Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

16
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


5 hurtige til direktøren om EKM-værtskabet


27-10-2012:
Af: Anna Birkbak

Pia Holmen er klar på en fantastisk svømmefest.


1) Hvorfor søgte vi om værtskabet i første omgang? Var der specielle kriterier, vi f.eks. først nu opfylder?

Vi søgte om værtskabet, fordi der opstod en mulighed for at opfylde en drøm, som dansk svømning har haft i årevis. Jeg har ikke tal på hvor mange gange, vi har drøftet muligheden for at give vores svømmere mulighed for at svømme på hjemmebane. Jeg plejer at sige, at vi har organisationen og fagligheden i dansk svømning til at organisere et sådant mesterskab, vi har dygtige folk, både svømmere, ansatte og frivillige, men vi mangler økonomien og faciliteten. Nu har vi økonomien og faciliteten på plads. Det er Herning Kommune og Sport Event Denmark, der har gjort hele den del af festen muligt. Det er vi meget taknemmelige over, og deres bidrag kan ikke fremhæves nok.

 

2) Hvad er der brug for i forberedelsesprocessen? (Både på klubniveau og unionsniveau)

Vi vil gerne involvere hele Svømme-Danmark og gøre det til en svømmefest. Vi har også en målsætning om at hele Danmark skal kende til vores dygtige svømmere, for vi vil gerne skabe en dansk fankultur i forhold til svømmerne. Vi håber, at de danske svømmeklubber er med på at give en hånd, og at de synes, at det er super sjovt at bidrage. Vi skal bruge rigtig mange frivillige. Jeg fornemmer, at der er god opbakning, og det får vi også brug for. Der er faktisk kun kort tid til, inden op imod 1500 mennesker invaderer Herning.

 

3) Hvad håber vi at få ud af stævnet både som nation og svømmenation?

En stor glad og fantastisk svømmefest, både for vores gæster fra hele Europa, Svømme-Danmark og Danmark. Vi vil gerne vise et top-forberedt dansk landshold ved dette mesterskab, der får en mulighed for at vise, hvad de dur til. Det her er en unik chance for både vores verdensklasseatleter til at svømme på hjemmebane og for at give unge talenter en smagsprøve på et internationalt mesterskab. Det her skal motivere svømmerne og er et skridt på vejen mod OL i Rio i 2016. Vores buds tema var: ”Denmark loves swimming”. Og jeg mener af hele mit hjerte, at dette EM’s tema bør være: Kærlighed. Det er det, vi skal sælge den på. Og kærlighed og godt humør vil være en god ting for dansk svømning. Jeg ser det for mig: Hjerter over det hele! Nå ok... jeg skal nok lige have solgt temaet ind til Sport Event Denmark og Herning :)

 

4) Hvilke unikke muligheder må vi ikke gå glip af?

Skabe den gode stemning sammen med Herning og Sport Event Denmark. Vi er også glade for, at vi har fået en god aftale med Herning Svømmeklub, som har lovet at dedikere mange kræfter til denne event. Det er flot af dem. Vi vil også gerne etablere side-events, der er med til at understøtte festen. Og så skal vi bruge denne mulighed for at give de frivillige i klubberne og Herning en super oplevelse. Vi må ikke misse chancen for at arbejde med at gøre dette til en stor sportslig satsning for Sportsafdelingen. Jeg er ret sikker på, at de er klar til at gribe muligheden. Og jeg får så mange henvendelser fra tidligere topsvømmere om, at de gerne vil bidrage til arbejdet. Det luner – kan jeg love dig, og vi får brug for dem alle sammen, det kan jeg godt garantere, lige her og nu.

 

5) Glæder du dig til en kæmpe svømmefest!?

Ja! :) Haha, hvad tror du selv? Jeg glæder mig så meget, og vi kan næsten ikke vente med at komme i gang. Det er så stort for os. Tænk på, bare det at få eventen var svært. Vi vandt snævert, men jeg tror at vi vandt fordi bestyrelsen i Det Europæiske Svømmeforbund bare kunne mærke at vi ville det så meget. Der var meget energi i lokalet, da vi præsenterede vores bud. Vi var oppe imod Israel, og mens vi sad og ventede – dels på at fremlægge vores bud, dels på afgørelsen – gik det op for mig, at det her var ikke nogen walkover. De overvejer faktisk, om de skal give det til Israel. Jeg kendte ikke til deres bud, men de var meget tæt på at slå os. Vi måtte ikke være i lokalet imens de præsenterede deres bud og omvendt selvfølgelig. Men vi vandt, og det er det vigtigste. Israel tog det pænt og lykønskede os. Respekt for det. Jeg er nok ikke sikker på, at jeg ville have taget det så pænt som Israel, hvis vi havde tabt. Det havde godt nok været et kæmpe antiklimaks ikke at få eventen. Helt ærligt, jeg var nok blevet tøsesur, for det betød så meget for os! Og mange personer havde arbejdet så hårdt på at fremlægge et godt bud. Nå ja, og så ligger det jo nok også i vores DNA, at vi hader at tabe. :)
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.