Ø. Ipsen udtaler efterfølgende om sit løb:

 

- Det var vildt hårdt, men det var også rigtig sjovt. Og det er fantastisk at være med her ved OL og svømme for sit land. At det blev til en personlig rekordtid er helt vildt godt. Ja, det er bare fantastisk. Der er vist ikke så meget andet at sige, lød det fra en storsmilende dansker.

 

Endelig var også Danmark repræsenteret i damernes indledende 4 x 100 m fri holdkap på denne første konkurrencedag ved OL i Rio.

Den danske kvartet svømmer en sjetteplads hjem i heatet i tiden 3.39,45 og slutter på en samlet 12. plads.

 

Det danske hold bestod af:
Pernille Blume, Gladsaxe Swim/NTC: 54,54

Julie Kepp Jensen, JGI/A6: 54,79

Sarah Bro, Gentofte Svømmeklub/NTC: 55,75

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub: 54,37

 

Et løb, som de danske svømmere efterfølgende gav udtryk for, at være tilfredse med. Her kom der udtalelser så som ”det var en virkelig fed oplevelse”, ”det er sejt at være kommet i gang” samt ”alle gjorde vi en god holdindsats”.

For Julie Kepp Jensen, der udgør Danmarks yngste deltager ved OL med sine blot 16 år, var det bestemt også en god oplevelse at have været i konkurrence. Om optakten fortalte hun ydermere:

 

- Jeg har ikke været helt så nervøs, som jeg havde frygtet at være. Men lidt nervøs har jeg været. Det er jo OL, det her.

 

Hurtigste holdkap var svømmerne fra Australien, der formåede at sætte olympisk rekord i tiden 3.32,39.

 

Med damernes holdkap i hus er OL-svømmekonkurrencernes første afsnit overstået, og vi kan nu se frem til et spændende finaleafsnit om nogle timer, hvor vi har danske Jeanette Ottesen i konkurrence i 100 m butterfly semifinaler.

 

Se alle resultater her: www.rio2016.com/en/swimming-schedule-and-results

 

Fakta om OL-svømmekonkurrencerne
Svømmekonkurrencerne forløber over otte dage: 6. – 13. august. Der svømmes hver dag indledende afsnit klokken 18.00 (dansk tid) og semifinaler/finaler klokken 03.00 (dansk tid).

 

Detaljeret program, hvor du også kan se, hvornår der er dansk deltagelse, fremgår her.

 

På FINAs hjemmeside finder du nemt alle informationer om svømmekonkurrencerne: http://fina.org/content/xxxi-olympic-games

 

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

 

Facebook:SvømmeSport www.facebook.com/svoem.dk/

Facebook: Danmark til OL www.facebook.com/danmarkol/?fref=ts

Twitter/svoemDK

 

Pressekontakt under OL

Pressekontakt under OL er Lars Green Bach på mobil: (0055) 21994781153.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at kontakten til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne. 

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.