Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
02-09-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
September
2019
20
September
2019
Svømning
Rema 1000 Horsens Cup
Horsens

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


5 hurtige til direktøren om EKM-værtskabet


27-10-2012:
Af: Anna Birkbak

Pia Holmen er klar på en fantastisk svømmefest.


1) Hvorfor søgte vi om værtskabet i første omgang? Var der specielle kriterier, vi f.eks. først nu opfylder?

Vi søgte om værtskabet, fordi der opstod en mulighed for at opfylde en drøm, som dansk svømning har haft i årevis. Jeg har ikke tal på hvor mange gange, vi har drøftet muligheden for at give vores svømmere mulighed for at svømme på hjemmebane. Jeg plejer at sige, at vi har organisationen og fagligheden i dansk svømning til at organisere et sådant mesterskab, vi har dygtige folk, både svømmere, ansatte og frivillige, men vi mangler økonomien og faciliteten. Nu har vi økonomien og faciliteten på plads. Det er Herning Kommune og Sport Event Denmark, der har gjort hele den del af festen muligt. Det er vi meget taknemmelige over, og deres bidrag kan ikke fremhæves nok.

 

2) Hvad er der brug for i forberedelsesprocessen? (Både på klubniveau og unionsniveau)

Vi vil gerne involvere hele Svømme-Danmark og gøre det til en svømmefest. Vi har også en målsætning om at hele Danmark skal kende til vores dygtige svømmere, for vi vil gerne skabe en dansk fankultur i forhold til svømmerne. Vi håber, at de danske svømmeklubber er med på at give en hånd, og at de synes, at det er super sjovt at bidrage. Vi skal bruge rigtig mange frivillige. Jeg fornemmer, at der er god opbakning, og det får vi også brug for. Der er faktisk kun kort tid til, inden op imod 1500 mennesker invaderer Herning.

 

3) Hvad håber vi at få ud af stævnet både som nation og svømmenation?

En stor glad og fantastisk svømmefest, både for vores gæster fra hele Europa, Svømme-Danmark og Danmark. Vi vil gerne vise et top-forberedt dansk landshold ved dette mesterskab, der får en mulighed for at vise, hvad de dur til. Det her er en unik chance for både vores verdensklasseatleter til at svømme på hjemmebane og for at give unge talenter en smagsprøve på et internationalt mesterskab. Det her skal motivere svømmerne og er et skridt på vejen mod OL i Rio i 2016. Vores buds tema var: ”Denmark loves swimming”. Og jeg mener af hele mit hjerte, at dette EM’s tema bør være: Kærlighed. Det er det, vi skal sælge den på. Og kærlighed og godt humør vil være en god ting for dansk svømning. Jeg ser det for mig: Hjerter over det hele! Nå ok... jeg skal nok lige have solgt temaet ind til Sport Event Denmark og Herning :)

 

4) Hvilke unikke muligheder må vi ikke gå glip af?

Skabe den gode stemning sammen med Herning og Sport Event Denmark. Vi er også glade for, at vi har fået en god aftale med Herning Svømmeklub, som har lovet at dedikere mange kræfter til denne event. Det er flot af dem. Vi vil også gerne etablere side-events, der er med til at understøtte festen. Og så skal vi bruge denne mulighed for at give de frivillige i klubberne og Herning en super oplevelse. Vi må ikke misse chancen for at arbejde med at gøre dette til en stor sportslig satsning for Sportsafdelingen. Jeg er ret sikker på, at de er klar til at gribe muligheden. Og jeg får så mange henvendelser fra tidligere topsvømmere om, at de gerne vil bidrage til arbejdet. Det luner – kan jeg love dig, og vi får brug for dem alle sammen, det kan jeg godt garantere, lige her og nu.

 

5) Glæder du dig til en kæmpe svømmefest!?

Ja! :) Haha, hvad tror du selv? Jeg glæder mig så meget, og vi kan næsten ikke vente med at komme i gang. Det er så stort for os. Tænk på, bare det at få eventen var svært. Vi vandt snævert, men jeg tror at vi vandt fordi bestyrelsen i Det Europæiske Svømmeforbund bare kunne mærke at vi ville det så meget. Der var meget energi i lokalet, da vi præsenterede vores bud. Vi var oppe imod Israel, og mens vi sad og ventede – dels på at fremlægge vores bud, dels på afgørelsen – gik det op for mig, at det her var ikke nogen walkover. De overvejer faktisk, om de skal give det til Israel. Jeg kendte ikke til deres bud, men de var meget tæt på at slå os. Vi måtte ikke være i lokalet imens de præsenterede deres bud og omvendt selvfølgelig. Men vi vandt, og det er det vigtigste. Israel tog det pænt og lykønskede os. Respekt for det. Jeg er nok ikke sikker på, at jeg ville have taget det så pænt som Israel, hvis vi havde tabt. Det havde godt nok været et kæmpe antiklimaks ikke at få eventen. Helt ærligt, jeg var nok blevet tøsesur, for det betød så meget for os! Og mange personer havde arbejdet så hårdt på at fremlægge et godt bud. Nå ja, og så ligger det jo nok også i vores DNA, at vi hader at tabe. :)
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.

 
31-08-2019 19:38:00

Mens solen skinnede smukt over København nød flere tusinde motionssvømmere en frisk svømmetur i kanalerne rundt om Christiansborg, da Dansk Svømmeunion afholdte eventen TrygFonden Christiansborg Rundt lørdag.

 
31-08-2019 17:15:00

Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.Selvom over 4200 har svømmet i varmen, har samaritterne ved TrygFonden Christiansborg Rundt dårligt set noget til deltagerne. De har nemlig passet godt på sig selv under svømmeturen.

 
31-08-2019 16:27:33

Hvert år bliver deltagere og tilskuere taget i hånden og guidet gennem TrygFonden Christiansborg Rundt af to stemmer, speakerne. Manden bag den ene af stemmerne er Henrik Eskildsen.