Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ottesen: Jeg skal svømme hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før


30-07-2016 10:50:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

OL i Rio bliver Jeanette Ottesens fjerde og sidste OL. Et mesterskab hun ser frem til, hvor der skal svømmes hurtigere end nogensinde.


Der er nu kun én uge til, at svømmekonkurrencerne går i gang i Rio, og i den forbindelse byder dagens OL-interview på topsvømmeren Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC). 
De Olympiske Lege i Rio bliver Jeanettes fjerde og sidste, efter hun som 16-årig debuterede ved OL i Athen i 2004. Og da SvømmeSport fik sig en snak med OL-svømmeren var man heller ikke i tvivl om, at hun har deltaget ved mange store mesterskaber og kan tage en del med sig derfra - ikke kun fra OL.

 

- Jeg glæder mig til, at OL starter. Jeg synes, at jeg har ventet længe nok. Jeg har forberedt mig ved at have svømmet rigtig meget. Jeg har en god form og de ting, der skal til. Og så er det jo ikke kun OL, man tager ting med sig videre fra. Det er jo hele ens karriere, fortæller Jeanette. Alle de ting, jeg har oplevet hen af vejen, kan jeg tage med mig nu, så jeg står stærkest muligt bag blokkene i Rio. Og det er jo alt - mentalt, fysisk, privat og sportsligt - der er mange ting, der spiller ind, og det er alt sammen noget, der tæller, når man står der.

 

Og på trods af, at Dansk Svømmeunion har meldt ud, at målsætningen er to medaljer for de danske svømmere, vil Jeanette ikke sige noget om sine medaljechancer. Efter et ærgerligt OL i 2012 i London, hvor en ødelagt dragt lige inden start formentlig kostede en medalje, har Jeanette nu ændret fokus.

 

- Jeg skal svømme hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før. Så må vi se, hvor langt det rækker. Jeg tror ikke, at jeg kan være utilfreds, hvis jeg svømmer hurtigere, end jeg har gjort før, fortæller svømmeren og fortsætter:

 

- Jeg har ingen målsætning i forhold til medaljer og tider. Hvis jeg svømmer hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før, så kan jeg kun være tilfreds.

 

Selvom Jeanette Ottesen ingen særlige ritualer har på gameday, er der alligevel et par ting, der spiller ind, når hun skal forberede sig inden de store konkurrencer.

 

Jeg har ikke noget, jeg skal gøre, inden jeg kan præstere på gameday. Men jeg har et par lykkesokker, jeg altid har på. De er efterhånden bare så usle, griner Jeanette. 

 

- Til morgenmad spiser jeg det, der er. Jeg spiser ikke hvidt brød med smør og pålægschokolade, men jeg prøver at spise det, der er. Man ved jo ikke rigtig, hvad der er, når man kommer de forskellige steder. Når jeg er hjemme spiser jeg A38 med honning og müsli, men det er jo ikke sikkert, at jeg kan få det, når jeg er i OL-byen. Men jeg skal have en kop kaffe!

 

Og nu når en bestemt slags morgenmad ikke er det vigtigste for OL-svømmeren, er der bestemt noget andet, der er vigtigt at have med sig til Rio. For da SvømmeSport stiller spørgsmålet: "Hvad er det allervigtigste, du har pakket i din kuffert til Rio?", svarer Jeanette hurtigt:

 

Min hovedpude. Men det er jo bare sådan et traditionelt svar, griner hun. Jeg ville gerne finde på noget andet, men det er jo hovedpuden. Jeg kan slet ikke bruge de hotelhovedpuder, man får, så det må være mit svar.

 

I disse dage, kun en uge fra OL-start, er de danske svømmere som bekendt på pre-camp i Rio, hvor de sidste forberedelser finpudses. Også her er fokus klart for Jeanette.

 

- Jeg skal slappe af og hygge mig og have det godt. Det vigtigste jeg kan gøre lige nu, det er at få så meget hvile som overhovedet muligt og ikke blive syg eller skadet, fortæller hun og fortsætter om roomie-forholdene på turen:

 

Jeg bor alene. Det gør jeg altid. Jeg tror ikke, at der er andre, der kan holde mig ud. Eller også kan jeg ikke holde andre ud, smiler hun. Jeg fungerer bedst alene, så skal jeg ikke tage hensyn til nogen og omvendt. Jeg behøver ikke bekymre mig om, at jeg skal op før en anden person, eller at jeg vil tidligere i seng. Jeg har det bare bedst, når jeg er alene.  

 

Da SvømmeSport stiller Jeanette det afsluttende spørgsmål "Hvis du skulle stille op til noget andet end svømning ved OL, hvilken sportsgren ville det så være?", kommer svaret hurtigt:

 

- 100 meter løb! Jeg er ikke så god til at løbe langt, men jeg er god til at løbe stærkt. Det er ligesom med svømning, griner Jeanette. Jeg er god til at svømme kort og hurtigt og ikke svømme så langt. Det gælder så også i løb.

 

Vi håber på, at Jeanette kan svømme kort og hurtigt, når det gælder svømmekonkurrencerne i Rio om en uge!

 

Tak til Jeanette for interviewet og masser af held og lykke!

 

Foto: Patrick Kraemer.
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.