Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Thisteds juniorsvømmere fighter sig til medaljer


26-09-2017 20:17:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Flere juniorsvømmere fra Thisted Svømmeklub var på medaljeskamlen til weekendens Vestdanske Mesterskaber.


I Thisted Svømmeklub råder cheftræner Søren Rasmussen kun over juniorsvømmere på førsteholdet. Mange af dem var tilmeld årgangssvømmere før sommerferien, og dermed var de til deres første mesterskab som juniorer, da der i weekenden blev afholdt Vestdanske Kortbane Mesterskaber i Horsens. Det er ofte set, at overgangen fra årgangssvømning til juniorsvømning kan være hård og vanskelig på grund af den øgede og hårdere konkurrence. Weekendens mesterskab skulle derfor vise sig at blive sæsonens første rigtige test af de nye juniorsvømmeres aktuelle niveau. Med flere personlige rekorder, en stribe finalepladser og et par håndfulde medaljer må overgangen til juniorsvømning for Thisted-svømmerne siges at være sket problemfrit.

 

- Jeg er rigtig tilfreds med svømmernes indsats i weekenden. Med deres præstationer in mente er det svært at være andet. Lørdag var svømmerne rigtig gode og havde rigtig meget overskud, hvilket resulterede i medaljer til både Karoline Sørensen, Thea Søe Bach og Mads Kloster. Søndag var mine svømmere meget trætte, og det var egentlig mit indtryk, at det også gjaldt for de andre klubbers svømmere. Jeg tror, at niveauet var lavere søndag, da mesterskabet for manges vedkommende var sæsonens første weekendstævne, siger Søren Rasmussen og fortsætter. 

 

- Til stævnet havde jeg enkelte svømmere, som havde prioriteret stævnet rigtig højt med henblik på at opnå kvalifikation til det kommende DM Junior. Derudover har jeg en håndfuld andre svømmere, som for alvor først jagter topplaceringer til det netop kommende DM. Weekendens resultater bekræfter mig blot i, at jeg synes, at vi har startet sæsonen godt ud og hurtigt er kommet ind i en god rytme.

 

Fra venstre viser Mads Kloster, Thea Søe Bach og Karoline Sørensen weekendes medaljer frem. 

Foto: Søren Rasmussen

 

Sæsonstarten for svømmerne har på papiret været ganske simpel og ligetil. I Thisted Svømmeklub træner førsteholdet otte gange om ugen, hvoraf fem af træningerne er såkaldte fysiske træningspas, mens de resterende tre træninger har været tekniske pas. De tekniske træningspas bruges til restitution, video/filmoptagelser og individuelle samtaler med svømmerne. De individuelle samtaler omhandler både teknisk feedback men også mentale aspekter, som ifølge Søren Rasmussen kan have været nøglen til, at Thea Søe Bach for alvor knækkede koden til weekendens mesterskab, idet hun vandt sølv på 400 meter medley og bronze i måde 200 meter butterfly og 800 meter fri.

 

- Theas præstationer indikerer, at hun virkelig har fundet sig til rette mentalt og overvundet nogle mentale aspekter, som tidligere har fyldt for meget for hende. Der er ingen tvivl om, at hun længe har kunnet svømme, så det er selvfølgelig glædeligt, at vi forhåbentlig har fået løst det problem, siger Søren Rasmussen. 

 

Ifølge cheftræneren er den ugentlige træningsopbygning en god kombination, som sikrer, at man på førsteholdet kommer omkring mange af de centrale aspekter, som man skulle kunne mestre for at svømme sig til tops. Derfor var det heller ikke så overraskende, at flere af svømmerne kvalificerede sig til finalerne og tilmed fik hængt metal om halsen.

 

- Mange af weekendens præstationer ser jeg som træner i virkeligheden blot som et udtryk for, at vi gør mange ting rigtige i Thisted Svømmeklub. Det er naturligvis med til at rykke svømmernes niveau, som man kunne se på tiderne og placeringerne i løbet af weekenden.

 

- Med så mange dygtige juniorsvømmere, som allerede nu viser sig frem og bestemt må siges at være være konkurrencedygtige, synes jeg, at fremtiden ser rigtig lys ud. Vi var skarpe til Vest, og jeg er helt sikker på, at vi vil være endnu skarpere senere på sæsonen, siger Søren Rasmussen.

 

Cheftræneren hæfter sig endvidere ved, at det næste store mål for svømmerne er DM og indtil da, bliver der ingen kære mor. I uge 42 tager alle svømmeklubbens konkurrencehold på træningslejr i Skagen, hvilket i mange år har været en fast tradition. De respektive hold træner individuelt i løbet af dagen, men flere fællesaktiviteter og én stor fællestræning er blandt andet vigtig for, at svømmerne kommer hinanden ved, og træningslejren bruges i sin helhed som et vigtigt socialt arrangement for alle svømmeklubbens konkurrencesvømmere.

 

Inden turen går til Skagen skal Thisted-svømmerne i den kommende weekend endnu en gang i aktion. Denne gang gælder det hjemmebane stævnet, Thisted Cup, hvor nogle af svømmerne skal svømme nogle uvante discipliner og anderledes distancer, end hvad de er vandt til. Det er dog på ingen måde noget, som får cheftræner i Thisted Svømmeklub til at sænke sine forventninger. 

 

- Ofte ser man niveauet faktisk er højere til Thisted Cup end til Vestdanske Mesterskaber, så det skal blive spændende at se, om svømmerne kan leve op til weekendens form. Jeg regner med, at det kommer til at gå godt på hjemmebane. Svømmerne glæder sig i hvert fald til at svømme blandt andet holdkapper, og de plejer som regel altid at svømme rigtig hurtigt på hjemmebane, siger Søren Rasmussen.

 

På SvømmeSport takker vi for interviewet.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.