Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
September
2019
20
September
2019
Svømning
Rema 1000 Horsens Cup
Horsens

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Pernille Juel: “Vi ses på kanten!”


01-10-2014 20:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

I dag skrev Pernille Juel på sin Facebook-profil, at hun i den kommende tid vil lægge svømningen på hylden, for at skåne sin skulderskade og koncentrere sig om sit nye studie.


Pernille Juel har hverken trænet svømning eller været medlem af en svømmeklub siden DM i juli.

Hun har længe døjet med en dårlig skulder, og da den ikke blev bedre efter sommerferien, valgte Pernille at holde en pause fra svømningen.

 

”Jeg er jo ikke helt klar til at stoppe..”
I forbindelse med studiestart på optikeruddannelsen, valgte Pernille at lægge sin badedragt på hylden, og fokusere på at gå i skole og få genoptrænet sin skulder.

Hun savner dog stadig livet i svømmehallen. Derfor var hun i mandags en tur i baljen for første gang siden juli.

 

“Jeg kæmper en kamp med min skuder dagligt, for den kan blive rask igen. Derfor bliver det ikke til mere end 1000 meter (ben) 2-3 gange om ugen i de næste mange uger. Om jeg kommer 100 % tilbage igen, er endnu ikke til at vide. Men jeg har ikke travlt, og så må jeg se om kroppen kan holde til det.”, skriver hun på sin facebook-profil her til eftermiddag.

 

Pernilles største oplevelser med svømningen

Der er mange svømmeoplevelser, som kan få Pernilles smil frem på denne triste oktoberdag.

 

Hun nævner sin kvalifikation til EJM i 2009 som helt speciel. Pernille fik muligheden for at svømme sig på EJM-holdet, hvis hun svømmede under 59.0 sekunder på 100 meter fri, og dermed blive kvalificeret på 4x100 fri-holdkappen med tre øvrige piger.


”En uge efter DM tog jeg til Berlin sammen med min daværende træner, Carsten Ramsdahl, min mor og en anden svømmer fra klubben (red. Ringsted Svømmeklub). Jeg svømmede 1/100 del under kravet, og forberede mig rigtig meget i forhold til DM ugen inden”, fortæller Pernille.

 

        
Billede: 4x100 fri dameholdkap 7. plads ved EJM i 2009
( fra venstre: Anja Olsen, Mette Pedersen, Pernille Blume og Pernille Juel)

 

 

Til de nordiske mesterskaber på Island 2011, svømmede Pernille sig under de magiske to minutter på 200 meter fri og vandt samtidig en flot guldmedalje.

 

”Jeg svømmede 1.59.37. på 200 fri til NM på Island i 2011. Jeg havde altid været sprinter, og troede derfor ikke på at jeg nogensinde skulle opleve at bryde de magiske to minutter. Men det gjorde jeg jo så til NM”, fortæller Pernille med et smil på læben.

 

Pernilles største drøm har dog altid været at blive dansk mester. Dette blev en realitet ved DJM på langbane i 2009, hvor hun vandt guld på 50 meter butterfly.

 

                   

Billede: Privat fra EJM 2010   
 

 

Pernilles seneste målsætning var at opnå 50 DM medaljer inden, at hun for alvor skulle til at gemme sin farverige badedragt væk. 

“Jeg talte dem i dag - og samlingen siger 51 flotte skinnende medaljer. Ja, jeg er lidt stolt”, fortæller hun.

 

 

En super taknemlig Pernille: “Vi ses på kanten”
Efter at have svømmet i fem vidt forskellige miljøer rundt om i Danmark, har Pernille nu slået sig ned i København med sin kæreste, Anders.

Pernille er både glad og taknemlig for at have været en del af følgende svømmeklubber/ startfælleskaber:

Næstved, Ringsted, Esbjerg, Herlev og GTI.

 

Hun mener, at alle fem svømmemiljøer har hjulpet hende i sin udvikling fra ”leg og plask” til at landsholdsvømmer. Men dem som hun skylder allermest, er hende forældre.

 

”De har altid været der for mig. Som min far ofte siger: ”Jeg håber, du kommer og besøger os MEGET på plejehjemmet, når den tid kommer”. De har kørt mig frem og tilbage til træning, også selvom det tog 35 minutter hver vej, der var snestorm og masser af kø på landevejen.”

 

Dertil takker Pernille også sin første træner, Carsten Ramsdahl, for hans arbejde med hende.

 

”Jeg har altid kunne gå til Carsten, når der har været noget, også da jeg flyttede videre. Vi har efterfølgende fået opbygget et rigtig godt venskab”, siger Pernille til SvømmeSport.

 

Hvis Pernille vælger at stoppe helt med at svømme, så er det alligevel ikke sidste gang, vi ser hende på kanten. Hun vil nemlig gerne give nogle af hendes erfaringer og viden videre i form af et trænerjob i fremtiden.

 

SvømmeSport ønsker Pernille held og lykke med fremtiden.

Vi ses på Kanten
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.